ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: "Ανατροπή με τον σωστό τρόπο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί είχε υπομονή και επιτέθηκε ορθολογικά, ενώ αναφέρθηκε στην κούραση του τελευταίου τετάρτου.

Η ανατροπή έ λειπε από το «παλμαρέ» του Παναθηναϊκού και προστέθηκε μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτό εστίασε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος εξήγησε ότι η νίκη επιτεύχθηκε με σωστό ποδόσφαιρο και με υπομονή μετά το γκολ του αντιπάλου.

Ο Δώνης αναφέρθηκε ακόμα στην οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τέταρτο, δικαιολογώντας τους ποδοσφαιριστές του, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη ομάδα τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

«Πάντα κάνουμε πριν το παιχνίδι ανάλυση του αντιπάλου, για να δούμε πως θα είμαστε όσο καλύτεροι γίνετε. Ο ΠΑΣ είναι μία δύσκολη ομάδα. Χρησιμοποιεί το 3-5-2, κλείνει καλά τον άξονα, έχει καλή μετάβαση στην αντεπίθεση και έχει ποιοτικούς παίκτες για να παίξει. Σε αυτό το κομμάτι ήμασταν άψογοι. Είχαμε υπομονή, είχαμε κοντά τις γραμμές, βγάλαμε έξτρα παίκτες στην επίθεση και παρότι μείναμε πίσω στο σκορ σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας, παίξαμε με μυαλό, δεν φάγαμε αντεπιθέσεις και ήμασταν καλοί ως το 70’. Διαχειρίζομαι τους παίκτες και τους βλέπω στην προπόνηση.

Ξέρω πόσο μπορούν να παίξουν, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, μετά έβαλα τρίτο στόπερ για να καλύψουμε την εστία μας. Μας επηρέασε η κούραση για να αντεπιτεθούμε και κάναμε λάθη, ήταν ένα δύσκολο τέταρτο στο τέλος με την υπεροχή του ΠΑΣ, αλλά θεωρώ ότι όταν φτάνουν τα τελευταία λεπτά, έχοντας κάνει την ανατροπή και ο αντίπαλος κάνει την αντεπίθεση του, αυτό παίζει το ρόλο του στην εικόνα μας».

Για το ότι η νίκη επιτεύχθηκε με ανατροπή:
«Είπα στα αποδυτήρια ότι είμαι περήφανος που είμαι ο προπονητής τους. Δεν είναι μόνο οι νίκες, αλλά ο τρόπος. Όταν απέναντι σε μία καλή ομάδα, που αποδεικνύει την αξία της συνέχεια, προηγήθηκε ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας, σκεφτείτε ότι ακόμα και έμπειρη ομάδα θα είχε πρόβλημα. Εγώ καταλάβαινα ότι θα παίζαμε με το πλάνο μας, μέχρι την ανατροπή. Τα παιδιά μας αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το ότι ο ΠΑΣ έπαιξε Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα και αν τον επηρέασε:
«Εγώ βλέπω τους αντιπάλους. Από τους σημερινούς βασικούς του ΠΑΣ, μόνο ο Κριζμάν έπαιξε στο Κύπελλο. Ξέρω πως προπονούνται οι παίκτες μου, αλλά δεν θα δώσω τα μυστικά μας. Γίνεται σοβαρή δουλειά απ’ όλους στην ομάδα, ώστε να βλέπουμε το καλό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν νέα παιδιά που μπαίνουν για πρώτη φορά σε σερί αγώνων, παίκτες χωρίς προετοιμασία, παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό. Αυτοί θέλουν άλλη προσέγγιση ο καθένας. Να είστε σίγουροι ότι αν το αποτέλεσμα ήταν 1-1, θα παίξεις για την ανατροπή. Στο 2-1 κοιτάς να κρατήσεις το σκορ».

Για το πώς θα διαχειριστή την ομάδα εν όψει Κυπέλλου:
«Σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς σήμερα. Για εμάς το Κύπελλο είναι κίνητρο. Θα γίνει μία διαχείριση, ώστε να είμαστε δυνατοί την Τρίτη».

Για την απόδοση του Μακέντα και τη μεταμόρφωση του Χατζηγιοβάνη:
«Είναι βασικό η εξέλιξη των παικτών. Αυτό δεν αφορά τα πρόσωπα, γιατί δεν θέλω να μιλάω ξεχωριστά, τους αφορά όλους. Κάποια παιδιά εξελίσσονται πιο γρήγορα, άλλοι χρειάζονται χρόνο. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Ένας ίσως αργήσει, αλλά μελλοντικά ίσως γίνει καλύτερος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ