ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κωνσταντίνου: "Ακόμα δεν έχω δει πρίγκιπα"

Κωνσταντίνου: "Ακόμα δεν έχω δει πρίγκιπα"
INTIME SPORTS

Τι δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ και το Βλάση Τσάκα. Το σχόλιό του για Κοστάνσο και Μέγιερι

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και τοποθετήθηκε πάνω στη διοικητική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού μετά τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το δημοψήφισμα: "Αυτό δεν με ενδιαφέρει, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, δεν ασχολούμαι με την πολιτική ιδιαίτερα. Αν θα γίνει δημοψήφισμα, εκλογές, ποια κυβέρνηση θα είναι, είναι όλα τόσο τυποποιημένα, δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα καλύτερο να γίνει. Απλώς θα τα υποστούμε γιατί έτσι είναι όλες οι χώρες".

Για το αν χρειάζεται έναν... πρίγκιπα και η Ελλάδα: "Αυτό είναι το σωστότερο. Αλλά να εμφανιστεί όμως..."

Για τον πρίγκιπα του ΠΑΟ και πως θα εμφανιστεί: "Αυτό το λέτε εσείς και δεν ξέρω με τι στοιχεία τα λέτε αυτά. Εγώ δεν έχω δει. Έχω διαβάσει και ξέρω πως έχουν κατατεθεί οι μετοχές σε ένα δικηγορικό γραφείο και ο επενδυτής ο οποίος θα έρθει και θα φέρει ένα business plan, το οποίο θα το εξετάσει ο κύριος Βαρδινογιάννης και οι δικηγόροι του και είναι σωστό, τότε θα χαρίσει το 54,7% εφόσον ο επενδυτής βάλει τα 15 εκατομμύρια που είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εγώ αυτό ξέρω και για αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία διαβάζουμε εδώ και σαράντα ημέρες, νομίζω ότι είναι πράγματα που δεν αρμόζουν στην ομάδα και την ιστορία του Παναθηναϊκού, δεν αρμόζουν στους ανθρώπους οι οποίοι επί εκατό χρόνια έχουν διοικήσει και διοικούν τον Παναθηναϊκό και εν πάσει περιπτώσει ένα ΔΣ όπου είναι άνθρωποι επιφανείς και σωστοί και άνθρωποι που έχουν παίξει πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό ποδόσφαιρο και είναι ντροπή να υπάρχει κάποιος Τσάκας, δεν τον ξέρω δεν με ξέρει, να βγαίνει κάθε μέρα και να λέει το Α, το Β και το Γ".

Για όσα ακούγονται... "Αυτό σας λέω. Τέθηκαν μεταγραφές, τέθηκαν ποιος θα προεδρεύσει στο καινούριο ΔΣ του Παναθηναϊκού. Στην αρχή αμφισβητήθηκε ο Φερέιρα, τώρα ο Φερέιρα θα παραμείνει για είκοσι-πενήντα χρόνια. Θα κάνουμε, θα δείξουμε, θα φτιάξουμε. Είναι αστείο. Πρέπει κάποια στιγμή αν οι υπογραφές που ανακοινώθηκαν χθες, σήμερα, δεν ξέρω πότε ανακοινώθηκαν, πρέπει να δούμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει ο πρίγκιπας, ακόμα είναι Πέμπτη και ο Παναθηναϊκός παίζει ένα παιχνίδι σημαντικό την Κυριακή.

Πρέπει να βγούνε αυτοί που έχουν υπογράψει και να δημοσιεύσουν, να δώσουν στη δημοσιότητα τις υπογραφές, για να ξέρει και ο κόσμος, να ξέρει και η διοίκηση, να ξέρουν όλοι ότι πραγματικά αυτά τα οποία λέγονται εδώ και σαράντα ημέρες, πραγματοποιήθηκαν και είναι αλήθεια. Αυτό νομίζω ότι κάνει κακό στην ομάδα του Παναθηναϊκού, στον κόσμο του Παναθηναϊκού που έχει αρχίσει και αμφισβητεί τον οποιοδήποτε πρίγκιπα και τον οποιοδήποτε Τσάκα. Και εν πάσει περιπτώσει ας βγούνε κάποιοι που χειρίζονται τα θέματα αυτά να πούνε ναι υπάρχει ή δεν υπάρχει. Και να σταματήσουν τον Τσάκα να λέει αυτά τα οποία λέει".

Για την αυριανή ΓΣ και τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ: "Από ποιον θα γίνει; Για να δοθούν αυτά, πρέπει το ΔΣ να δει τις υπογραφές. Για να δώσει τον έλεγχο στον πρίγκιπα. Αν δεν δούμε τις υπογραφές πώς θα πάρει θέση το ΔΣ να παραχωρήσει στον μέτοχο, στον πρίγκιπα ή σε οποιονδήποτε πρίγκιπα αυτά τα οποία ζητάει. Εγώ ξέρω όμως πως έχουμε ένα θέμα και με την Capital. Δεν μπορώ να πάρω από δημοσιεύσεις τα θέματα των υπογραφών, όταν στο ΔΣ δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Αύριο, στα δικά μας θέματα του διοικητικού συμβουλίου δεν υπάρχει θέμα να παραχωρήσουμε ή όχι στοιχεία στον πρίγκιπα.

Και στο κάτω - κάτω τις γραφής πρέπει να υπάρχει από τον μεγαλομέτοχο, από το 54,7%, μία επιστολή που να λέει δώστε στον πρίγκιπα αυτά που ζητάει. Γιατί εμείς έχουμε παραπέμψει το θέμα στον μεγαλομέτοχο, αλλά ο μεγαλομέτοχος αν πραγματικά θέλει στοιχεία ο πρίγκιπας, πρέπει το ΔΣ να του τα παραχωρήσει. Αλλά πρέπει να έχουμε μια επιστολή από τον μεγαλομέτοχο στον πρόεδρο τον κύριο Γόντικα και εκείνος να μας ενημερώσει. Κάπως έτσι γίνεται δηλαδή όλη η διαδικασία".

Για την αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού: "Καταρχήν είναι μία ομάδα, η οποία σε κάθε παιχνίδι, παρουσιάζει και καλύτερο θέαμα. Είναι μία ομάδα που έχει να δώσει ακόμα πολλά. Νομίζω ότι αυτό είναι από τη μια πλευρά, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ενδιάμεσα παιχνίδια Ευρώπης και σαφώς είναι πιο ξεκούραστος και σαφώς είναι πιο εκρηκτικός και πιο καλός, αλλά έχει και μια φιλοσοφία, είναι αυτή η οποία είχε πει ο Σάντος από το καλοκαίρι ότι ο Φερέιρα είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά θέλει πίστωση χρόνου.

Αυτό νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό, αξίζουν συγχαρητήρια στον Γόντικα ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Φερέιρα και τον κράτησε και ο Φερέιρα τώρα έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, αυτός επέλεξε τους παίκτες αυτούς και πήρε, όλοι στην αρχή αμφισβητήσαμε την αξία των ποδοσφαιριστών αυτών, αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό αυτοί οι ποδοσφαιριστές ξέρανε τον Φερέιρα, ξέρανε την νοοτροπία του και παρουσιάζουν αυτό το θέαμα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός".

Για την ηρεμία στην ομάδα καθώς όλοι ασχολούνται με Τσάκα, πρίγκιπα, Βγενόπουλο, Τζίγγερ: "Είναι και αυτό μέσα, σε όλη αυτή την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Δεν ασχολήθηκε πολύ ο Τύπος με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι και αυτό ένα συν".

Αν διαταράσσεται η ηρεμία με την έλευση πρίγκιπα και τη μεταγραφολογία: "Σαφώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το κλίμα. Γιατί οι καινούριοι ιδιοκτήτες, οι καινούριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι είτε καλώς είτε κακώς διαθέτουν χρήματα, θα θέλουν να εντυπωσιάσουν και το να εντυπωσιάζεις, στην αρχή φαινομενικά, παίρνοντας οτιδήποτε και χαλώντας την ουσία, τη φιλοσοφία και την εικόνα, σαφώς υπάρχουν και θύματα.

Εγώ νομίζω ότι πρέπει, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται, αυτά θα γίνουν στην πράξη, πρέπει ο καινούριος ιδιοκτήτης πρέπει να βρει ανθρώπους που ναι μεν τον οικονομικό, το οργανωτικό σε άλλο κουμάντο, το αγωνιστικό με τους ήδη υπάρχοντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα ή με ακόμα καλύτερη έναν γενικό αρχηγό, να τον αφήσουν τον Φερέιρα μέχρι τη λήξη της σεζόν και να τον ακούσουν τι προσθέσεις πρέπει να κάνει, που θέλει να κάνει, και τώρα στη νυν διοίκηση αν μείνει και δεν υπάρχει νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα πει ότι χρειάζεται μία δύο μεταγραφές. Νομίζω ότι μία με δύο μεταγραφές είναι πολλές, διαφορετικά θα χαλάσουνε τα πάντα".

Για τον Κοστάντσο και αν "κάηκε": "Πιστεύω ότι και να μην κάηκε, θα καεί. Εγώ δεν νομίζω ότι τρεις ώρες πριν το παιχνίδι σκέφτηκε να μην παίξει. Εγώ πιστεύω πως μετά την... έξοδο του Μεσολογγίου, μετά τη λήξη του αγώνα, νομίζω ότι τέθηκε θέμα να παίξει ή όχι. Ο προπονητής όσο μπόρεσε να τον στηρίξει τον στήριξε.

Νομίζω ότι ο Κοστάντσο αυτός είναι. Είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να σου κάνει την εκπληκτική απόκρουση, αλλά είναι κι ένας τερματοφύλακας ο οποίος έχει ελαττώματα πολλά και αν σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια τρως γκολ από την κλειστή σου γωνία, νομίζω ότι αυτό είναι όλη σου η καριέρα σε ακολουθεί σε αυτά τα βήματα. Δεν είναι ξαφνικά ότι εδώ πέρα, τοποθετήθηκε ή δεν τοποθετήθηκε, το έφαγε ή δεν το έφαγε, είναι ένας τερματοφύλακας με τις εκπληκτικές αποκρούσεις και τα κοροϊδίστικα γκολ".

Για τον Μέγερι: "Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον κρίνεις από αυτό το παιχνίδι".

Για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έχουν δύο πιτσιρικάδες: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Τα νέα παιδιά και οι ανανεώσεις είναι αυτό το οποίο δίνει ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα. Ο παλιός και ο δοκιμασμένος και και και... νομίζω ότι αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως. Το θέμα είναι η διοίκηση και οι ιδιοκτήτες τι θέλουν. Θέλουν το σήμερα ή θέλουν και το μέλλον;

Οι ακαδημίες είναι αυτές που θα βγάλουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη μεγάλη κρίση και αν υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές και αθλητές. Το να πάρω έναν ποδοσφαιριστή αμφιβόλου ποιότητας και να τον βάλω να παίξει, νομίζω ότι κάνεις ζημιά και στην ομάδα σου και στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ