ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: "Δείξαμε στον κόσμο ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην παρουσία του κόσμου και στο ζεστό χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-0 και πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη κάνοντας τον Γιώργο Δώνη να είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την κατάκτηση των τριών βαθμών και το πρώτο 45λεπτο. Όχι όμως και συνολικά για την εικόνα των πράσινων στην αναμέτρηση.

Ο Δώνης έμεινε ικανοποιημένος και από την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ ενώ για την αποθέωση προς το πρόσωπο του υποστήριξε πως θέλει όσο είναι προπονητής του Παναθηναϊκού να το ζήσει έντονα και να το απολαύσει.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

Για το πως θα χαρακτήριζε τη σημερινή νίκη και πότε θα δούμε τον Μακέντα να βγάζει 90λεπτο:
«Σαν σκορ είναι ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε κατοχή μπάλας και ήμασταν αποτελεσματικοί. Η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα πρόβλημα, φανήκαμε υποτονικοί, δεν είχαμε τα τρεξίματα των προηγούμενων παιχνιδιών αλλά υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο. Η τετράδα της άμυνας με τον τερματοφύλακα λειτούργησαν θετικά και παίρνουν μεγάλο βαθμό.

Πρέπει να βρούμε γιατί κάναμε ένα τόσο κακό ημίχρονο, από την άλλη ξέρουμε πολύ καλά ότι δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια. Για τον Φεντερίκο θα έλεγα ότι έχει κάνει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, δουλεύει πολύ σκληρά, αλλά θα πρέπει να πιέσει κι άλλο τον εαυτό του να βρει ρυθμό, δεν είναι εύκολο, δεν έχει κάνει και προετοιμασία. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κερδίζει περισσότερο χρόνο».

Για την εικόνα του ΟΑΚΑ και την αποθέωση στο τέλος:
«Το πρώτο πράγμα που λέω στους παίκτες μου όταν τους φωνάζω στο γραφείο μου είναι ότι αν ξεκινάμε και οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί είναι δύσκολο να έρθουν μαζί. Αν είναι λίγο διαφορετικοί, είναι εύκολο να έρθουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, πιο κοντά στο τέλος. Αυτή τη σεζόν αρχίσαμε με παίκτες με μεγάλη ανασφάλεια, με τον κόσμο προβληματισμένο, αλλά παρότι δεν τους δώσαμε αυτό που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, μας χειροκρότησαν. Από την πρώτη μας μέρα δείξαμε προς τα έξω ότι ο κόσμος πρέπει να μας εμπιστευτεί, ότι υπάρχει υγεία. Το έχω ξαναπεί. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει την ποιότητα να αντιλαμβάνεται τα πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενος για το χειροκρότημα».

Για το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε σήμερα:
«Υπάρχει ένα στυλ και μια φιλοσοφία ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία. Το βλέπω σαν παιχνίδι που κρίνεται ένας τίτλος, όχι ματς πρωταθλήματος. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγο περίεργη, καθώς περιμέναμε τη Λάρισα να παίξει με πεντάδα. Το σημερινό ήταν όπως το περιμέναμε. Τα περισσότερα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ θα είναι με τετράδα στην άμυνα».

Για το αν προτιμάει ΟΑΚΑ ή Λεωφόρο:
«Δεν μπορώ να το απαντήσω. Σαν προπονητής δεν έχω αισθανθεί τη Λεωφόρο. Το ΟΑΚΑ μου είναι πολύ πιο οικείο. Η Λεωφόρος είναι έδρα. Αν ανεβάσουμε το μέσο όρο του κόσμου, το ίδιο μπορεί να γίνει κι εδώ».

Για το ότι ο κόσμος φώναξε το όνομα του:
«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Πέραν του ότι πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο, πρέπει να ευχαριστήσω και την ομάδα και κάθε παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος από την πρώτη ημέρα. Ήταν το όνειρό μου να γυρίσω στον Παναθηναϊκό. Η ζωή είναι περίεργη, δεν ξέρουμε πόσο θα είμαι εδώ προπονητής, οπότε θέλω να το ζήσω και το ζω πάρα πολύ έντονα».

Για πιθανό δίδυμο στην επίθεση Καμπετσή-Μακέντα:
«Φυσικά και σκέφτομαι και σχήμα με δύο επιθετικούς, αλλά είναι ανάλογα το παιχνίδια. Πρέπει να μου το δείχνουν σε κάθε προπόνηση».

Για το αν αναθεωρούνται οι στόχοι της ομάδας:
«Πρέπει να το βλέπουμε ρεαλιστικά. Να ξέρετε ότι γίνονται και μαθήματα ιστορίας στα αποδυτήρια. Πρέπει να παίρνουμε αισιοδοξία μέσα από τα ματς. Έχουμε βάλει διάφορα στοιχήματα. Αν κάθε παίκτης βελτιώνεται, θα βελτιώνεται και η ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ