ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Αξιόλογη περίπτωση ο Καρλίτος"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ως μια αξιόλογη περίπτωση με χαρακτηριστικά διαφορετικά απ' όσα έχουν οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τον Καρλίτος ο Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο, εδραιώθηκε στην 4η θέση αλλά την ώρα που έβαζε το πρώτο γκολ κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου γινόταν γνωστό πως οι πράσινοι ήρθαν σε συμφωνία και με τον Καρλίτος για να τον κάνουν δικό τους για τρία χρόνια.

Ο Δώνης ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον 29χρονο φορ για τον οποίο υποστήριξε πως είναι μια αξιόλογη περίπτωση με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' όσα έχουν οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ότι οι παίκτες συζητούσαν πως θα κάνουν ένα δεύτερο γύρο καλύτερο και αν υπάρχει αυτή η δυναμική:
"Δε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Γιατί η ομάδα στο επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζει εδώ και πάρα πολλές αγωνιστικές μετά το Χαριλαου, δεν έχει σχέση με το περσινό. Πέρυσι έπρεπε να χτιστεί μέσα από τις στάχτες της με συγκεκριμένη διαδικασία, να παίζει με πεντάδα πίσω, με ασφάλεια, για να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν ήταν κυριαρχική. Το αποφάσισα γιατί ήταν πολύ κρίσιμο το σημείο το περσινό γιατί όλοι μας θεωρούσαν φαβορί για υποβιβασμό. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η πρώτη χρονιά ήταν μια άλλη διαδικασία, φέτος παίζουμε άλλο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που φαίνεται σε όλα τα στατιστικά αυτό.

Κάνουμε 500-600 πάσες σε κάθε παιχνίδι, αυτό που της έλειπε και το λέγαμε εδώ και καιρό ήταν η αποτελεσματικότητα. Έρχονται τα καλά αποτελέσματα, τονώνεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών, βγάζουν την ποιότητα τους στο γήπεδο, έρχονται και καλοί παίκτες στην ομάδα που θα μας κάνουν καλύτερους. Πέραν των χαρακτηριστικών τους οι υπάρχοντες 12-13 δεν νιώθουν πλέον ασφάλεια για τη θέση τους. Βλέπω ένα δεμένο γκρουπ, στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια, στην προπόνηση και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τους προπονητές για να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε".

Για το ότι βλέπουμε στα τελευταία ματς πολλές ευκαιρίες και καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο τελευταίο δεκαήμερο:
"Διαφωνώ γιατί υπάρχουν παιχνίδια που τα χάσαμε με αντίστοιχο ποδόσφαιρο όπως το σημερινό, όπως με την ΑΕΛ γιατί κάναμε ένα-δυο λάθη. Αν θυμηθώ κακό παιχνίδι, θα είναι ένα 20λεπτο με την Τρίπολη στο ΟΑΚΑ, ένα με τη Λαμία. Αυτό με τα πέναλτι θυμάμαι ότι μια εφημερίδα που πάντα προσπαθεί να βρει κακό για εμένα και την οικογένεια μου, το “Sportime" έκανε ένα σχόλιο ότι ο Παναθηναϊκός αν δεν κέρδιζε τα πέναλτι θα ήταν τελευταίος στη βαθμολογία. Εγώ θα πω αντίστοιχα ότι θα ήμασταν πρώτοι, γιατί κάπως πρέπει να κερδίζει τα ματς και τα πέναλτι είναι ένας τρόπος. Να πω επίσης ότι η ρήτρα του Τάσου Δώνη είναι υποχρεωτική, δεν ενεργοποιείται μόνο αν η ομάδα πέσει κατηγορία".

Για το αν μπορούμε να μιλήσουμε πρώτη φορά για πραγματική πρόοδο:
"Είναι λογικό σε μια ομάδα σαν τη δική μας, όπου προσπαθεί πάλι να χτιστεί και να γίνει μια ομάδα που θα βάλει καλύτερες βάσεις για να διεκδικεί μεγαλύτερους στόχους τα φρέσκα πρόσωπα είναι οι νέοι ήρωες. Είναι λογικό, έτσι είναι στο ποδόσφαιρο αλλά από την άλλη πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Και ο Ανουάρ που έρχεται από την Βαγιαδολιδ αν παίξουμε μαζί της θα την κερδίσουμε, είμαστε καλύτερη ομάδα παρότι είναι ομάδα που παίζει στην Πριμέρα. Ο Νάγκι που έχασε την θέση του στη Λέγκια έχει αξιολογηθεί ως βασικός. Και ανάλογα μετά να κρίνουμε το καλοκαίρι αν μπορούμε να επενδύσουμε.

Αντίστοιχα γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τους παίκτες της ομάδας. Είναι άδικο να το επικεντρώνουμε μόνο σε κάποιες μεταγραφές. Έχουμε παίκτες που αν τους βάλουμε έναν-έναν πως ήταν πέρυσι και πως είναι φέτος, για παράδειγμα ο Χατζηγιοβάνης ή ο Μπουζούκης, ο δύσκολος χρόνος είναι ο δεύτερος. Ειδικά ο Μπουζούκης που είναι πρώτη χρονιά. Η σταθερότητα του Διούδη, πως ήταν ο Πούγγουρας, ο Δώνης το ίδιο... Το πιο σοβαρό είναι ότι θα έχουμε επιλογές και θα μας κάνουν καλύτερους και θα πιέσουν αυτούς που έχουμε να γίνουν ακόμα καλύτεροι".

Για το γιατί ήρθαν τώρα “κανονικές” μεταγραφές κι όχι το καλοκαίρι και τι γίνεται με τον Καρλίτος:
"Δεν χρειάζεται να γυρίζουμε στο παρελθόν. Ακόμα και από το καλοκαίρι μπορούμε να βρούμε τα θετικά στοιχεία πάντως. Σένκεφελντ, Ζαχίντ και Περέα μας δίνουν όντως πολύ μεγάλη βοήθεια. Δεν θα μπω σε μια γενική αξιολόγηση. Άλλες φορές θα πετύχεις, άλλες όχι αλλά ξέρουμε όλοι μας σε ποια πράγματα έχουμε πετύχει και σε ποια έχουμε αποτύχει.

Η χειμερινή περίοδος είναι πάντα πολύ δύσκολη για αυτό ήρθαν και δύο παίκτες με υψηλή ρήτρα, δανεικοί. Η περίπτωση του Αγιούμπ ήταν θα έλεγα μια ευνοϊκή συγκυρία για έναν παίκτη που τον είχαμε αξιολογήσει πριν. Για τον Καρλίτος είναι μια αξιόλογη περίπτωση. Το συζητάμε καιρό, είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που τα χρειαζόμαστε, με ποιότητα που μακάρι να προχωρήσει και να τον εντάξουμε στο ρόστερ μας".

Για τον Αγιούμπ κι αν θα έχει πάντα ένα προβάδισμα ως περιουσιακό στοιχείο:
"Εγώ θα το έδινα το 1,5 εκατομμύριο για τον Ζαχίντ αλλά ξέρουμε ότι είναι μεγάλο ποσό για τον Παναθηναϊκό (γέλια). Θα δούμε στη διάρκεια των παιχνιδιών γιατί ο Αγιούμπ είναι ένας παίκτης που παίζει και σαν οκτάρι και πίσω από τον φορ. Ο Μπουζούκης δεν είναι για τα άκρα αλλά πίσω από τον επιθετικό, αλλά το συγκεκριμένο διάστημα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τον Ζαχίντ. Θα δούμε, έχουμε μπροστά μας πολλά ματς και τα play off και θα δώσουμε ανάλογα προτεραιότητα φυσικά στο να κερδίζει η ομάδα και να παίρνουν κάποιοι παίκτες την ευκαιρία".

Για τα στημένα και αν είναι ικανοποιημένος:
"Πέρυσι ήμασταν πάρα πολύ κακοί, στα επιθετικά εννοώ, όπου υστερούσαμε στο βασικό κομμάτι, στο χτύπημα. Είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, με τα χτυπήματα ματς, προσπαθούμε να το δουλέψουμε και στην προπόνηση περισσότερο. Ναι, έχουμε μια βελτίωση αλλά όχι ακόμα αυτή που θέλουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ