ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Λάθος η αντίδρασή μου, χτυπήστε εμένα, όχι τους παίκτες"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου με την ΑΕΛ ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ζήτησε απ' όλους να κάνουν υπομονή με τους παίκτες και να "χτυπούν" τον ίδιο γιατί αντέχει. (VIDEO)

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΛ ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως η συμπεριφορά του μετά τη μείωση του σκορ από τον Ζαχίντ ήταν λανθασμένη και θέλησε να τελειώσει εκεί το θέμα ενώ τόνισε αναφορικά με την ήττα πως η αναποτελεσματικότητα και τα λάθη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για αυτό το 2-1.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε απ' όλους να δείξουν υπομονή προς τους παίκτες και να "χτυπήσουν" τον ίδιο γιατί αντέχει.

Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του υποστήριξε:

"Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα. Όταν από την πλευρά τη δικιά μας κάνουμε τέτοια σοβαρά λάθη και ο αντίπαλος σκοράρει με τόσο εύκολους τρόπους και μετά πρέπει να κυνηγάς το σκορ και αντίστοιχα όταν εσύ έχεις τη μπάλα, στην κατοχή σου γύρω από την αντίπαλη περιοχή και με προϋποθέσεις και δεν μπορείς να τη βάλεις στα δίχτυα τότε αυτός είναι ο κανόνας του ποδοσφαίρου. Νομίζω έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κάνοντας αυτά τα δυο σοβαρά λάθη και δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα, άσχετα αν έχεις την υπεροχή φτάνεις σε ένα αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό που συμβαίνει σε πολλά παιχνίδια στο ποδόσφαιρο".

Σας είπε κάτι ο διαιτητής για το ακυρωθέν γκολ και τη φάση του Ουάρντα με τον Σένκεφελντ και θέλετε να μας κάνετε μια τοποθέτηση για το περιστατικό μετά το 2-1 και την αντίδραση σας;
"Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον διαιτητή, δεν είχα καμία επικοινωνία, δεν έχει σημασία να κάνω κάποια αναφορά στο κομμάτι της διαιτησίας. Δεν έχει κανένα νόημα άλλωστε το βλέπουμε σε κάθε ματς. Στο δεύτερο κομμάτι γενικά το ποδόσφαιρο θεωρώ ότι είναι ευχαρίστηση και διασκέδαση τόσο για εμάς όσο και για τους φιλάθλους και αν θα υπάρχει μια τέτοια αντίδραση όπως η δικιά μου στο γκολ που βάλαμε ήταν εντελώς λανθασμένη και εκεί το τελειώνω".

Οι δικές σας ευθύνες για το αποτέλεσμα ποιες είναι; Θεωρείται ότι πρέπει να αλλάξει κάτι καθώς ναι μεν η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά η βαθμολογική συγκομιδή είναι η χειρότερη;
"Ανοίξατε πολλά θέματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου ζητάτε να κάνω εγώ αυτοκριτική. Αυτοί που πρέπει να κρίνετε τη δική μου ευθύνη είσαστε εσείς. Πείτε μου εσείς ποια είναι η δική μου ευθύνη να σας απαντήσω. Εσείς είδατε την εικόνα της ομάδας να είναι;".

Η εικόνα όχι αλλά το αποτέλεσμα τραγικό...
"Επειδή σας παρακολουθώ καιρό όταν θα κάνετε κριτική θα πρέπει να μιλήσετε για την κριτική για την εικόνα ή για το αποτέλεσμα. Αποφασίστε ποιο από τα δύο ισχύει. Άλλο είναι η εικόνα άλλο το αποτέλεσμα. Είσαστε εσείς που θα κρίνετε. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε ώστε εγώ να μπορέσω να σας απαντήσω. Όταν κερδίζουμε έχω συνεισφορά όταν χάνουμε έχω ευθύνη. Δεν παίζει ο προπονητής στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι ατομικό το άθλημα όλοι έχουμε ευθύνη. Άρα φυσικά και έχω συμμετοχή στο κακό αποτέλεσμα. Από τη δική σας πλευρά πρέπει να σταθείτε σε κάτι, για να μπορέσω να σας απαντήσω. Να σας πω αν έκανα λάθος ή όχι.

Δεν θα συνδέσω το παρελθόν και το τι έκανα σαν παίκτης με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γιατί και εγώ μπορεί να έπαιζα στο Champions League, κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια να έχω κάνει τόσα πράγματα με την ομάδα και μπορεί κάποιος να μου βρίζει σήμερα τα παιδιά μου και εμένα τον ίδιο. Μιλάμε για ένα παιχνίδι και πάνω σε αυτό πρέπει να κάνουμε κριτική.

Έχουμε κάποια θέματα σαν ομάδα, είμαστε ομάδα που δεν έχει το εύκολο γκολ. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος χάσαμε από την ΑΕΛ, χάσαμε από την Ξάνθη, από τον ΟΦΗ στην έδρα μας ακόμα και όταν είμαστε καλοί όπως σήμερα δεν έχουμε το γκολ. Είναι φανερό αυτό το πράγμα.

Ναι μεν μετά τον Ολυμπιακό μειώσαμε τα λάθη αλλά σήμερα κάναμε δυο σημαντικά λάθη στο παιχνίδι μας που τα δώσαμε εύκολα στον αντίπαλο.

Εγώ αυτό που ζητάω, δεν έχω κανέναν θέμα, αντέχω, αυτό που θέλω απ' ολους σας και από τον κόσμο είναι επειδή υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, σήμερα έπαιξαν εννέα Έλληνες που είναι σε διαδικασία ανάπτυξης να κάνουμε λίγο υπομονή με αυτά τα παιδιά. Και για μένα είναι δύσκολο. Εντοπίστε ότι το πρόβλημα είμαι εγώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντέχουν οι δικές μου οι πλάτες.

Με προβληματίζουν τα δυο στοιχεία που είπα πριν. Όσο και αν κάποιος θα σταθεί στο αποτέλεσμα εγώ βλέπω ότι οι παίκτες είναι σε καλύτερο σημείο από την αρχή του πρωταθλήματος και αυτό που μας συμβαίνει είναι άδικο και το προκαλούμε στον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι.

Εγώ ζητάω απ' όλους σας γιατί βλέπετε γενικώς ποια είναι η συμπεριφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό απ΄όλους, και ο αρνητισμός πουλάει. Πρέπει η ομάδα για να προχωρήσει και να μπει σε άλλη διαδικασία σε μια χρονιά που είναι δύσκολη, που δεν μπορούμε να παίξουμε Ευρώπη είτε βγούμε είτε όχι να είναι μια διαδικασία να αναπτυχθούμε ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε δυνατοί. Μην χτυπάτε τους παίκτες. Προσπαθήστε να την αντιμετωπίσετε με περισσότερη υπομονή. Δεν θεωρώ πως η ομάδα ήταν κακή στο σύνολο της αλλά ήμασταν κακοί στο ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ και στα λάθη που κάναμε είτε γιατί έκανε ένα κακό διώξιμο ή ένα γλίστρημα και το πληρώσαμε. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη της, να κερδίζει τις μπάλες ήταν μια συνέχεια του αγώνα του Ατρόμητου.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν κακό και εν πάση περιπτώσει σας πονάει και εσάς, και πονάει και εμένα αλλά δεν θα χάσω για το ποδόσφαιρο την υγεία μου".

Υπάρχει μια διαδρομή οκτώ αγωνιστικών που τα αποτελέσματα τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά. Εντοπίσατε τα προβλήματα, με δύσκολα παιχνίδια να ακολουθούν άμεσα υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα λάθη προς το καλύτερο;
"Είχαμε μια τετράδα αγώνων που μέχρι σήμερα ήμασταν βελτιωμένοι, όχι βελτιωμένοι στο γκολ γιατί το γκολ δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αυτό φαίνεται και στην προπόνηση. Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται και από την περσινή σεζόν αλλά τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως ομάδα μας λείπει το εύκολο γκολ και μας κάνει δυσκολότερο το έργο μας, σε συνδυασμό με τα λάθη. Εγώ θα επιμείνω σε αυτό να κάνουμε περισσότερο υπομονή στην ανάπτυξη της ομάδας και των παικτών. Ναι όλη αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη, υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση. Όλους μας πονάει. Μπείτε σε μια άλλη διαδικασία μην κοιτάτε το δέντρο, κοιτάξτε το δάσος στην ανάπτυξη αυτής της ομάδας. Δεν είναι εύκολη διαδικασία για τον Παναθηναϊκό, το ήξερα πριν έρθω εδώ".

Σκοπεύεται να ζητήσετε ενίσχυση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα;
"Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά πράγματα στην ομάδα και πολλές διαφοροποιήσεις και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για μεταγραφικά θέματα. Είναι πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν είναι στο κεφάλι μου".

Η ήττα από ήττα διαφέρει. Για παράδειγμα η ήττα από τον ΟΦΗ δεν είναι ίδια με τη σημερινή. Η αναποτελεσματικότητα είναι εκεί πως διορθώνεται; Και επίσης μήπως πρέπει και σαν τεχνικό τιμ να αλλάξετε κάτι στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας;
"'Όπως το περιγράψατε είναι ακριβώς η πραγματική εικόνα, δεν διαφωνώ σε κάτι. Η συναισθηματική προετοιμασία είναι σημαντική στη διαχείριση ενός αγώνα και πριν το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του. Πολλές φορές κρίνω ανάλογα την κατάσταση που διακρίνω το πως θα επέμβω στην ομάδα. Άλλες φορές μπορεί να είναι επιθετική, άλλες μαλακή. Δεν είναι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ένα διώξιμο ή ένα γλίστρημα δεν μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου στην ψυχολογική προετοιμασία".

Εγώ δεν θα κρίνω μόνο τον Χατζηθεοδωρίδη για το δεύτερο γκολ αλλά γενικότερα την ομάδα για ανισορροπία;
"Υπάρχει μια κατεύθυνση. Ο Ηλίας είναι εκεί που νομίζω ότι είχαμε στημένη μπάλα. Στις στημένες μπάλες υπάρχουν δυο παίκτες που είναι πίσω δύο που είναι έξω από το κέντρο άρα πρέπει να σταματήσουμε τη φάση σε πρώτο χρόνο αν μπορούμε ή να κάνουμε φάουλ.

Νομίζω ότι είναι ένα λάθος, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανισορροπία. Οι τοποθετήσεις μετά το στημένο είναι σωστές. Σκεφτείτε και το αντίθετο εμείς βάζουμε δυο παίκτες στο στημένο για να μην ξέρουν ποιος θα χτυπήσει και πως, μέσα στην περιοχή πέντε παίκτες και δυο να έρθουν από πίσω.

Σήμερα είχαμε και πρόβλημα και γενικώς στο ύψος. Ο Ηλίας αντέδρασε λάθος. Η ΑΕΛ άφηνε τον Ουάρντα ψηλά και με το χτύπημα της μπάλας. Στο ποδόσφαιρο όλοι χρεωνόμαστε πράγματα. Δεν είναι κάτι να το κάνουμε ατομικό. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη για το ματς και ήταν καλά όλη την εβδομάδα. Για αυτό μερικά πράγματα που μας συμβαίνουν είναι αδικαιολόγητα. Ειλικρινά σας λέω πως η εικόνα των δυο εβδομάδων στην προπόνηση είναι αρκετά καλή".

Πως διορθώνεται η αναποτελεσματικότητα;
"Είναι ένα θέμα το οποίο προσπαθούμε να δουλέψουμε στην προπόνηση, με σέντρες, τελειώματα, καλές τελικές προσπάθειες ώστε ο κάθε παίκτης να αναπτυχθεί. Είναι φανερό ότι εκεί υστερούμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ