ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δένδιας για μάσκα Παναθηναϊκού: "Οι σχέσεις έχουν σημασία στη διπλωματία"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Α. Γ. ΛΑΓΙΑ / Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ /  EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Α. Γ. ΛΑΓΙΑ / Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να υποδεχθεί την Ισπανίδα ομόλογό του με την μάσκα του Παναθηναϊκού.

Την Τρίτη (28/7) στην συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών την υποδέχθηκε φορώντας μία μάσκα, η οποία είχε πάνω της το σήμα του Παναθηναϊκού.

Ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ "Από τις έξι" έδωσε την εξήγησή του γι΄αυτή την επιολογή τονίζοντας τη σημασία της αθλητικής διπλωματίας για τη χώρα: "Έχω μία προσωπική σχέση με την Ισπανίδα συνάδελφο. Αυτή και η οικογένειά της έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις με ομάδα που οι φίλαθλοι της έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Οι προσωπικές σχέσεις και η αθλητική διπλωματία είναι κομμάτι τους. Το δέσιμο των ανθρώπων μπορεί να είναι χρήσιμο για τη χώρα".

Επιπλέον, τόνισε ότι στη ρεβάνς της φάσης των 16 του Europa League ανάμεσα στη Γουλβς και τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας Υπουργός θα στηρίξει τους ερυθρόλευκους: "Παίζει ελληνική ομάδα στο Μολινό, θα είμαστε με τον Ολυμπιακό".

Τέλος, περιέγραψε ακόμη μία περίπτωση αθλητικής διπλωματίας, όταν δέχθηκε δώρο από τον Ούγγρο υπουργό μανικετόκουμπα του Φέρεντς Πούσκας: "Όταν είχε έρθει ο Ούγγρος υπουργός στην Αθήνα, μου έφερε σαν δώρο μανικετόκουμπα με τον Φέρεντς Πούσκας. Για να του επιστρέψω την χειρονομία θα του πάω μανικετόκουμπα με τον Λάγιος Ντέταρι. Η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων έχει σημασία στην διπλωματία".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ