ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Αυτά ισχύουν για Μπεργκ και Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής ανέλυσε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης Μπεργκ στον Sport24 Radio 103,3 και εξήγησε πότε και πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα είναι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ. Το 24ο Ευαγγελίο είχε αποκαλύψει πως πλέον ο Σουηδός έχει αποκτήσει πλέον πολλούς... ένθερμους υποστηρικτές στον Ολυμπιακό!!

Ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, Κώστας Γουλής, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ταξιδέψει στο Αλ Αΐν και είχε πάρει συνέντευξη από τον Σουηδό επιθετικό, ανέλυσε από τη δική του πλευρά τα δεδομένα που υπάρχουν στην υπόθεση.

Αρχικά, ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει ότι ο Μπεργκ θα γυρνούσε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό είπε: "Με τη λογική του ποτέ μη λες ποτέ δεν μπορώ να το αποκλείσω. Πιστεύω ότι ο Μπεργκ μέχρι το καλοκαίρι θα μείνει στην Αραβία. Τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι... Υπάρχει ένα +1 στο συμβόλαιο του το οποίο ενεργοποιείται και από την πλευρά του παίκτη".

Για το βασικό πρόβλημα που υπάρχει για να έρθει ο Μπεργκ στην Ελλάδα τον Ιανουάριο τόνισε: "Όσο κι αν η Ζοζεφίνα λατρεύει την Ελλάδα, είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Ο Μπεργκ παίρνει 3,4 εκατομμύρια κάθε χρόνο και έχει μπόνους για κάθε στόχο. Πέρσι, που βγήκε πρώτος σκόρερ με 36 γκολ σε 34 ματς, πήραν πρωτάθλημα και κύπελλο την επομένη του τελευταίου ματς υπήρχαν 500.000 στο λογαριασμό του ως μπόνους. Αυτό σημαίνει ότι πέρσι πήρε 3,9 εκατομμύρια και φέτος ακόμα κι αν δεν κάνει τίποτα θα πάρει 3,4 εκατομμύρια".

Για το εάν ο Σουηδός επιθετικός θα πήγαινε στον Ολυμπιακό επεσήμανε: "Δεν θα του είναι εύκολο. Θα ήθελε να ζήσει στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του. Το μεγαλύτερο αφού έμεινε τέσσερα χρόνια. Δεν θα του ήταν εύκολο. Θα το σκεφτόταν και αυτό το κομμάτι. Λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει, λόγω του ότι είναι ο αιώνιος αντίπαλος. Ξέρει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να γυρίσει λόγω των χρημάτων όσο κι αν είναι δεμένος με το κλαμπ. Εγώ πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μείνει εκεί".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ρόλο που παίζει ο μάνατζερ του είπε: "Σε αποφάσεις ζωής στην καριέρα του παίζει μεγάλο ρόλο ο μάνατζερ του. Είναι ο άνθρωπος που τον έχει από πιτσιρίκι, αυτός τον πήγε από τη Σουηδία στην Ολλανδία. Τον βλέπει σαν το μεγάλο του αδερφό. Είναι μέλος της οικογένειας".

Για το τι είχε συμβεί το περασμένο καλοκαίρι και αν θα μπορούσε να παίξει ρόλο η παρουσία του Βέρνμπλουμ στον ΠΑΟΚ: "Και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν μιλήσει με τον μάνατζερ του παίκτη. Έχει γίνει μόνο μία επιδερμική κουβέντα. Μπορεί να παίξει ρόλο και η παρουσία του Βέρνμπλουμ. Όλα παίζουν ρόλο. Ο Βέρνμπλουμ παραδέχτηκε ότι το καλοκαίρι μίλησε με τον Μπεργκ κι εκείνος ήταν που τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα. Είναι καλές φίλες και οι σύζυγοι των δύο Σουηδών".

Τέλος, αναφερόμενος στη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Σουηδού με την Αλ Αΐν ανέφερε: "Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν πιο δυνατή η ρήτρα που έπρεπε να πληρωθεί. Τότε ήταν τέσσερα εκατομμύρια. Η Αλ Αΐν για να αφήσει να πουληθεί ο Μπεργκ στη μέση της χρονιάς είναι δύσκολο. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει ρήτρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

Θυμηθείτε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Μάρκους Μπεργκ στο Sport24.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ