ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέρδος στο μέλλον, τι γίνεται στο παρόν

Κέρδος στο μέλλον, τι γίνεται στο παρόν

Ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος μελλοντικά από τι συμφωνία Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου, ωστόσο δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για την υπόθεση της αδειοδότησης που καίει τους πράσινους.

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η συνεργασία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και η μελλοντική είσοδος του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση για το ραντεβού δεν μας έκανε σοφότερους. Ο οπαδός του Παναθηναϊκού μπορεί να αισιοδοξεί ότι η ομάδα βαδίζει σε καλύτερο δρόμο, αλλά δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι τις 31/3 με το κομμάτι της αδειοδότησης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό του σε ότι έχει να κάνει με το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Ότι συζήτηση έγινε αφορά δωρεά στη "Συμμαχία". Το ύψος της δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, αλλά σίγουρα θα είναι μια χορηγία η οποία θα γίνει για τη νέα σεζόν και δεν θα βοηθάει τον Παναθηναϊκό στο άμεσο πρόβλημα που έχει να λύσει.

Αυτό δεν είναι άλλο από την αδειοδότηση και το πλάνο βιωσιμότητας το οποίο λείπει αυτή τη στιγμή από το φάκελο. Φυσικά, αφήνουμε ένα παράθυρο ανοικτό ώστε να υπάρξει κάποια άλλη βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα την οποία κανείς δεν γνωρίζει ακόμα.

Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι για να χρησιμοποιηθεί η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ στο πλάνο βιωσιμότητας και γενικότερα στο φάκελο της αδειοδότησης θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ΕΠΟ δεν θα δεχτεί ένα απλό χαρτί. Θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία, όπως είναι το αντίστοιχο χαρτί με τη NOVA.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να βοηθήσει το καλοκαίρι είναι σίγουρα σημαντική, με όποιο ποσό και να γίνει, αλλά τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει άδεια.

Τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας

Η επιλογή του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να μπει μέσα από την "Παναθηναϊκή Συμμαχία" δεν είναι τυχαία. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει ότι δεν αμφισβητεί τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Αλαφούζος θα είναι εκείνος που θα συνεχίζει να διοικεί και να χαράζει την πολιτική της εταιρίας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη κίνηση βοηθά και την ίδια την "Συμμαχία". Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πρόσωπο κοινά αποδεκτό και με την κίνηση του θα δείξει το δρόμο τόσο προς τους απλούς φιλάθλους, όσο και στους επιφανείς Παναθηναϊκούς να βοηθήσουν και εκείνοι παραπάνω.

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο της κοινής ανακοίνωσης αφορά τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών. Ουσιαστικά επιβεβαίωσαν πως όποιο πρόβλημα προκύψει θα παίρνει ο ένας τον άλλον για να το λύνουν χωρίς να υπάρχουν δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Άλλωστε αυτό μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στο σύλλογο κάτι που δεν θέλει κανένας από τους δύο.

Το κανάλι και η πολυμετοχικότητα

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των media, υπάρχει μία σκέψη στο μυαλό των δύο ανδρών για τη δημιουργία ενός καναλιού για τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο τους γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο χώρο και πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο. Στο συγκεκριμένο κανάλι θα υπάρχουν εκπομπές, αλλά και ζωντανές μεταδόσεις αγώνων των Ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού και των ακαδημιών του μπάσκετ.

Στο τέλος δεν μπορούμε να παραλείψουμε το κομμάτι το οποίο αναφέρεται στην πολυμετοχικότητα. Ουσιαστικά η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φωτογραφίζει τον Νικόλα Πατέρα. Αυτός είναι άλλωστε ο οποίος φαίνεται να έχει μια σχέση με τον Αλαφούζο και να τον εμπιστεύεται σε κάποια θέματα.

Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ δεν θα ήθελε επ' ουδενί κάποιος από αυτούς που ήταν στην πολυμετοχικότητα να βγει μπροστά. Βέβαια, αυτό το σημείο είναι αντιφατικό γιατί αν κάποιος από τους παλιούς μετόχους κάνει πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν θα είναι δύσκολο να την αρνηθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ