ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διούδης: "Να παίζουμε για την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΔΙΟΥΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΔΙΟΥΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης, μίλησε στη κάμερα της "NOVA" και αναφέρθηκε στα προβλήματα του τριφυλλιού, στον στόχο που πρέπει να έχουν όλοι όσοι αγωνίζονται στην ομάδα και στην καθοδήγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Βρίσκεται λίγους μόλις μήνες στον Παναθηναϊκό αλλά δείχνει να έχει καταλάβει καλύτερα από αρκετούς πράσινους σε τι ομάδα έχει έρθει και πως πρέπει να σκέφτεται κάθε παίκτης που αγωνίζεται στο τριφύλλι.

Ο λόγος για τον Σωκράτη Διούδη ο οποίος μίλησε στη κάμερα της "NOVA" και αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν στους πράσινους ενώ σημείωσε πως ο καθένας πρέπει να παίζει για την αξιοπρέπεια της ομάδας και του εαυτού του. Ο Διούδης συνέκρινε τα προβλήματα του Παναθηναϊκού με αυτά του Άρη, μίλησε για την καθοδήγηση των νέων παιδιών και αναφέρθηκε και στον Άρη.

Για την βράβευσή του ως καλύτερος τερματοφυλακας της περσινής Football League:
«Οι ομαδικοί στόχοι είναι πάνω από όλα κι εμείς πέρσι δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα όμως κάθε ατομική διάκριση είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με ψήφισαν, είναι το πιο σημαντικό όταν οι ίδιοι οι παίκτες αναγνωρίζουν την αξία σου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Για το γεγονός ότι στον Άρη ήταν βασικός ενώ στον Παναθηναϊκό όχι πάντα:
«Σίγουρα είναι περίεργο, κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζετι και αυτό είχα ως κύριο μέλημά μου όλα τα χρόνια, να έχω όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται. Όμως από την αλλη ο ανταγωνισμός είναι πάντα πολύ ευεργετικός για όλους. Όταν πρέπει να παλέψεις πολύ για τη θέση σου και δεν έχεις ασφάλεια δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και βελτιώνεσαι ακόμα περισσότερο».

Για το δίδυμο τερματοφυλάκων με Βλαχοδήμο:
«Μας βοηθάει πολύ ότι είμαστε και οι δύο νεαροί, δουλεύουμε πολύ και βοηθάμε ο ένας τον άλλο μέσα και έξω από το γήπεδο. Η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη της κατάσταση, προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε. Δυστυχώς μας έχουν φύγει πολύ πολύτιμοι παίκτες, όμως το πιο σημαντικό είναι αυτοί που μένουν, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση και να φανούμε αντάξιοι του ονόματός της».

Για το αν φανταζόταν το καλοκαίρι μία τέτοια κατάσταση και αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό αν το γνώριζε:
«Οι δεύτερες σκέψεις δεν θα υπήρχαν, το λέω με πλήρη συναίσθηση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο όνομα. Δυστυχώς δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι μία ομάδα με σπουδαία ιστορία. Ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό και δεν το φαντάζεσαι ότι θα διογκώνονταν τόσο σε μία τέτοια ομάδα. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω μάθει να ζω μέσα στα προβλήματα και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε όλοι μας στις νέες συνθήκες καλύτερο θα είναι για όλους».

Για το αν του θυμίζει παλαιότερα χρόνια στον Άρη:
«Σε μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν και τότε πολλά προβλήματα, αλλά πλέον είμαι πιο έμπειρος και μπορώ να διαχειριστώ αλλιώς τις καταστάσεις. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να μην φτάσει σε τέτοιο σημείο όπως ο Άρης, όσο όμως θα υπάρχουν προβλήματα θα προσπαθούμε να δίνουμε περισσότερα γιατί στο κάτω-κάτω μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε».

Για το αν θα μείνει μετά το καλοκαίρι:
«Έχω συμβόλαιο άλλα 2,5 χρόνια και αυτό είναι το μέλημά μου. Έχω πολλά όνειρα και φιλοδοξίες με την ομάδα, γι' αυτό έκανα αυτό το βήμα το καλοκαίρι. Θέλω να δείξω και άλλα πράγματα, το πραγματικό μου ταλέντο και να βοηθήσω όσο μπορώ. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Για τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού:
«Το μόνο αρνητικό είναι το ότι είναι αναγκασμένα να μπουν στα βαθιά και όλοι μαζί. Μία πιο ομαλή μετάβαση από τις ακαδημίες πάντα βοηθάει και αυτό το έχω βιώσει και εγώ. Υπάρχει όμως πολύ ταλέντο και στους επαγγελματίες που προπονούνται μαζί μας και στους από πίσω. Εμείς οι λίγο πιο έμπειροι προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να τους καθοδηγήσουμε. Πιστεύω ότι θα φτιάξουν χαρακτήρα από αυτή την δύσκολη κατάσταση και θα δείξουν ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της φανέλας».

Για τις διαφορές στην απόδοση του Παναθηναϊκού εντός και εκτός έδρας:
«Πάντα μέσα στο γήπεδό μας με την ώθηση του κόσμου παίζουμε καλύτερα, μπαίνουμε καλύτερα στα ματς και δεν έχουμε αυτή την πίεση που νιώθουμε εκτός. Έχει να κάνει και με την εμπειρία που έχουμε ή δεν έχουμε σαν ομάδα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό με το πώς προσαρμοζόμαστε στα εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι δεχόμασταν γκολ σε κάθε ματς μέχρι το τελευταίο, παίζει ρόλο στο ψυχολογικό κομμάτι. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε, να είμαστε πιο συμπαγείς, να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ και ότι ευκαιρίες έχουμε μπροστά να τις εκμεταλλευόμαστε».

Για το ότι τα γενέθλιά του συμπίπτουν με αυτά του συλλόγου στο ματς με τον Παναιτωλικό:
«Σίγουρα έχουμε πολλούς λόγους να κερδίσουμε. Κυρίως αγωνιστικά θα είναι μεγάλη τονωση στην ψυχολογία μας. Στα τελευταία ματς έχουμε αρχίσει να δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο, δεν έχουμε τις πολλές λύσεις για να μας ξεκλειδώσουν ματς όπως αυτά της Ριζούπολης. Αλλά μέσα στην έδρα μας με τον κόσμο μας παίζουμε πολύ διαφορετικά και αυτό περιμένω να δω το Σάββατο. Μία ομάδα με πάθος και να δείχνουμε από την αρχή ότι είμαστε αφεντικό στο σπίτι μας και ότι θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τον στόχο της σεζόν:
«Υπάρχει μία πολύ σημαντική λέξη που λέγεται αξιοπρέπεια και στην ζωή μου και σαν άνθρωπος και σαν αθλητής, πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού, είναι η πιο σημαντική. Παίζουμε για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο που δεν αξίζει αυτές τις θέσεις. Δεν έχουμε κάπόιον ουσιαστικό στόχο όπως αυτοί που έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί μας, αλλά δεν παύουμε να είμαστε μία μεγάλη ομάδα και γι' αυτό θα προσπαθούμε να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα και να παίρνουμε τη νίκη",

Για το τι φαντάζεται για τον εαυτό μου σε έναν χρόνο από τώρα:
«Πάντα οι στόχοι μου και τα όνειρα συμβαδίζουν με της ομάδας. Μακάρι να βρεθεί μία λύση για την ομάδα μας, να υπάρξουν καλύτερες μέρες, μεγαλύτερη ασφάλεια στο αγωνιστικό κομμάτι. Για μένα να είμαι υγιής για να μπορώ να δουλεύω και να βελτιώνομαι, να παίρνω παιχνίδια και να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της και να πάμε ψηλά».

Για την Εθνική:
«Είναι μεγάλο μου όνειρο. Ευτυχώς είχα την τύχη να έχω παίξει σε όλα τα κλιμάκια και ξέρω το συναίσθημα του να παίζεις για τη χώρα σου. Θα κάνω τα πάντα για να μου δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα σε επίπεδο ανδρών».

Για την πορεία του Άρη:
«Την παρακολουθώ, έχω πολλούς φίλους στην ομάδα. Δείχνει φέτος να είναι το φαβορί. Είναι μία περίεργη κατηγορία με σκληρούς αντιπάλους και δύσκολες ομάδες. Δείχνει να έχει μία ταυτότητα φέτος και εύκολα ή δύσκολα νομίζω ότι θα καταφέρει να πάρει την άνοδο».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ