ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Παναθηναϊκού ΑΟ - Δήμου Αθηναίων

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Παναθηναϊκού ΑΟ - Δήμου Αθηναίων

Αντιδράσεις κατοίκων και αθλητικών σωματείων συνάντησε το αίτημα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την παραχώρηση χώρου επί της οδού Τσόχα! Στο συμβούλιο του 7ου Διαμερίσματος παρέπέμψε το θέμα ο Καμίνης! Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ!

Το έχει η μοίρα οι σχέσεις του Δήμου Αθηναίων με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να διατηρούνται στη θύελλα και να μην βρίσκουν ένα απάνεμο σημείο...

Ακόμα και όταν ο Δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος, Ηλίας Μιχαλαριάς φαίνεται να έχουν ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, έρχεται ένα απρόοπτο να δημιουργήσει σκιές και να επαναφέρει το χάσμα. Το Sport24.gr ήταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μεταφέρει τι ακριβώς συνέβη...

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τις προηγούμενες ημέρες, κατέθεσε γραπτό αίτημα στο Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του χώρου δίπλα στα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στην οδό Τσόχα, όπου έχει δημιουργηθεί μία πίστα skate και η οποία τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι ανενεργή και δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Η πρόθεση της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει το οικόπεδο με τη δημιουργία γηπέδων τένις ή άλλων ανοιχτών εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση τους από το Σύλλογο, με την παράλληλη καταβολή ενός αντιτίμου στο Δήμο και την ωφέλεια τοπικών αθλητικών σωματείων μέσω ωρών προπόνησης.

Ουσιαστικά, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός πρότεινε μία συνεργασία από την οποία μπορούν να κερδίσουν όλοι και η οποία δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο Δήμο, αφού θα αναλάβει ο ΑΟ το κόστος της κατασκευής των αθλητικών υποδομών.

Η προσυμφωνία

Ο Γιώργος Καμίνης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά και τον κάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7/3, την τελευταία προγραμματισμένη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του Παναθηναϊκού και μάλιστα, προχώρησε σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτα Κακλαμάνη, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων να υπερψηφίσουν την πρόταση. Πράγματι, οι δύο άνδρες είχαν συνομιλήσει και συμφώνησαν για κοινή στάση στη σχετική ψηφοφορία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σύμβουλοι των δύο πλευρών ήταν ενήμεροι και μετέβησαν στο Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά με την οδηγία να ταχθούν υπέρ του αιτήματος του Παναθηναϊκού, όταν θα το έθετε στη συζήτηση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυσάρεστη έκπληξη

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς και ο σύμβουλος, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκαν την αίθουσα της συνεδρίασης και περίμεναν την ψηφοφορία. Ωστόσο, τους ενημέρωσε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμίνη, Νανά Σπυρόπουλου, ότι έχει παρουσιαστεί ένα απρόοπτο πρόβλημα!

Κάτοικοι και αθλητικά σωματεία της περιοχής των Αμπελοκήπων πληροφορήθηκαν το αίτημα του Παναθηναϊκού και αντέδρασαν στην προοπτική αυτή. Τις αντιρρήσεις τους μετέφερε στον Δήμαρχο ο πρόεδρος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος, Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος επέμεινε να συζητηθεί η πρόταση πρώτα σε επίπεδο Διαμερίσματος και εφόσον εγκριθεί, να περάσει και σε επίπεδο Δήμου!

Ειδικότερα, τα αθλητικά σωματεία απαιτούν τη μετατροπή της πίστας skate σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και αντιτίθεται στην παραχώρηση του χώρου στον Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι διεκδικούν τη χρήση του εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Αυτή τη θέση μετέφεραν δύο εκπρόσωποι τους, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Η εξέλιξη έπιασε εξαπίνης τον Ηλία Μιχαλαριά και τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τους συμβούλους των παρατάξεων Καμίνη και Κακλαμάνη, οι οποίοι δήλωναν άγνοια και επισήμαναν ότι οι ίδιοι ήταν έτοιμοι να υπερψηφίσουν το αίτημα του Παναθηναϊκού!

Δεν συζητήθηκε καν!

Η μεγαλύτερη έκπληξη σημειώθηκε όταν ο Ηλίας Μιχαλαριάς έμαθε ότι με απόφαση του Γιώργου Καμίνη, το αίτημα δεν θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε στο Διαμερισματικό Συμβούλιο! Ωστόσο, οι προσκείμενοι σύμβουλοι στο Δήμαρχο, κράτησαν τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη για ένα δίωρο στο Μέγαρο, λέγοντας του ότι μπορεί και να συζητηθεί...

Ενδεικτικό της σύγχυσης που υπήρχε στην πλειοψηφία του συμβουλίου, είναι ότι ο καθένας ισχυριζόταν κάτι διαφορετικό στους Μιχαλαριά και Παναγιωτόπουλο. Επιπλέον, κανένας δεν έδωσε μία πειστική απάντηση για το τι συνέβη και ένα διαδικαστικό ζήτημα κατέληξε τόσο σύνθετο.

Όπως ήταν λογικό, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ενοχλήθηκε γιατί δεν έλαβε μία υπεύθυνη απάντηση εκ μέρους του Δήμου, αλλά και γιατί τον άφησαν σε δίωρη αναμονή χωρίς να συντρέχει λόγος. Εφόσον το πρόβλημα προέκυψε το πρωί της Τετάρτης, όπως υποστηρίζει η πλευρά Καμίνη, υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ειδοποιηθεί ο Μιχαλαριάς και να μην παραστεί στη συνεδρίαση.

Τη στιγμή που έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Καμίνης υπέβαλλε σε "καψώνι" τον Μιχαλαριά, ενώ μπορούσε να τον ενημερώσει εγκαίρως. Κίνηση που εκλαμβάνεται ως unfair και η οποία μπορούσε να αποφευχθεί, δημιουργώντας ερωτηματικά στον Παναθηναϊκό για τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου.

"Διαδικαστικό το ζήτημα"

Το Sport24.gr, το οποίο παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνθηκε στα μέλη της πλειοψηφίας για την απόφαση του Δημάρχου και αυτά απέφυγαν να τη σχολιάσουν. Πάντως, συνεργάτες του Δημάρχου τόνιζαν ότι πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα, το οποίο όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί και εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι το αίτημα θα εγκριθεί από το Διαμερισματικό Συμβούλιο και στη συνέχεια, θα γίνει το ίδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην αιτίαση ότι δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη συνεδρίαση μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη απαντούσαν ότι θα συγκληθεί άλλο ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και κατά συνέπεια, υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί το αίτημα του Παναθηναϊκού. Συμπλήρωναν ακόμα, ότι απαιτείται η συνεννόηση με όσους αντιδρούν...

Τέλος, υπογράμμιζαν ότι η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Γιώργος Καμίνης, επιθυμούν να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του στο πλαίσιο του εφικτού και του νόμιμου. Ωστόσο, δεν παρείχαν εξηγήσεις γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΑΟ, ώστε να μην μεταβούν αδίκως στο Δημαρχιακό Μέγαρο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ