Αρχίζει ξανά το... βάσανο για τον Παναθηναϊκό

Αλαφούζος

Ο Δεκέμβριος θα μπει και μαζί του θα φέρει τα μηνιαία έξοδα που πρέπει να καλύψει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Καθυστέρησε η υπαγωγή της ΠΑΕ στην ειδική ρύθμιση.

Ο Δεκέμβρης είναι προ των πυλών και η αρχή του θα είναι δύσκολη για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Στις πρώτες μέρες κάθε μήνα, η ΠΑΕ πρέπει να τηρεί τους διακανονισμούς που έχει συνάψει και ταυτόχρονα, να είναι προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί σε νέες διεκδικήσεις που θα εμφανιστούν.

Όσο θα υπάρχουν εκκρεμότητες, τόσο οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια το ποσό που χρειάζονται για τα μηναία έξοδα. Τα απρόοπτα δεν επιτρέπουν στον Γιάννη Αλαφούζο να προγραμματίσει τη χρηματοδότηση προς τη διοίκηση, αφού διαρκώς προκύπτουν νέες απαιτήσεις, που πρέπει να ικανοποιηθούν σε ένα βαθμό για να μην προκαλέσουν επιπρόσθετα προβλήματα.

Η στενότητα της ΠΑΕ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, μετά τις αρνητικές εξελίξεις με τον Πιεμπονγκσάντ. Ο Αλαφούζος υπολόγιζε στη συνεισφορά του Ταϊλανδού, όμως πλέον είναι αναγκασμένος να καλύψει εκείνος το χρηματοδοτικό κενό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Αναμφίβολα, η κατάσταση στα οικονομικά επηρεάζει και την προοπτική ενίσχυσης της ομάδας τον Ιανουάριο. Εκτός από τους περιορισμούς στην εθνικότητα και στην ηλικία, ο Νταμπίζας και ο Δώνης δεν έχουν μπάτζετ για μεταγραφή και το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να μην ασχοληθούν με κάποιο ποδοσφαιριστή.

Τέλος, έχει καθυστερήσει η υπαγωγή της ΠΑΕ στον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων". Οι συνεργάτες του Αλαφούζου περίμεναν τις αναγκαίες ενέργειες από το υπουργείο Οικονομικών στη διάρκεια του Νοεμβρίου, αλλά μέχρι στιγμής η γραφειοκρατία έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες. Πρόκειται για μία σημαντική υπόθεση, αφού ο Παναθηναϊκός θα εξοικονομήσει περίπου 500.000 ευρώ μηνιαίως για τον τραπεζικό δανεισμό, τις εισφορές και τη φορολόγηση του...

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

H σουρεαλιστική ιστορία πίσω από το χαστούκι που έτσουξε το Ίντερνετ

Το πιο βαρύ χέρι του κόσμου βρήκε πρόσφορα μάγουλα για να διαλύσει κι έτσι απλά, γεννήθηκε ένα έπος.

Το τελευταίο τέλος του Game of Thrones

Όσο εμείς περνούσαμε σχεδόν δύο χρόνια γράφοντας θεωρίες για το 'Game of Thrones', η Jeanie Finlay μπήκε στα απροσπέλαστα σετ της σειράς και έφτιαξε το μεγάλο αντίο του HBO στη ναυαρχίδα της τελευταίας δεκαετίας του. Το ντοκιμαντέρ 'The Last Watch' κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαΐου στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 22:00, από το Novacinema1HD. Κράτα χαρτομάντιλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ