ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Να μην μοιρολογούν σαν τις χήρες, αλλά να παλέψουν για μια θέση"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Παρά τη νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης στάθηκε εκ νέου στην ανησυχία που έχει για την ομάδα ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους πράσινους δεν έχουν παίξει αρκετά έως τώρα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο φετινό του τρίποντο στη Νέα Σμύρνη με τη νίκη του επί του Πανιωνίου αλλά στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης είχε να στείλει αρκετά μηνύματα στους ποδοσφαιριστές του.

Αρχικά στάθηκε στην αφέλεια που συνεχίζουν να δείχνουν οι "πράσινοι" και εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για την εικόνα που βλέπει.

Εν συνεχεία και σε σχετική ερώτηση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σημείωσε αρχικά πως πρώτα απ' όλα ίσως πέρυσι κάποιοι έπαιξαν περισσότερο απ' ότι έπρεπε και τόνισε πως οι παίκτες δεν θα πρέπει να μοιρολογούν αλλά να προσπαθούν στις προπονήσεις. Στην ίδια ατάκα επίσης σημείωσε πως ο Χατζηγιοβάνης θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

"Καλησπέρα, είναι σημαντικό για μας που κάναμε την πρώτη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές και ιδιαίτερα μετά το κακό ξεκίνημα. Είχαμε μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα κρατήσω κάποια πράγματα που δείχνουν πως έχουμε αισθητή βελτίωση. Για ένα ακόμη παιχνίδι ο αντίπαλος απείλησε ελάχιστες φορές τον τερματοφύλακα μας. Ένα κομμάτι που το πληρώσαμε στα τρία πρώτα παιχνίδια. Ήμασταν σοβαροί και στην κατοχή μπάλας και είχαμε φάσεις και ευκαιρίες. Δεν κάναμε το παιχνίδι εύκολο καθώς οι επιλογές δεν ήταν οι καλύτερες.

Παρ’ ότι το αποτέλεσμα είναι καλό, με ανησυχεί η ομάδα, γιατί θεωρώ πως οι παίκτες που προπονώ από το καλοκαίρι και την περσινή σεζόν είναι μακριά από εκεί που θα φτάσουν και ένα κομμάτι που με ανησυχεί στον αγωνιστικό χώρο είναι η αφέλεια που δείχνουμε. Είτε μπορεί αυτή η αφέλεια να είναι ότι δίνουμε, τρία-τέσσερα φάουλ στον αντίπαλο κοντά στην περιοχή είτε η αφέλεια που δείχνουμε για να τελειώσουμε κάποιες φάσεις. Πολλές φορές λέμε τι φταίει; Μπορούμε να πούμε για ποιότητα ή για μυαλό. Στο επίπεδο της συγκέντρωσης μας και στο μυαλό είμαστε πολύ μακριά απ’ αυτό που θέλαμε”.

Είναι θέμα πίεσης και άγχους οι κακές επιλογές:
"Σίγουρα είναι συνδυασμός αυτή τη στιγμή αλλά είναι ακόμα 5η αγωνιστική. Άμα δεν έχουν ποιότητα κάποιοι ποδοσφαιριστές θα φανεί μέχρι το τέλος της σεζόν που θα αξιολογηθούν. Αν είναι αυτό το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, πάλι σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι πως θα το ξεπεράσουμε. Αυτό που είπα στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και επιμένω και πάλι, σε μια κριτική βέβαια μπορεί κάποιος να πει πως έστησε ένας προπονητής την ομάδας, πως πίεσες, όμως κανένα σύστημα δεν είναι αυτό που σου βγάζει καλή σέντρα. Αυτά τα κάνουν οι ποδοσφαιριστές και σ’ αυτό το κομμάτι είμαι πολύ δυσαρεστημένος για τους παίκτες μου. Τουλάχιστον δείξαμε καλύτερα πράγματα σήμερα".

Για την παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα:
"Είχαμε κάνει κουβέντα και μετά τον Άρη. Η απόδοση μας ήταν κακή σε σχέση με την προετοιμασία καθώς σε κάθε ματς κυνηγούσαμε το σκορ. Έχουμε να περιμένουμε δυο πράγματα… Να επανέλθουν οι παλιοί στην κατάσταση που ήταν και να προσαρμοστούν οι νέοι. Έχουμε να περιμένουμε πράγματα και είναι σημαντικό ότι και μας δείχνουν ποιοι είναι έτοιμοι και ποιοι θέλουν λίγο χρόνο ακόμα".

Πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός να προσεγγίσει αυτό που θέλει ο ίδιος:
"Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία να το ξέρω. Εάν παρασύρεσαι απ' αυτό που βλέπεις θα σας έλεγα ότι οι πέντε αγωνιστικές όταν έβλεπα την ομάδα θα έχουμε δώδεκα πόντους ή δεκατρείς και έχουμε πέντε. Η ουσία είναι πως θα αξιολογηθούμε και που θα είμαστε τον Μάιο. Πέρυσι, ήταν διαφορετική χρονιά και η φετινή πρέπει να είναι επίσης διαφορετική.

Ακούγονται πολλά για την ομάδα, αλλά δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Ακούω η διαβάσω πως αφήσαμε το πλάνο με τους νέους ποδοσφαιριστές. Αν κάποιον τον ρωτήσουμε ποιοι λείπουν από τους νέους ποδοσφαιριστές, έχει φύγει μόνο ο Στάικος που αξιολογήθηκε ότι δεν μπορεί να είναι στο ρόστερ και κρίθηκε μετά τη διαδικασία της προετοιμασίας ότι ο Εμμανουηλίδης είναι καλύτερο να πάει να πάρει παιχνίδια για να δούμε πως θα μπει στη διαδικασία στο κανονικό ποδόσφαιρο.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι στο Κορωπί, συν τον Ζαγαρίτη, συν τον Αλεξανδρόπουλο που κανένας δεν έχει ασχοληθεί πως αυτοί οι δυο έχουν μπει στην 18άδα τις πρώτες αγωνιστικές. Συν τον Σερπέζη, συν τον Αθανασακόπουλο, τον Σέχου. Σε σχέση με πέρυσι οι νέοι είναι 4-5 περισσότεροι. Αυτό δεν σημαίνει για τους νέους ποδοσφαιριστές πως υπάρχει μια φανέλα στη μη κανονικότητα την περσινή γιατί τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.

Η περσινή σεζόν ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν μη κανονική στο οποίο έκανε σε όλους τους ποδοσφαιριστές κακό. Γιατί πήραν 25 συμμετοχές, 20 συμμετοχές, 15 συμμετοχές που δεν τις δικαιούνταν να τις πάρουν σε μια κανονική ομάδα του Παναθηναϊκού. Τώρα που θα μπουν στη διαδικασία του συναγωνισμού όπου θα έρθουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, είτε καλύτεροι, είτε χειρότεροι δεν έχει σημασία θα πρέπει να παλέψουν για να κερδίσουν την ευκαιρία, να εξελιχθούν στην προπόνηση για μια θέση και όχι να μοιρολογούν σαν τις χήρες. Έχει μεγάλη διαφορά σε αυτό.

Όποιος θα είναι ικανός και θα προσπαθεί και θα εξελίσσεται μέσα από την προπόνηση την οποία γίνεται γιατί κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Όποιοι δεν ακολουθήσουν θα μείνουν πίσω. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια άλλη κανονικότητα και όχι την περσινή. Πέρυσι βασικοί ήταν ο Μαυρομάττης, ο Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης. Ο Μαυρομμάτης δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του, ο Μπουζούκης είναι ήδη βασικός και ο Χατζηγιοβάνης θέλει να φύγει από την ομάδα. Άρα υπάρχουν άλλα παιδιά που θα έρθουν από πίσω που δεν μπορεί να είναι ούτε πέντε, ούτε εφτά, θα είναι ένας ή δυο. Έτσι γίνεται στις κανονικές ομάδες".

Δώσατε παραπάνω εντολές στον Ζαχίντ σήμερα;
"Ο Ζαχίντ σαν δεκάρι στο 4-2-3-1 έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Ήταν σημείο αναφοράς και όταν θα έπαιρναν τα μπακ τη μπάλα ή τα χαφ να κινηθεί από την πλευρά του Μολό. Νομίζω σ’ αυτή τη διαδικασία έχει περισσότερη δύναμη. Πήραμε απ’ αυτόν τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι και στην ηρεμία σημαντικά πράγματα".

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ