ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Είμαστε πιο διστακτικοί, υστερούμε σε δημιουργία"

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης υποστήριξε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι η ομάδα του είναι πιο διστακτική το τελευταίο διάστημα και έκανε αναφορά σε παίκτες βαρόμετρο που απουσίαζαν.

Στην έλλειψη θάρρους και δημιουργίας στάθηκε ο Γιώργος Δώνης μετά την ήττα (1-0) του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε αναφορά και στην απουσία παικτών - βαρόμτερο για την ομάδα του. Αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε για το ματς:

"Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μ’ έναν αντίπαλο που θα παλέψει δυνατά γιατί κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ξεκίνησε πολύ στραβά για μας το παιχνίδι, γιατί χάσαμε πολύ νωρίς δύο βασικούς παίκτες (Κουλιμπαλί, Ινσούα). Οι τραυματισμοί αυτοί έπαιξαν ρόλο στην αποδιοργάνωση της ομάδας μας και στο να περάσει το α’ μέρος χωρίς ηρεμία, τόσο με την μπάλα στα πόδια μας όσο και σε φάση άμυνας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο α’ μέρος βρήκε 2 φάσεις και ιδιαίτερα με τον Αθανασιάδη μας απείλησε με γκολ.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο β’ ημίχρονο. Κερδίσαμε τις μονομαχίες, είχαμε ένταση και ενέργεια και παίζαμε πολύ καλύτερα. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, αλλά χάσαμε λίγο την ισορροπία μας και πάλι, όταν έσπασε τη μύτη του ο Κουρμπέλης. Το ματς είχε μονομαχίες, αλλά όχι τελικές και τελικά στη μία ευκαιρία που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ευτύχησε να σκοράρει. Εμείς δεν απειλήσαμε. Και σε τέτοιο ματς, το να κάνεις μόνο 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις, είναι λογικό ότι δεν μπορείς να διεκδικείς κάτι παραπάνω".

Για την ήττα σ’ ένα ακόμα παιχνίδι στην επαρχία και τη διαχείριση του τίτλου του φαβορί που έχει ο Παναθηναϊκός πριν τα ματς:

"Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι, ούτε μας νοιάζει πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Είναι διαφορετικά τα ματς στην επαρχία, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Χωρίς να θέλω να ψάξω για δικαιολογίες, έχουμε πολλά απρόοπτα το τελευταίο διάστημα, συνεχίζουμε με αυτά, αλλά μας επηρεάζουν. Σήμερα έλειπαν και παίκτες βαρόμετρο που κι αυτός μας επηρεάζει".

Για τα ματς που ακολουθούν στην Αθήνα και το αν χάθηκε ένα παιχνίδι της λογικής «must win» πριν από τα ντέρμπι που θα υπάρξουν αργότερα:

"Κάθε ματς είναι στη λογική που λέτε, του must win για μας. Δεν είμαστε, βέβαια, στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές για να πούμε ότι κρίθηκε κάτι, ούτε παίζει ρόλο ότι θα παίζουμε μόνο στην Αθήνα μέχρι το τέλος. Πρέπει να είμαστε με υψηλότερη ένταση και διάρκεια μέσα στο γήπεδο στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή, πάντως, υστερούμε σε δημιουργία και πρέπει να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά".

Για το αν με βάση την εικόνα ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα:

"Δεν θεωρώ ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο ΠΑΣ ήταν αποφασιστικός, έβαλε την μπάλα στα δίχτυα και πήρε το ματς".

Για την αδυναμία που υπήρχε επιθετικά και το αν έπαιξε ρόλο η απουσία του Μακέντα:

"Είναι συνολικό κομμάτι η δημιουργία και δεν ήταν μόνο η απουσία του Μακέντα. Αφορά και την ομαδική λειτουργία και ατομικά τον κάθε παίκτη. Είμαστε το τελευταίο διάστημα πιο διστακτικοί, πιο επηρεασμένοι, αλλά έχουμε ποιότητα και ικανότητα να το αλλάξουμε αυτό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ