ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Ας αφήσουμε τους κομπλεξισμούς για πατέρα και γιο"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένας χειμαρρώδης Γιώργος Δώνης μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Τις σκέψεις για την παραίτηση του, την κριτική στον γιο του Χρήστο και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Μία από τις πιο έντονες και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις έδωσε την Παρασκευή ο Γιώργος Δώνης. Μετά από μία εβδομάδα που βρέθηκε στο επίκεντρο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και έδωσε τη δική του οπτική, χωρίς να καταφύγει σε στρογγυλοποιήσεις.

Μάλιστα, ο Δώνης δεν δίστασε να καυτηριάσει τις κριτικές στον γιο του, Χρήστο Δώνη, να εξηγήσει γιατί σκέφτηκε να παραιτηθεί και να τοποθετήσει για τις σχεδιαζόμενες αντιδράσεις των οπαδών, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Δώνης άσκησε και αυτοκριτική, λέγοντας ότι θα λάθη των παικτών του αρμόζουν σε μία ομάδα μετρίου επιπέδου και όχι στη δική τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στη Nova:

Μετά το ματς με τον Άρη σκεφτήκατε την παραίτηση, τι ακολούθησε, πως πειστήκατε να μείνετε:
"Δεν νομίζω πως αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι σοκ. Τα βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Η δουλειά του προπονητή είναι τέτοια που κρίνεται από το αποτέλεσμα, από την παρουσία της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ έχω πει ότι η ειδικά δουλειά μου στον Παναθηναϊκό δεν είναι άκρως επαγγελματική αλλά είναι και μια δουλειά που κυριαρχεί το συναίσθημα. Είναι φανερό ότι στα δυο τελευταία παιχνίδια, εγώ δεν βάζω στην ίδια κλίμακα και το ματς με τη Λαμία ήταν διαφορετικό αν και εκεί δεν ήμασταν καλοί, ότι η ομάδα μας ήταν κακή. Πιστεύαμε ότι το ματς με τον ΟΦΗ ίσως να ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή με τη λογική ότι ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά και ότι θα επανέλθουμε στα επίπεδα που για εμάς είναι τα φυσιολογικά. Η εικόνα ήταν κακή με στεναχώρησε, έκρινα και πέρασε από το μυαλό μου ότι ίσως έχει έρθει η στιγμή να αποχωρήσω από το σύλλογο χωρίς να το πω με βεβαιότητα. Ήταν και κάτι που το είπα και μέσα στα αποδυτήρια, γίνανε διάφορα πράγματα και στο ξενοδοχείο και ήδη πριν πάω στον πρόεδρο της ομάδας, είχε παρθεί η απόφαση. Απλά ήθελε να βάλω και εγώ στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αποχωρήσω".

Για το αν έχει εντοπίσει τι φταίει:
"Παίρνω κάτι σαν δεδομένο πλέον. Είναι φανερό πως το θέμα δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά η αγωνιστική παρουσία. Είναι φανερό πως βρισκόμαστε σε κρίση. Η κρίση μας είναι αγωνιστική. Είμαστε σε όλα τα πράγματα κακοί μέσα στο γήπεδο. Είμαστε κακοί όταν έχουμε την μπάλα, κάνουμε μεγάλα λάθη. Δεν δημιουργούμε όπως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική μας συμπεριφορά, χάνουμε τις μονομαχίες.

Όταν παίζουμε οργανωμένη άμυνα, είμαστε αδύναμοι στη μονομαχία. Στη συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο χάνουμε τον έλεγχο, είτε κάνοντας πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας δυνατότητες, είτε έχουμε νεύρα που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις, σε λάθος αντιδράσεις ή και σε λάθος συμπεριφορές που μπορεί να φέρουν και κόκκινες κάρτες. Όταν σε μια ομάδα η κρίση είναι αγωνιστική, εγώ δεν αναφέρομαι σε όλα τα υπόλοιπα που προκύπτουν και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, είναι φανερό πως ο άνθρωπος που πρέπει να επέμβει είναι ο προπονητής.

Πρέπει να ελέγξει το πλάνο του, αυτό που δούλεψε το καλοκαίρι, να σκεφτεί το πρέπει να αποφύγει, να σκεφτεί τη συμπεριφορά του απέναντι στους ποδοσφαιριστές, γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος που σ' αυτή τη δουλειά αγαπώ τους ποδοσφαιριστές. Το να τους αγαπάς και να θες να τους βελτιώσεις, δε σημαίνει πως πάντα θα συμπεριφέρεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν στιγμές που έχω φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, υπάρχουν στιγμές που έχω πετάξει και πίνακες. Είναι λογικά αυτά τα πράγματα τα οποία σε μια καριέρα ενός προπονητή συμβαίνουν. Πρέπει να προσπαθήσω να συνεφέρω την ομάδα και να επιστρέψει στο σημείο που μπορεί να είναι. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να αποφύγω όλα όσα μας δημιουργούν προβλήματα για να είναι πιο ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα αν στο επόμενο ματς αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη ομάδα".

Για το αν θα πρέπει να διορθώσει πράγματα με την μπάλα στα πόδια ή χωρίς αυτή:
"Και τα δύο. Αν κάνουμε αξιολόγηση των δύο ματς είχαμε πρόβλημα με την μπάλα στα πόδια. Έχω μια φιλοσοφία παιχνιδιού που προσπαθώ να την περάσω από το καλοκαίρι, με κατοχή μπάλας, ακόμα και στο δικό μας μισό. Δυστυχώς δείξαμε πως δεν έχουμε την προσωπικότητα ως ομάδα, και μην το αναλύσει κάποιος ότι δεν έχουμε παίκτες προσωπικότητα, γιατί θα αρχίσουν να λένε πως ο Δώνης τα βάζει με τους παίκτες. Κάτω από την πίεση του αποτελέσματος, έχουμε χάσει τον έλεγχο και είναι σημαντικό ότι κομμάτια που πρέπει να αποφύγεις, να τα αποφύγεις και κομμάτια που πρέπει να ελέγξεις, να τα ελέγξεις. Να ανεβάσουμε την ατομική και την ομαδική απόδοση".

Έχουν γίνει λάθη και από τους παίκτες και από εσάς, δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών...
" Να σας δια κόψω και να σας πω κάτι. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής στην Αγγλία, έπαιζε ένα μεγάλο ντέρμπι η Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, το οποίο κρίθηκε από ένα λάθος του Ρίο Φέρντιναντ. Στη συνέντευξη Τύπου ο Φέργκιουσον δέχτηκε κριτική και ρωτήθηκε γιατί έχασε η ομάδα του. Απάντησε πως "χάσαμε γιατί έκανε λάθος ο Φέρντιναντ. Έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο και φάγαμε γκολ". Αν το πεις αυτό στην Ελλάδα θα σου πουν πως μεταθέτεις τις ευθύνες στους παίκτες, όμως μπορεί να συμβεί. Δεν έχει σημασία να μοιράσουμε ευθύνες, σημασία έχει ο καθένας μας να δει τι πρέπει να κάνει, να κάνουμε αξιολόγηση και να μη μεταφέρουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Σαν ποδοσφαιριστής θυμάμαι πως το κάναμε συνεχώς, δεν φταίω εγώ, φταίει ο άλλος.

Εδώ έχουμε σοβαρούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια που πονάνε την ομάδα, ασχέτως αν έχουμε κακή απόδοση, από τον προπονητή ως τον τελευταίο ποδοσφαιριστή. Πρέπει να δείξουμε αντίδραση σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε. Ένα απλό παράδειγμα. Στους αμυντικούς μου είπα πως μπορεί να μην είστε οι καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια, γιατί αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τον Φετφατζίδη να μας περνάει τόσο εύκολα ή τον Ντιγκινί. Πρέπει λοιπόν οι αμυντικοί στις μονομαχίες να φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο τους. Το ίδιο ισχύει για τους μέσους. Αυτά που μπορούν να ελέγξει καλύτερα να τα δούμε στο γήπεδο και να είμαστε συγκροτημένη ομάδα. Πρέπει σε ένα ματς όπως αυτό που έρχεται να είμαστε ένα σώμα".

Για το πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα μέσα σε λίγες μέρες:
"Δεν είναι δύσκολο γιατί πολλές φορές μια κρίση ή ο φόβος λειτουργούν για να συγκεντρωθείς περισσότερο και να αντιδράσεις. Αυτή η ομάδα έχει δείξει και από πέρυσι πως στα καλά της ματς μπορεί να έχει κοντά τις γραμμές της, να είναι συγκρατημένη και ο ένας να συμπληρώσει τον άλλο. Μπορεί ο ένας να παλέψει για τον άλλο. Από τη στιγμή που το έχουμε κάνει ξανά δεν είναι δύσκολο να το ξανακάνουμε. Ακόμα και με τρεις αμυντικούς όπως κόντρα στον Άρη, με 5-4-1, με την μπάλα στο δικό μας μισό, όταν δεν κόβεις, δεν κερδίζεις μονομαχία και δίνεις την μπάλα στον αντίπαλο, καταρρέουν τα πάντα και γι' αυτό μιλάμε για αγωνιστική κρίση. Ο προπονητής πρέπει να βρει τη λύση".

Για το αν περιμένει παιχνίδι φόβου, αυτοσυντήρησης ή αντίδρασης από τους παίκτες του:
"Δεν μίλησα με τον φόβο σε σχέση με τον αντίπαλο. Το κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία. Βλέπουμε ποδόσφαιρο και σε υψηλό ακόμα επίπεδο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Θα πρέπει το κάθε ματς που είναι μια διαφορετική ιστορία να το προσεγγίσει ανάλογα ο προπονητής. Η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερα μας, αλλά ίσως αυτό μας οδηγήσει σε καλό στην πορεία. Δεν είναι το θέμα να φοβηθούμε τον αντίπαλο, γιατί θα πρέπει η ψυχολογία μας να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Είναι σημαντική η συνοχή μας και να ελέγξουμε τα βασικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε".

Για την προσέγγιση του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
"Δεν θα κάνω ανάλυση τακτικής αλλά σε μια γενική εικόνα στο αμυντικό κομμάτι σε όλο το γήπεδο πρέπει να είμαστε πιο συγκροτημένοι και εκεί που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, να είμαστε αποφασιστικοί, όπως στο 1-2 και την ατομική ενέργεια, για παράδειγμα. Πρέπει να έχουμε παγίδες και όταν είσαι εκεί να είσαι πραγματικά εκεί για να κόψεις τη μπάλα. Αυτά τα λάθη που κάναμε σε τρία παιχνίδια μπορεί μια ομάδα να μην τα κάνει σε τρία χρόνια. Αν τα μετρήσει κάποιος είναι έξι τεράστια λάθη που δεν τα βλέπουμε ούτε σε ομάδες χαμηλού επιπέδου.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πρέπει να τα αποφύγουμε και υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Όταν θα έχουμε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση γιατί θεωρώ ότι στην ομάδα μας άσχετα με την κατάσταση που έχουμε παίκτες, όπως ο Ζαχίντ, ο Μπουζούκης, ο Κολοβός, ο Χατζηγιοβάννης, ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Μακέντα μπορύν να κάνουν πράγματα με τη μπάλα στα πόδια πρέπει να κάνουμε πράγματα. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας, ο αντίπαλος προκαλεί το κίνητρο μας και έτσι θα πρέπει να βάλουμε τα αντίστοιχα προβλήματα στον Ολυμπιακό".

Για το αν θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές:
"Νομίζω είναι πολύ σημαντικό κάθε ομάδα να την αναλύουμε ρεαλιστικά. Ανησύχησα πολύ με τον ΟΦΗ, προσπάθησα να πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια πίσω γιατί έλειπε και ο Κουρμπέλης και ήμασταν χειρότεροι. Ήταν πιο εύκολο για τον Άρη να δημιουργήσει φάσεις, παρά την προσπάθεια μας για αντίδραση. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα έχουμε ένα ρόστερ, στο οποίο οι μεταγραφές μας δεν έχουν μπει. Για την ώρα παίζουν ο Κολοβός και ο Ζαχίντ. Και οι δύο δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που μπορούν και είναι αλήθεια πως και οι δύο μπορούν να παίξουν καλύτερα. Τους γνωρίζω καλά και τον ένα τον είχα στα χέρια μου και μπορούσε να παίξει σαν δεκάρι, οκτάρι, δεξί χαφ στο 4-4-2 με μεγαλύτερη ένταση όπως στον ΑΠΟΕΛ στο Champions League.

Δεν σημαίνει πως δεν θα τους δώσουμε χρόνο, ούτε οτι θα έχουν πάντα θέση σε μια ενδεκάδα. Στο ρόστερ μας μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές. Έχουμε να περιμένουμε πράγματα. Υπάρχει ένα κακό δείγμα τριών παιχνιδιών, έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού, υπάρχει μια ισοπέδωση, στην Ελλάδα ζούμε. Όταν μια ομάδα είναι τόσο χαμηλά και αυτοί που βρίσκονται σε κακή κατάσταση θα ανεβάσουν την απόδοση τους και έχουμε παιδιά τα οποία δουλεύουν για να μπουν στην ομάδα. Υπάρχουν 8-9 παιδιά που περιμένουμε. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα βρει το φυσιολογικό της στάτους. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Καταπληκτική προετοιμασία, πολύ κακό ξεκίνημα. Πέρυσι είχαμε το ανάποδο. Υπάρχει το απρόβλεπτο και εκεί πρέπει οι προπονητές να αντιδρούμε"

Είναι έτοιμοι οι Σένκεφελντ, Μπεκ αλλά και ο Περέα θα μπορούσε να ξεκινήσει βασικός:
"Δεν μου αρέσω να μιλάω ατομικά. Ένας κεντρικός αμυντικός σου δίνει μεγαλύτερη ευκολία να αρχίσεις να το σκέφτεσαι. Αλλά και αυτό θα το αποφασίσουμε αύριο βλέποντας και ο ίδιος πως αισθάνεται. Μιλάμε κάθε μέρα, κάνουμε κάποια τεστ για να δούμε πως νοιώθει στο παιχνίδι μας. Ο Μπεκ ήταν άρρωστος, είναι καλύτερα, προπονείται, υπάρχει μια σκέψη για το αν θα είναι 18άδα.

Αναφορικά με τον Περέα, όταν μπαίνει στο παιχνίδι βρίσκει μια ομάδα χάλια. Είχα μια συζήτηση με τους συνεργάτες μου και λέγαμε ότι σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές το πρόβλημα δεν είναι να βρεις διακριθέντα, αλλά να βρεις διασωθέντα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όταν έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις ενδεκάδες και δεν μπορείς να βρεις διασωθέντα είναι μεγάλο το πρόβλημα.

Όταν μπαίνει ένα παιδί το οποίο στο επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν μπορεί να αντέξει γιατί δεν είναι έτοιμος. Στο κομμάτι της τεχνικής θέλει βελτίωση γιατί δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στο συνδυαστικό αλλά έχει τέτοια δύναμη λέμε αμέσως ένα παιδί 19 χρονών μας βγάζει τα μάτια. Μην το σκεφτόμαστε σε ένα εικοσάλεπτο όμως. Είναι πολλά πράγματα. Επίσης δεν είναι και εύκολο σχήμα με δυο επιθετικούς".

Για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς:
"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός από πέρυσι έχει ένα σταθερό πλάνο. Δεν θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό έχουν ανακαλύψει την Αμερική. Όταν κάθεσαι να δεις τον Ολυμπιακό έχει σταθερές στο παιχνίδι της. Είναι σημαντικό σε μια ομάδα να δημιουργούνται σταθερές. Σίγουρα οι σταθερές δημιουργούνται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και από τη δουλειά του προπονητή. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για το πως επιτίθεται και πως αμύνεται. Ξέρει να εκμεταλλεύεται τα καλά χαρακτηριστικά των παικτών του ανάλογα τη θέση.

Ο Ολυμπιακός έχει ομοιογένεια, ποιότητα και ταχύτητα. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές και μια διοίκηση που έχει επενδύσει να έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές. Για μένα είναι φυσιολογικά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού'.

Για την αποχή των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού:
"Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε καθαρά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι τωρινή. Ο φίλαθλος κόσμος ή μια μερίδα δεν μπορούμε εμείς από τη δική μας πλευρά να τον αναγκάσουμε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα σαν τη δική μας ο κόσμος. Όταν δεν υπάρξει ενότητα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μια κατάσταση. Εμείς μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό. Οι αντιδράσεις του κόσμου άλλες φορές μπορεί να είναι καλές, άλλες κακές και πρέπει να το αντέξουμε. Και από τη δική μας πλευρά να το πάμε στα όρια μας".

Για την προσωπικότητα των παικτών στις δύσκολες συνθήκες:
"Έχουμε καλές προσωπικότητες για να συζητήσουμε πράγματα. Στην επικοινωνία με τους παίκτες θ' ακούσεις καλές απόψεις. Δεν αρκεί να είσαι καλή προσωπικότητα όταν μπεις στο γήπεδο. Είναι άλλο να είσαι αρχηγός και άλλο καλή προσωπικότητα. Στο κομμάτι αυτό υστερούμε. Αν καταφέρουμε ν' αναπτύξουμε παίκτες όπως ο Δώνης, ο Κουρμπέλης, ο Μακέντα, ο Χατζηθεοδωρίδης. Στο κομμάτι προσωπικότητα όταν δεν είναι το καλό μας παιχνίδι, δεν είναι το δυνατό μας κομμάτι".

Για τον Ζαχίντ και αν υπάρχει σκέψη προφύλαξης:
"Ποτέ δεν σκέφτομαι να προφυλάξω έναν παίκτη για τέτοιους λόγους. Είτε η κερκίδα με βρίζει γιατί παίζει ο Ζαχίντ, ο Δώνης, ο Κολοβός, ο οποιοσδήποτε δεν ασχολούμαι. Όχι ότι δεν το ακούω αλλά αν κάτσω στη λογική ότι πρέπει να προφυλάξω τον έναν παίκτη επειδή έκανε λάθος θα έπρεπε να προφυλάξω για παράδειγμα πέντε. Το δείγμα για έναν ποδοσφαιριστή νέο οι τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν είναι τίποτα.

Αν κρίνω ότι είναι καλό για την ομάδα να διατηρήσω έναν παίκτη στην ενδεκάδα θα τον διατηρήσω. Αν όχι τότε θα τον βγάλω. Ο Ζαχίντ είναι ήπιων τόνων και επηρεάζεται εύκολα. Ένας από τους λόγους που ήθελε να δουλέψει ξανά μαζί μου είναι γιατί ξέρω να τον διαχειριστώ. Πρέπει να βρει την ένταση του και τον ρυθμό του".

Για τον γιο του και τα σχόλια που ακούγονται:
"Είναι δύσκολη ερώτηση όχι προς το αγωνιστικό κομμάτι αλλά θα σας απαντήσω τι πιστεύω εγώ. Αν ήμουν στη θέση του Χρήστου θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι εμπειρία να έχεις προπονητή τον πατέρα σου προπονητή και δεν είναι το αν θα παίξεις η όχι. Όταν θα είσαι 36-37 θα το θυμάσαι και θα πρέπει να σε γεμίζει. Θα σας το πω ανάποδα ο άλλος ο γιος μου που είναι στη Γαλλία, μου λέει πόσο ευτυχισμένος θα ήταν αν με είχε προπονητή. Σε όλες τις χώρες και ειδικότερα στη δική μας όταν υπάρχει μια τέτοια σχέση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουμε την κριτική. Εγώ αυτό που πάντα κοιτάω είναι η πρόθεση, αν η πρόθεση είναι καλή, ακόμα κι αν είναι σκληρή, θα πρέπει να το επεξεργαστείς.

Αν υπάρχει ο κακοπροαίρετος που δεν μπορεί να δει ότι δυο μήνες ο ποδοσφαιριστής Δώνης μαζί με τον Πούγγουρα ήταν οι καλύτεροι παίκτες της προετοιμασίας και πει ότι παίζει στον Παναθηναϊκό γιατί ο μπαμπάς του είναι προπονητής, καλό είναι και αυτοί να χρειάζονται ψυχανάλυση. Ο ποδοσφαιριστής Δώνης, ο ποδοσφαιριστής Πούγγουρας έχει κάνει μια εξαιρετική προετοιμασία. Όπως όλοι οι υπόλοιποι έτσι και αυτοί οι δυο δεν είναι στο επίπεδο της προετοιμασίας. Ας αφήσουμε τους κομπλεξισμούς περί πατέρα και γιου, αλλά μακάρι να ήμουν στη θέση του Χρήστου".

Για το μήνυμά του:
"Θέλω να κλείσω με κάτι σημαντικό για εμάς. Και για τους ίδιους τους εαυτούς μας να δείξουμε εικόνα ανταγωνιστικής και σοβαρής ομάδας που ξέρει τι θέλει να κάνει στο γήπεδο. Που παλεύει μέσα στο γήπεδο και όταν έχει τη μπάλα και όταν κάνει άμυνα.

Εγώ που έχω αυτή την εμπειρία και έχω περάσει από την ομάδα για πολλά χρόνια. Άσχετα από το ποια είναι η κατάστασή μας, είναι σημαντικό από τη δική μας πλευρά, να παλέψουμε να δείξουμε πράγματα στο γήπεδο. Ν δίνουμε ελπίδα στον κόσμο. Όταν θα το δείχνεις σε κάθε επόμενο παιχνίδι, θα γιγαντώνεται αυτό. Πρέπει ν' αφήσουμε πίσω μας το δείγμα των τριών πρώτων αγωνιστικών και πρέπει να το δείξουμε την Κυριακή το βράδυ μια διαφορετική ομάδα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ