ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Δεν θα ψάξουμε τον μοιραίο"

Δώνης: "Δεν θα ψάξουμε τον μοιραίο"

Ο Γιώργος Δώνης αναγνώρισε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον έναν από τους δύο στόχους του, αλλά επισήμανε ότι θα συμπαρασταθεί στους παίκτες του.(VIDEO)

"Ασπίδα" στους παίκτες του ύψωσε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος τόνισε ότι θα δουλέψει μαζί τους προκειμένου να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον έναν από τους δύο στόχους του, σύμφωνα με τον προπονητή του, αλλά δεν έχει το περιθώριο να ξεφύγει από τη ρότα του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Ισχύει ότι χάθηκε η χρονιά για τον Παναθηναϊκό; Συμφωνείτε με αυτή την προσέγγιση, γιατί αυτή η αίσθηση κυριαρχεί σε μας;
" Υπήρχαν δύο στόχοι από την αρχή, ο ένας στο πρωτάθλημα για τν πεντάδα και ο άλλος να πάμε όσο πιο μακριά στο Κύπελλο. Εσείς να το μεταφράσετε όπως θέλατε. Είμαστε στεναχωρημένοι, υπάρχουν στόχοι που εμείς θα επιμείνουμε, θα στηρίξουμε την ομάδα, θα εκπαιδεύσουμε τους παίκτες και θα λύσουμε το πρόβλημα, ώστε η χρονιά να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το πλάνο μας. Ο στόχος του Κυπέλλου τελείωσε με μεγάλη απογοήτευση. Η πίεση ότι πρέπει να νικήσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, μας έκανε να μην έχουμε ηρεμία. Είχαμε θέληση, αλλά ήταν ένα ματς που κρίθηκε σε λεπτή ισορροπία και έφτασε όπου έφτασε."

Πως μπορεί η ομάδα να αντιδράσει στην πίεση; Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά μετά τις γιορτές;" Υπάρχει μία σειρά πραγμάτων που μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Τώρα δεν έχει νόημα. Εμείς πρέπει να δούμε μία διαδικασία ψυχολογική και μία αγωνιστική. Άσχετα από την απογοήτευση που νιώθουμε όλοι, θα είμαστε δίπλα στους παίκτες γιατί τους πιστεύουμε και ας χάσαμε τον στόχο μας. Έχουμε επηρεαστεί από διάφορες καταστάσεις και αυτό είναι πραγματικότητα. Ο βασικός μας φορ προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, ο αρχηγός μας και βασικός αμυντικός χαφ είναι για μεγάλο διάστημα εκτός πολλοί προσπαθούν να επανέρθουν σε καλή φυσική κατάσταση, δεν έχουμε την ενέργεια και την ένταση που είχαμε πριν. Ήρθε και η πίεση του αποτελέσματος του Κυπέλλου που μας έβαλε σε μία ψυχολογική φθορά. Αυτά κάνουν έναν συνδυασμό. Πρέπει να λύσουμε ένα-ένα τα προβλήματα, μπορεί και εγώ και να διαχειρίστηκα λάθος ή υπερβολικά τους παίκτες μου. Με την Ξάνθη έβαλα τρεις ανέτοιμους, τον Μπουζούκη, τον Μουνιέ και τον Μακέντα. Αυτό έφερε πρόβλημα. Πρέπει και εγώ να βάλω καλύτερα τις σκέψεις μου, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να σπάμε στους στόχους μας. Εγώ θα είμαι δίπλα στους παίκτες μου."

Εσείς στην καριέρα σας είχατε χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά μετά κάνατε σπουδαία καριέρα. Τι θα πείτε στους νεαρούς παίκτες που σήμερα βρίσκονται σε ανάλογη θέση;
" Το εύκολο στο ποδόσφαιρο είναι να βρίσκουμε τους μοιραίους. Έχει συμβεί σε μεγάλα παιχνίδια, σε Παγκόσμια Κύπελλα. Εμείς δεν ψάχνουμε τον μοιραίο. Το παιδί αυτό όπως και να λέγεται, εμείς θα είμαστε δίπλα του να τον στηρίξουμε και μέσα από προπόνηση, παιχνίδια στο γήπεδο, να προσπαθήσει να ανταποκριθεί. Υπάρχει μία διαφορά. Παίζουμε χειρότερα το 2019 και εγώ δεν βάζω το πρώτο ματς με τη Λαμία, γιατί ήταν κακό το γήπεδο. Είμαστε κακοί, μας τυχαίνουν ευκαιρίες και δεν είμαστε αποτελεσματικοί."

Μήπως πλέον ο Παναθηναϊκός έχει γίνει προβλέψιμος;
" Νομίζω ότι δεν είναι θέμα προβλεψιμότητας. Είναι θέμα της απόδοσης μας. Μπορεί να επηρεαζόμαστε σε διάφορα πράγματα. Οι παίκτες μου θέλω να πάρουν πρωτοβουλίες και ας κάνουν λάθουν. Εγώ προτιμώ το ματς που κάναμε τον ΟΦΗ καις χάσαμε. Γιατί τότε οι παίκτες έπαιρναν πρωτοβουλίες. Δεν έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση. Ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο, τη διαφορά την κάνουν οι επιθετικοί παίκτες και εμείς δεν είμαστε στα καλύτερα μας το τελευταίο διάστημα."

Το "πρέπει" έχει μπει πια σε μεγαλύτερο βαθμό στην ομάδα; Είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε;
" Νομίζω ότι στην όλη διαδικασία ξέραμε να διαχειριστούμε το κακό αποτέλεσμα ή την κακή απόδοση. Μπήκε παραπάνω το πρέπει στο σημερινό παιχνίδι, γιατί ήταν το Κύπελλο. Δεν είμαστε μία ομάδα που όταν έχει πολλά προβλήματα, μπορεί να τα λύσει εύκολα. Το σημερινό παιχνίδι ήταν πίεση και απόδοση, αλλά στα αποδυτήρια μας δεν έχει μπει το πρέπει που υπάρχει έξω. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, το υποστηρίζουμε και προετοιμαζόμαστε για κάθε αντίπαλο. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε και άλλες όχι."

Πιστεύετε ότι οι παίκτες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την απογοήτευση; Οι νέοι και οι πιο έμπειροι;
" Το έχω πει και στο παρελθόν, ότι σήμερα τα νέα παιδιά είναι πιο έξυπνα και πιο δυνατά. Μπορεί να βλέπουμε κάποιον να κλαίει ή να αντιδρά παραπάνω, αλλά αυτό είναι αυθόρμητο. Όταν τελειώσεις το ματς, ότι κατάληξη και να έχει, ακολουθούμε μία διαδικασία ως ομάδα. Οι παίκτες μου θα πεισμώσουν, θα δουλέψουν περισσότερο για να βελτιωθούν. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους, τους βασικούς και τους επιμέρους. Η διαδικασία και ο δρόμος είναι συγκεκριμένος."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ