ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: "Δεν φοβάμαι τους παίκτες μου στην Τούμπα, φαβορί ο ΠΑΟΚ για τον τίτλο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν έκρυψε την πίστη του για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού για να πάρει αποτέλεσμα.

Τα πραγματικά δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γιώργος Δώνης δεν έδειξε να τα φοβάται... Ο προπονητής του Τριφυλλιού εξέφρασε την πίστη του στους παίκτες για θετικό αποτελεσμα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δώνης εξήγησε και αν έχει δώσει οδηγίες για μακρινά σουτ, ένα από τα οποία έδωσε τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: "Τοπερίμεναότι θα φτάσουμε στο ντέρμπι αήττητοι. Δεν μπορεί κανένας προπονητής να μαντέψει τα αποτελέσματα, αλλά ξέρουν πολύ καλά και συνεργάτες μου και άνθρωποι που είναι δίπλα μου ότι χιουμοριστικά το έλεγα. Το βασικό ήταν να βλέπουμε την εξέλιξη της ομάδας. Παίρναμε εμπιστοσύνη απ' αυτό συν ότι είχαμε τη συγκυρία να μην έχουμε ντέρμπι αυτές τις 7 αγωνιστικές με ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μας έδωσε το πλεονέκτημα να διώξουμε το -6 και ψυχολογία για να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτερη ομάδα".

Για το ανέχειδώσει εντολή για σουτ από μακριά: "Είναι συνδυασμόςπραγμάτων τα όσα κάνουμε στο γήπεδο. Κοιτάω τα χαρακτηριστικά των παικτών μου. Ο καθένας έχει έναν διαφορετικό ρόλο. Το θετικό είναι ότι οι τέσσερις μπροστά δεν έχουν κανένα άγχος για να πάνε σε προσπάθεια. Σε σουτ και συνεργασίες. Και ας χαθεί η μπάλα. Αυτό ζητάω. Τα στοιχεία που έχουν είναι για να το κάνουν. Σήμερα το κάναμε μέχρι το 30' και απειλήσαμε. Μετά κάναμε λάθη και δεν είχαμε σωστές επιλογές και δώσαμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να απειλήσει. Νομίζω ότι η ωριμότητα και τα παιχνίδια θα τους οδηγεί σε καλύτερες επιλογές".

Για την ωριμότητα της ομάδας: "Πολλά για την ωριμότητα που δείχνουμε εξαρτώνται από την ανάλυση του αντιπάλου. Ήμασταν προετοιμασμένοι για 4-4-2 ή 4-5-1 όταν γυρίζει οΜασούρας. Σε όλο αυτό το πλάνο προσπαθούμε να λειτουργήσουμε και να περάσουμε πολλές μπάλες στις γραμμές. Η ωριμότητα προκύπτει από το πλάνο που δημιουργούμε στην προπόνηση και από την υπομονή που πρέπει να έχουμε. Αν πάρουμε την εξέλιξη του σημερινού αγώνα, 25 λεπτά ένταση και μετά λάθος πάσες. Στα αποδυτήρια τους είπα ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε την ίδια ένταση και την ίδια ενέργεια, θα πρέπει να ελέγξουμε το ματς. Ας μην κάνουμε ευκαιρίες πολλές, αλλά να μη δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας κάνει ευκαιρίες. Και αν βρούμε μία, δύο, τρεις ευκαιρίες να κάνουμε γκολ".

Για το ντέρμπι με τονΠΑΟΚ: "ΟΠΑΟΚίσως είναι η ομάδα με το καλύτερο υλικό και φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι πάντα ξεχωριστό για εμένα να παίζω απέναντι σε ομάδες που έχω δουλέψει. Το ίδιο συναίσθημα έχω και όταν πηγαίνω στονΠΑΟΚ, στη Λάρισα, στηνΑΕΚ, στον Ατρόμητο. Οι αντιπαραθέσεις για άλλους λόγους δεν με βασανίζουν στο μυαλό. Έχω έναν καλό αντίπαλο μπροστά μου, πρέπει να δουλέψουμε".

Για το αν τον φοβίζει το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες θα δουν για πρώτη φορά εχθρική ατμόσφαιρα σε ματς: "Δεν τους φοβάμαι τους παίκτες. Περισσότερο τους φοβόμουν στην Τρίπολη που ήταν δικός μας ο κόσμος, τώρα δεν τους φοβάμαι τους παίκτες στην ατμόσφαιρα της Τούμπας".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ