ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δίνει εξετάσεις στη FIFA ο Παναθηναϊκός

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Η FIFA θα εκδικάσει τις προσφυγές των Κιέβο και Αμβούργου την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και ο Παναθηναϊκός θέλει να αποφύγει την απαγόρευση μεταγραφών. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Κλήση σε απολογία από τη FIFA έλαβε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πρέπει να παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου. Η αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κάλεσε την ΠΑΕ λόγω των προσφυγών που έχουν καταθέσει η Κιέβο για την οφειλή για τον Εμποκού και το Αμβούργο, για το χρέος για τον Μάρκους Μπεργκ.

Όπως αποφασίστηκε, ο δικηγόρος, Άλκης Παπαντωνίου, θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό και θα παραστεί στην εκδίκαση. Ήδη, η νομική υπηρεσία του Τριφυλλιού προετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή, που θα στηριχτεί στην ανοχή που έδειξε η UEFA στην παρουσίαση του Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού θα παραδεχτεί στη FIFA τις οφειλές, αλλά θα τονίσει ότι η διοίκηση εφαρμόζει ένα πλάνο πλήρης περιστολής δαπανών και χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να το υλοποιήσει. Οπότε, θα ζητήσει πίστωση χρόνου και αν η ομάδα δεν συμμορφωθεί εγκαίρως, να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές.

Φυσικά, υπάρχει το θετικό πρόκριμα από την UEFA, που έδωσε παράταση ως την 1η Μαρτίου, όμως αυτό δεν αποτελεί δέσμευση για τη FIFA. Στο πιο αρνητικό σενάριο, στον Παναθηναϊκό θα επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών.

Οι «πράσινοι» οφείλουν 210.000 ευρώ στους Ιταλούς για τον δανεισμό του Πολ Ζοσέ Εμποκού, ενώ χρωστούν 400.000 ευρώ στους Γερμανούς για τον Μάρκους Μπεργκ, τα 50.000 για την απόκτηση του και τα 350.000 επειδή δεν κατέβαλαν το ποσοστό που αντιστοιχούσε από την πώληση του Σουηδού στην Αλ Αΐν.

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί με την Κιέβο Βερόνα και το Αμβούργο, πριν την εκδίκαση των προσφυγών τους στις 11 Ιανουαρίου. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αναχώρησε για το εξωτερικό το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) και παρότι η σειρά των προορισμών του δεν είναι ξεκάθαρη, είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψει σε Ιταλία και Γερμανία.

Ο Διαμαντόπουλος θα συναντηθεί με στελέχη της Κιέβο και του Αμβούργου και θα μεταφέρει την πρόταση του Παναθηναϊκού για διακανονισμούς για την εξόφληση των οφειλών. Δυστυχώς, στις δύο ομάδες επικρατεί δυσαρέσκεια για την έλλειψη επικοινωνίας το προηγούμενο διάστημα, καθώς και καχυποψία, στοιχεία που θα δυσχεράνουν το έργο του Διαμαντόπουλου.

Από εκεί και πέρα, ο Διαμαντόπουλος έχει προγραμματίσει ραντεβού με ατζέντηδες ποδοσφαιριστών από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, για να συζητήσουν για τις πωλήσεις. Το πιο κρίσιμο είναι με τον Μάρτιν Νταλίν, που έχει πελάτη τον Νίκλας Χουλτ, ενώ ο Διαμαντόπουλος θα επισκεφτεί και το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους Σαμπά και Ιβανόφ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ