ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Όλα τα θέματα αν δεν δίνω το "οκ" δεν θα προχωρούν"

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο μίλησε και για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και τα θέματα που πρέπει να τρέξουν με τον ίδιο να λέει πως θα έχει τον τελικό λόγο για όλα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και αφήνοντας ικανοποιημένο τον Γιώργο Δώνη για τη συνολική εμφάνιση των πράσινων.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Δώνης αναφέρθηκε τόσο στο διαζύγιο με το Νίκο Νταμπίζα όσο και την επόμενη μέρα του τριφυλλιού όπου σημείωσε πως ο ίδιος θα ήθελε να υπάρξει ένας τεχνικός διευθυντής αλλά σημείωσε πως υπάρχουν θέματα που πρέπει να τρέξουν και ο ίδιος θα έχει τον τελικό λόγο για όλα.

Για το αν ήταν η πιο γεμάτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού:
«Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Ποιον έχεις να αντιμετωπίσεις. Ανασταλτικά ήμασταν καλύτεροι με τον Ολυμπιακό γιατί ήταν διαφορετικό το στυλ που επιλέξαμε. Σαν συνολική εικόνα και όλη την εβδομάδα, θυμίσαμε την ομάδα της προετοιμασίας. Με έκανε αισιόδοξο για το παιχνίδι, με καλό τέμπο, αυτοπεποίθηση και όλοι ήθελαν την μπάλα στα πόδια τους. Συνολικά κάναμε το καλύτερό μας ημίχρονο στο πρωτάθλημα. Δεν είχαμε πίεση στο δεύτερο.

Είχαμε σοβαρό θέμα με τον Κουρμπέλη μέσα σε λίγες μέρες που είχε παίξει δύο ενενηντάλεπτα, αλλά και με τους πιτσιρικάδες που όταν γυρνούν από τις εθνικές ομάδες και επιστρέφουν δεν είναι στο ίδιο επίπεδο στη φυσική κατάσταση. Και ο Μπουζούκης και ο Καμπετσής, συν τον Χατζηγιοβάνη που είχε να παίξει αρκετά παιχνίδια και αυτό επηρέασε λίγο την κυκλοφορία της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά δεν δεχθήκαμε πίεση και δίκαια κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για το αν ο Χατζηγιοβάνης θα έπαιζε αν δεν αποχωρούσε ο Νίκος Νταμπίζας και τι ισχύει με τους κομμένους;
«Πρώτα απ' όλα ο Νίκος Νταμπίζας δούλεψε πάρα πολύ σκληρά τον ενάμιση χρόνο αυτό για το πρότζεκτ που τρέχουμε. Το γεγονός ότι η διοίκηση πήρε αυτή την απόφαση είναι κάτι άλλο. Δεν μπορώ και εγώ από τη δική μου πλευρά να πω πως η συνεργασία μας με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που βγήκε μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή του συλλόγου σε ένα πρότζεκτ με τεράστια προβλήματα που τώρα προσπαθεί να μπει σε μια σειρά.

Ο Τάσος θα ξεκινούσε σήμερα, είτε με τον Νταμπίζα είτε όχι. Τώρα που είχαμε αίσιο τέλος μπορώ να σας μεταφέρω ποια είναι η ευθύνη του και όχι για τις διαπραγματεύσεις. Γιατί οι διαπραγματεύσεις είναι κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο. Του έλεγα από την αρχή της προετοιμασίας αν η πρόθεσή σου είναι να μείνεις, θα πρέπει να το δηλώσεις, άσχετα αν οι διαπραγματεύσεις ευδοκιμήσουν ή όχι. Γιατί και ο Μπουζούκης μπορεί να μην είχαν ευδοκιμήσει αλλά θα πρέπει να δηλώσεις την πρόθεση σου. Έκανε κάποια λάθη, όπως κάναμε κι εμείς σε αυτή τη διαδικασία. Τράβηξε ένα θέμα μακριά που δεν θα έπρεπε να τραβήξει, ειδικά για αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές, τον Μαυρομμάτη, τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη. Που από την αρχή και εγώ και ο τεχνικός διευθυντής και η ομάδα είχαμε την πρόθεση να τους ανανεώσουμε.

Στο τρίτο κομμάτι οι "κομμένοι" έχουν λήξει οριστικά από την ομάδα. Το πλάνο της ομάδας μην το συνδέετε ότι έφυγε ο Νταμπίζας και διαφοροποιούνται πράγματα. Το πλάνο είναι το ίδιο και οι Μουνιέ, Οικονόμου, Αρμενάκας και Τζανδάρης θα πρέπει να βρεθεί λύση μέσα από διαπραγματεύσεις για να αποχωρήσουν από την ομάδα".

Για το αν το πλάνο μπορεί να μείνει συμπαγές χωρίς τεχνικό διευθυντή:
«Να μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Εγώ είμαι προπονητής. Η δουλειά μου είναι να προπονώ και να προσπαθώ να βελτιώνω την ομάδα μου και τους παίκτες μου. Μέσα στην ομάδα υπάρχουν και διοικητικές θέσεις. Όλα τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, στο 90% στο 95% έχω δουλέψει με τεχνικό διευθυντή.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να τρέξουν μέσα στην εβδομάδα και θα κάτσουμε όλοι οι υπεύθυνοι να τα συζητήσουμε. Και για τον χειρισμό της Ακαδημίας γιατί και εκεί δεν υπάρχει διευθυντής και για τις ανανεώσεις. Όλα αυτά τα θέματα, αν δεν υπάρξει το δικό μου ΟΚ, δεν πρόκειται να προχωράνε».

Για το αν ήταν παρακινδυνευμένο ότι ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε πολύ στα τελευταία λεπτά:
«Δεν ήταν λίγο, ήταν πολύ παρακινδυνευμένη η οπισθοχώρησή μας, αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο ημίχρονο και αυτό που είπα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι είναι πως έχουμε ξεκινήσει ένα πλάνο, ποδοσφαιρικό, μια φιλοσοφία παιχνιδιού που την αφήσαμε πίσω στα τρία πρώτα παιχνίδια. Σήμερα επαναφέραμε τη φιλοσοφία μας. Αυτό οφείλεται νομίζω στη δική μας κούραση και συγκεκριμένων παικτών και μας έβγαλε μεγάλο πρόβλημα».

Του Κουρμπέλη η αλλαγή ήταν προστασία ή κάποιος τραυματισμός;
"Δεν μπορούσε άλλο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ