ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διούδης σε Κομίνη: "Εγώ θα το πιάσω, μη δώσεις επανάληψη"

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δευτερόλεπτα πριν ο Βαλμπουενά εκτελέσει το πέναλτι που υπέδειξε ο Κομίνης στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ο Σωκράτης Διούδης γύρισε και είπε στον Έλληνα ρέφερι πως θα το αποκρούσει.

Mind games από Διούδη προς τον Βαλμπουενά ή ένστικο; Όπως και να έχει ο Σωκράτης Διούδης δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση του πέναλτι από τον Γάλλο είπε στον Γιώργο Κομίνη πως θα πιάσει το πέναλτι, όπως και έγινε κρατώντας το μηδέν στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός.

Μπορεί στην κανονική ροή της αναμέτρησης λίγοι να το πήραν χαμπάρι αλλά βλέποντας τη φάση ξανά και ξανά και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος όποιος δει το βίντεο θα ακούσει τον Έλληνα γκολκίπερ να μονολογεί "Εγώ θα το πιάσω, μη δώσεις επανάληψη" απευθυνόμενος φυσικά προς τον Έλληνα ρέφερι.

Ο φόβος που είχε φυσικά με την επανάληψη έχει να κάνει με το γεγονός πως πλέον ο κανονισμός έχει αλλάξει και ο γκολκίπερ πρέπει να πατάει τουλάχιστον με μέρος του ενός ποδιού του τη γραμμή την ώρα που ο αντίπαλος επιθετικός εκτελεί και δεν είναι λίγα τα πέναλτι που έχουν επαναληφθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Όποιος παρατηρήσει το βίντεο όμως θα δει πως την ώρα που έρχεται σε επαφή με τη μπάλα ο Βαλμπουενά ο Διούδης πατάει τη γραμμή και τότε απογειώνεται σε μια από τις καλύτερες αποκρούσεις πέναλτι που έχουμε δει.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας κίπερ μιλώντας στην κάμερα του PAO TV τόνισε πως το πέναλτι είναι περισσότερο ένστικτο ενώ ανέφερε πως θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είχε πάρει τη νίκη:

"Θεωρώ πως με την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Τακτικά σταθήκαμε καλά, είχαμε καλή προσέγγιση, δεν δεχτήκαμε φάσεις από τον αντίπαλο που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ επικίνδυνος και είχαμε κάποιες ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος με τον Καμπετσή για να πάρουμε τη νίκη σε ένα ματς όπου εκτός του πέναλτι δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα".

Θεωρείς πως κάποιες τέτοιες εμφανίσεις δείχνουν πως ίσως αδικήσατε τους εαυτού σας φέτος;
"Ναι σίγουρα νομίζω το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μας στοίχισε αρκετά. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί αργήσαμε να πάρουμε μπρος σαν ομάδα και να παίρνουμε τις νίκες. Δείξαμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος ότι είχαμε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι ότι πλέον στα playoffs αγωνιζόμαστε με πολλά νέα παιδιά, με παιδιά από τις ακαδημίες με πολλούς Έλληνες στην ενδεκάδα. Είναι σημαντικό σε ένα ντέρμπι "αιωνίων" παίξαμε με οκτώ Έλληνες στην ενδεκάδα οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από την ακαδημία. Είναι σημαντικό και κάτι το οποίο πρέπει να κρατήσουμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτό".

Η φάση του πέναλτι, η εκτέλεση είναι καλή αλλά εσύ αποκρούεις. Έχεις διαβάσει τον αντίπαλο;
"Πάντα βλέπουμε εκτελέσεις πριν από τα παιχνίδια μαζί με τον προπονητή μου αλλα το έχω πει ξανά το πέναλτι είναι της στιγμής και τη ψυχολογία και τι ένστικτο έχεις. Στη συγκεκριμένη φάση είχα το ένστικτο πως ο αντίπαλος θα εκτελέσει προς αυτή τη γωνία και ευτυχώς αυτό έγινε".

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: "Η ΦΑΝΕΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ"

Δηλώσεις στο κανάλι του Παναθηναϊκού έκανε και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος σε ένα ακόμη παιχνίδι ηγήθηκε της πράσινης άμυνας. Ο "Κόλο" στάθηκε στη φανέλα του "τριφυλλιού" που είναι από μόνη της κίνητρο.

"Νομίζω ότι με βάση την απόδοση μας, τη συγκέντρωση και την προσύλωση που δείξαμε στο πλάνο μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό. Βέβαια ας μην κρυφτούμε υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο παιχνίδι να κάνουμε μια καλή τελική πάσα ώστε να βάλουμε κάποιο γκολ και να κερδίσουμε. Νομίζω το σημαντικό είναι ότι αρκετά παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία, αυτό είναι το κέρδος της ομάδας. Δείξαμε μια μαχητικότητα και προχωράμε για τα επόμενα παιχνίδια".

Έχετε μπροστά σας και άλλα δύσκολα παιχνίδια, μπορείτε να διατηρηθείτε το ίδιο μαχητικοί;
"Νομίζω πως μπορούμε γιατί πάνω απ' όλα είναι το κίνητρο. Όπως έχω πει και στο παρελθόν η φανέλα της ομάδας είναι το μεγαλύτερο κίνητρο από μόνη της. Νομίζω ότι αν δείξουμε την προσύλωση και τη μαχητικότητα που δείξαμε σήμερα στα επόμενα παιχνίδια θα πάμε ακόμα καλύτερα".

Πόσο δύσκολο είναι ιδιαίτερα για εσάς τους αμυντικούς να είστε έτοιμοι σε κάθε ματς από τη στιγμή που είναι λίγες οι λύσεις που υπάρχουν;
"Πάρα πολύ δύσκολο γιατί τα παιχνίδια είναι αρκετά σύντομα μεταξύ τους. Νομίζω ότι το καλό είναι ότι κάνουμε σωστή διαχείριση μέσα από την προπόνηση. Δουλεύουμε συγκεντρωμένα, με καλή ζωή φυσικά. Έτσι μπορούμε και τα καταφέρνουμε στις δυσκολίες των παιχνιδιών".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ