ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Δεν θα έφευγα σε τέτοιο τάιμινγκ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Χάντερσφιλντ και τόνισε ότι η σεζόν θα δείξει αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό.

Στην ξαφνική αναταραχή που προκλήθηκε από το ενδιαφέρον της Χάντερσφιλντ, αναφέρθηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε πως χειρίστηκε τη συζήτηση με τους Άγγλους παράγοντες και επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να αφήσει τη δουλειά του για να εργαστεί στην Championship.

Ακόμα, ο Δώνης μίλησε για την προετοιμασία, τους στόχους της ομάδας του και την αντοχή στον πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δώνη στο novasports.gr:

Για την προετοιμασία: "Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από τα φιλικά. Αποκτήσαμε μεγάλη αισιοδοξία. Πολύ σημαντικό ότι δεν έγιναν όλες οι μεταγραφές μαζί και προσαρμόστηκαν οι καινούργιοι παίκτες σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.Έχει ανέβει αρκετά το επίπεδο της προπόνησης της ομάδας φέτος".

Για την καινούργια σεζόν που αρχίζει: "Η περσινή χρονιά ήταν μία χρονιά βάσης και αξιολόγησης. Φέτος, η ομάδα χτίζεται για να μπορεί να αντέξει στην πίεση. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, αφού πέρυσι χρειαζόμασταν περισσότερη ασφάλεια στον τρόπο παιχνιδιού μας λόγω του νεανικού ρόστερ. Ήταν σαν να προετοιμάζουμε μια Εθνική ομάδα να πάρει ένα αποτέλεσμα. Η φετινή χρονιά θα είναι μεγάλο τεστ για εμάς. Η βάση μας φέτος θα είναι και πάλι το 4-3-3. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να ανεβάζουμε πολλούς παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να εφαρμόζουμε επιθετικό πρέσινγκ. Είμαστε αισιόδοξοι για την νέα σεζόν. Το αν θα είμαστε από φέτος έτοιμοι για πρωταθλητισμό θα κριθεί στην διάρκειά της. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βάλουμε υψηλότερους στόχους".

Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ζαχίντ, Μολό και Ζοάο έχουν φτάσει σ’ ένα καλό επίπεδο. Μπεκ, Περέα και Κόναν θέλουνε χρόνο ακόμα και ελπίζουμε να είναι έτοιμη μετά την διακοπή του πρωταθλήματος".

Για τις μεταγραφές που απομένουν: "Βασικός αμυντικός χαφ δεν είναι εύκολο να έρθει, γιατί είναι δύσκολο να έρθει κάποιος και να κερδίσει την θέση του Κουρμπέλη. Εμείς θέλουμε να έχουμε δυο καλούς. Από την αρχή ο βασικός μας στόχος ήταν ο κεντρικός αμυντικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες. Φτάσαμε κοντά σε δυο περιπτώσεις, ωστόσο δεν πήγαν τα πράγματα, όπως τα θέλαμε".

Για το ενδιαφέρον της Χάντερσφλιντ: "Φυσικά και υπήρχε ενδιαφέρον. Από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος και ενημέρωσα την ομάδα μου, ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να γίνει. Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγα ένα τέτοιο τάιμινγκ για να φύγω.

Ο βασικός λόγος που πήγα και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ δεν ήταν να προπονήσω μια μεγάλη ελληνική ομάδα, αλλά το ότι έβλεπα τις ομάδες αυτές σαν ένα «σκαλοπάτι» για να πάω στην Championship ή την League 1 της Αγγλίας. Όμως νομίζω ότι είμαι γεμάτος απ’ όσα έχω ζήσει στην ζωή μου. Πιστεύω ότι ήταν δουλεύεις και δείχνεις τις ικανότητές σου θα πετύχεις πάλι ωραία πράγματα και αυτά τα ωραία πράγματα εύχομαι να έρθουν με τον Παναθηναϊκό".

Για την πρεμιέρα με την Λαμία: "Είναι παρόμοια ομάδα με πέρυσι με μόνη σημαντική αλλαγή αυτή του προπονητή. Αν κάνουμε αυτά που έχουμε μάθει, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ