ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Πιο δύσκολη η κατάσταση στον Παναθηναϊκό απ' ότι στον Ηρακλή"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Δώνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Δώνης, ο πιο παλιός πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, μίλησε στην κάμερα της "NOVA" και αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει το τριφύλλι.

Ο Χρήστος Δώνης μετά την προπόνηση της Τετάρτης μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για την νέα του θέση, τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, τον Ουζουνίδη και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Για το πώς είναι να παίζει επιθετικός:
«Είναι κάτι που προσπαθώ μέσα απο την προπόνηση καθημερινά και μέσα από τους αγώνες να το βελτιώσω και να κάνω αυτά που μου λέει ο προπονητής. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Μου αρέσει να κάνω επίθεση και δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν έχω ξαναπαίξει σέντερ φορ σε τέτοια επίπεδα. Μου αρέσει, το παλεύω και δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται με μια καινούργια θέση.

Για μονιμοποίηση, κανονικά είμαι οκτάρι και για να το δούμε αυτό πρέπει να το πει ο προπονητής, να είμαι κι εγώ καλός, είναι συγκυρίες. Ο χρόνος θα δείξει. Στην αρχή όπως είναι λογικό όταν είπα στην οικογένειά μου ότι θα παίξω σέντερ φορ μου είπαν ''πώς γίνεται;''. Μετά είδαν ότι πάω καλύτερα μπροστά και τους φαίνεται φυσιολογικό τώρα».

Για την καθιέρωσή του στην ομάδα:
«Το περίμενα πολύ καιρό. Δεν θα ήθελα να γίνει με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να έχουν φύγει πολλοί παίκτες. Σίγουρα όμως είναι μία ανταμοιβή, κάνω καιρό υπομονή. Αλλά τώρα είναι τα δύσκολα. Μετά την φυγή του Κουτρουμπή είμαι ο πιο παλιός στην ομάδα».

Για το αν η τωρινή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που έχει περάσει στην καριέρα του:
«Με κυνηγάει εδώ και έναν χρόνο μία κατάσταση με Ηρακλή και Παναθηναϊκό, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Η πιο δύσκολη κατάσταση είναι τώρα. Την πρώτη χρονιά με τον Αναστασίου ήμασταν πολλοί μικροί αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι καλύτερα, πιστεύω και ελπίζω να είναι κάπως έτσι».

Για το αν θα έρθει ηρεμία στο τέλος των μεταγραφών:

«Νομίζω ότι είναι πολύ αρνητικό να ψάχνονται τόσοι παίκτες να φύγουν, δεν υπάρχει καθόλου ηρεμία όταν γίνεται κάτι τέτοιο. Αν είμαστε ένα γκρουπ και πούμε ότι έτσι θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια τότε θα είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Για την περσινή κατάσταση με τον Ηρακλή:

«Αυτό που λέω είναι ότι από αυτές τις καταστάσεις μπορείς να βγεις πολύ κερδισμένος. Ναι μεν μπορεί να είσαι απλήρωτος αλλά αν κερδίζεις τα ματς - γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και όταν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε - όλοι ξαφνιάζονται και λένε ότι ''αν είναι πληρωμένοι τι θα γίνει;''».

Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να γίνει παράδειγμα για τον Παναθηναϊκό με την περσινή του συσπείρωση:
«Μπορεί, αλλά ο Ηρακλής είναι πιο μικρή ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Για τον Παναθηναϊκό αυτά είναι πρωτόγνωρα. Εμείς τυχαίνει να είμαστε εδώ και να γράφουμε την ιστορία σε μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει να αντεπεξέλθουμε με δυναμικότητα».

Για τα γενέθλια του συλλόγου που συμπίπτουν με το ματς με Παναιτωλικό
:
«Πρέπει να είμαστε καλοί, να πάρουμε το παιχνίδι και να κάνουμε ένα δώρο για τα 110 χρόνια της ομάδας».

Για τον Παναιτωλικό:
«Είναι καλό για μας που οι ομάδες σαν τον Παναιτωλικό δεν κλείνονται, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις γιατί είναι καλοί και γρήγοροι μπροστά».

Για τις διαφορές στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια:
«Στην Λεωφόρο παρουσιάζουμε διαφορετικό πρόσωπο. Γιατί, δεν μπορώ να το απαντήσω, δεν έχουμε βρει λύση. Μας ενοχλεί και πρέπει να το αλλάξουμε στα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και πιθανή ανανέωση με τον Παναθηναϊκό:
«Αυτή τη στιγμή το τελευταίο που σκέφτονται στην ομάδα είναι να ανανεώσουν παίκτη. Ψάχνουν λύσεις στα προβλήματα με προσφυγές κλπ. Όταν όλα ηρεμήσουν και μπουν σε μία ευθεία είναι ανοικτός να συζητήσουμε τα πάντα».

Για το αν θα μείνει ο Ουζουνίδης:

«Εννοείται ότι υπάρχει ανησυχία και για τον προπονητή. Κάνουμε προπόνηση και τον βλέπουμε καθημερινά ότι προσπαθεί. Τον καταλαβαίνουμε, ήρθε σε μία περίοδο που τα πράγματα ήταν αλλιώς για εκείνον. Τώρα αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση, ελπίζουμε να παραμείνει μαζί μας μέχρι το καλοκαίρι και να δούμε την επόμενη περίοδο τι θα γίνει».

Για τον κόσμο και την συμπαράστασή του:
«Αισθανόμαστε την αγάπη του κόσμου. Είναι δύσκολο για τον κόσμο, γιατί αγαπάνε την ομάδα και δεν θέλουν να την βλέπουν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Από την άλλη ελπίζω όλο αυτό να γίνει παρελθόν και σε λίγα χρόνια να τα θυμόμαστε και να λέμε ότι τώρα είμαστε καλύτερα».

Για τον στόχο της σεζόν:
«Για μένα είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να κερδίζουμε. Ο στόχος θα ήταν να προσπαθήσουμε να μπούμε στην πεντάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος εφικτός στόχος».

Για το τι δεν πήγε καλά γι' αυτόν στη Λουγκάνο:
«Η Λουγκάνο μου έκανε πολύ καλό, δεν έπαιξα πολύ αλλά ήταν ένας προπονητής ο οποίος δεν ήθελε και πολύ τους Έλληνες, ήταν παλιάς σχολής. Έκανε όμως πολύ δυνατή προπόνηση. Όταν τα περνάς αυτά και μετά πας κάπου που σε προσέχουν,μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα. Έτσι στον Ηρακλή μου φάνηκε πιο εύκολο. Όλες είναι πολύτιμες εμπειρίες. Ακόμα και αν δεν παίξεις σκληραγωγείσαι και από αυτό βγαίνεις κερδισμένος».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ