ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Να πάρουμε μια θέση παραπάνω στα playoffs"

Δώνης: "Να πάρουμε μια θέση παραπάνω στα playoffs"
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά την επικράτηση επί του Βόλου έκανε ένα μίνι απολογισμό της φετινής σεζόν και στάθηκε στον στόχο του Παναθηναϊκού στα playoffs.

Σε απολογισμό της κανονικής περιόδου που ολοκληρώθηκε μετά τη νίκη επί του Βόλου με 4-1 εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Ο 50χρονος τεχνικός στάθηκε στη βελτίωση που είχε η ομάδα του ομάδα αλλά και ατομικά στη διάρκεια της σεζόν αλλά και στον στόχο ενόψει play offs που είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο Δώνης επίσης αναφερόμενος στο παιχνίδι με το Βόλο τόνισε πως δεν του άρεσε η επιπολαιότητα που έδειξαν οι παίκτες του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Για τον απολογισμό της κανονικής περιόδου:
«Θα κάνω ένα μικρό απολογισμό της κανονικής περιόδου. Έχουμε μια συγκομιδή 44 βαθμών, με 12 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ βελτιώσαμε τα στατιστικά μας, γίναμε η πέμπτη καλύτερη επίθεση και η τρίτη καλύτερη άμυνα. Αν δούμε ότι τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές είχαμε τέσσερις ήττες, στις άλλες 18 κάναμε μόνο δύο, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με σκορ 1-0. Πιστεύω πάντα ότι στο τέλος δικαιώνονται οι ομάδες που δουλεύουν σκληρά και πιστεύω και στο ενωμένο γκρουπ. Ακόμα και όταν είχαμε τη δύσκολη φάση των τριών πρώτων αγωνιστικών πάντα πίστευα ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε.

Με την εικόνα που είχαμε στην προετοιμασία, αυτό με γέμιζε με αισιοδοξία. Ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια εξέλιξη ικανοποιητική για αυτή την χρονιά. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι φτάνοντας στη λήξη της κανονικής σεζόν σήμερα αν μου έλεγε κάποιος ότι τόσοι πολλοί παίκτες θα είχαν αυτή την εξέλιξη, ούτε εγώ θα το πίστευα. Και δεν αφορά μόνο τους νέους, αλλά και παίκτες όπως ο Μακέντα που ήρθε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ή τον Κουρμπέλη, ακόμα και τον Ζαχιντ. Ή τον Ινσούα, τον Γιόχανσον και τον Σένκεφελντ. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, για την εξέλιξη που έχουν τους 20 αυτούς μήνες αξίζουν πρώτα συγχαρητήρια στους ίδιους αλλά και στην δουλειά που γίνεται από όλο το σταφ. Όχι μόνο τους προπονητές αλλά όλους όσοι είναι στο Κορωπί.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι ότι μετά από αυτά τα παιχνίδια τονώθηκε η αυτοπεποίθηση μας, ματς με ματς γινόμασταν καλύτεροι. Παιχνίδια σαν το σημερινό αρχίζαμε να τα κερδίζουμε πιο εύκολα. Με τον ΠΑΟΚ ισοφαριστήκαμε στο τέλος και πήραμε το δεύτερο, με τον Ολυμπιακό είχαμε μια ισοπαλία ενώ θεωρώ ότι το δεύτερο ματς χάθηκε για άλλους λόγους, με την ΑΕΚ πήραμε το πρώτο ενώ στο δεύτερο κάναμε πολλές αλλαγές λόγω του Κυπέλλου. Είναι σημαντικό να το διατηρήσουμε και στην επόμενη σεζόν και λέω επόμενη, γιατί τα δέκα ματς που ακολουθούν είναι ντέρμπι. Είναι σημαντικό οι παίκτες να βρίσκουν κίνητρα και να βάλουμε στόχο στα play offs να πάμε μια θέση παραπάνω. Θα το διεκδικήσουμε, δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε αλλά σε κάθε ματς θα πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα».

Για το σημερινό ματς:
«Με εκνεύρισαν πάρα πολύ οι παίκτες μου στα πρώτα 25 λεπτά. Γιατί έπρεπε να ήταν 4-0 το ματς. Το να βγαίνουμε τόσες φορές με 4-5 παίκτες στο ανοιχτό γήπεδο και οι επιλογές μας να είναι κάκιστες. Το έχουμε πληρώσει πάρα πολλές φορές στην σεζόν αυτό. Είναι σημαντικό να κάνεις γκολ όταν έχεις την ευκαιρία, γιατί μετά κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Ήμασταν χαλαροί και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την έλλειψη συγκέντρωσης σε αυτές τις φάσες».

Για τη νέα σεζόν και αν υπάρχει σχεδιασμός που να ανακοινώνεται τώρα:
«Καταρχήν να συμπληρώσω ότι, στα τελευταία τέσσερα ματς κάναμε πολλές αλλαγές αλλά η ομάδα συμπεριφέρθηκε σωστά και πολλά παιδιά που ήταν γεννημένα μετά το 2001, είχαν την ευκαιρία να κάνουν το ντεμπούτο τους. Όχι, είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε κάτι, έχουμε παίκτες δανεικούς, παίκτες με συμβόλαια που λήγουν, πρέπει να τα μελετήσουμε όλα αυτά, πριν πάρουμε αποφάσεις».

Για τον Πούγγουρα αν είναι κάτι σοβαρό:
«Ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό ο Πουγγουρας και θέλαμε να τον προφυλάξουμε με την αλλαγή του. Είχε κι ένα θέμα με τα δόντια του όλη την εβδομάδα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ