ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Sortivo International

Μετοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Sortivo International
INTIME SPORTS

H κυπριακή off shore, Sortivo International, πήρε την άδεια της ΕΕΑ για να εισέλθει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ και σύντομα θα μεταβιβάσει το ποσοστό της στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία".

Την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έλαβε η κυπριακή off shore εταιρία SORTIVO INTERNATIONAL LD, προκειμένου να καταστεί μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ποσοστό άνω του 33%.

Πρόκειται για την εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, με την οποία η ΠΑΕ είχε συνάψει το ομολογιακό δάνειο των 5 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο μετοχοποιήθηκε με απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Οι αναγκαίες νομικές πράξεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο προκειμένου να νομιμοποιηθεί η είσοδος της στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν απαραίτητο να λάβει την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Με βάση τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου, η επόμενη κίνηση της SORTIVO INTERNATIONAL LD θα είναι να μεταβιβάσει το ποσοστό της στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" υπό τη μορφή δωρεάς, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αξίωση.

Αυτό αναμένεται να συμβεί στο προσεχές διάστημα, αφού εγκρίνει την ενέργεια και το Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το κομμάτι της ανακοίνωσης της ΕΕΑ που αφορά το Τριφύλλι:

Άδειες 69Α
- ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
SORTIVO INTERNATIONAL LD άνω του 33% ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ

Η ΠΑΕ δεν πλήρωσε καμία δόση στον δανειστή, συνεπώς δεν επιβαρύνθηκε στο ελάχιστο και αντίθετα, άντλησε κεφάλαια που δεν διέθετε και της επέτρεψαν να καλύψει μερικά από τα ανοίγματα που τη βάραιναν από χρήσεις των προηγούμενων διοικήσεων.

Όσον αφορά την προέλευση των 5 εκατομμυρίων, προήλθαν από επιμέρους δανεισμούς της Sortivo International Ltd από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες. Λόγω των συνθηκών και της οικονομικής συγκυρίας, κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν είχε τη δυνατότητα να παράσχει ολόκληρο το ποσό, οπότε συνήφθησαν περισσότερες συμφωνίες μικρότερου ύψους.

Για την αποπληρωμή του δανείου στους παρόχους του, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβαλε προσωπικές εγγυήσεις και έχει αναλάβει την κάλυψη των δόσεων σε μηνιαία βάση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ