ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άρχισε η μεγάλη έξοδος, φεύγουν οι "Αλαφουζικοί"

Άρχισε η μεγάλη έξοδος, φεύγουν οι "Αλαφουζικοί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαυροκουκουλάκης αποχαιρέτησε, ο Γούναρης παραιτήθηκε, Παναγόπουλος και Μπαλωμένου αποτραβιούνται, ενώ ο Κωνσταντίνου καλεί τον κόσμο στο γήπεδο. Τι θα πληρωθεί και τι όχι τον Οκτώβριο. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για την απόσυρση του από τον Παναθηναϊκό είναι οριστική και αμετάκλητη. Μάλιστα, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του, ώστε να προετοιμάσουν τις δικές τους αποχωρήσεις από την ΠΑΕ, προκειμένου να αναλάβει το νέο διοικητικό σχήμα υπό τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, οι Χρήστος Παναγόπουλος και Αθηνά Μπαλωμένου δεν θα μετέχουν για πολύ καιρό ακόμα στη διοίκηση της εταιρίας. Ήδη, έχουν περιορίσει τα ζητήματα που χειρίζονται και πλέον θα αραιώνουν τις εμφανίσεις τους στα γραφεία στο Μαρούσι. Πρακτικά, η μεγάλη έξοδος έχει αρχίσει…

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, αποχαιρέτησε τους υπαλλήλους μέσω e-mail και την Τρίτη (26/9) μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ κατέθεσε την παραίτηση του από το ΔΣ. Επίσης, παραιτήθηκε ο Δημήτρης Γούναρης από μέλος, επειδή δεν επιθυμεί να πάρει μέρος σε όσα διαδραματίζονται.

Στις επόμενες ημέρες, την παραίτηση του από μέλος του ΔΣ θα καταθέσει και ο ίδιος ο Αλαφούζος, ώστε να… κόψει ακόμα έναν δεσμό με τον Παναθηναϊκό. Τυπικό μεν, υπαρκτό δε. Λογικά, δεν θα αργήσει να πράξει αναλόγως ο Τουμαζάτος, τόσο από το ΔΣ, όσο και από γενικός διευθυντής της ΠΑΕ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Ο Αλαφούζος έχει ζητήσει από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να συγκροτήσει την επιτροπή σωτηρίας το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, από τους ανθρώπους που θα την επανδρώσουν, θα επιλεγούν όσοι απαιτούνται για να συμπληρώσουν το ΔΣ της ΠΑΕ. Ο σκοπός του εφοπλιστή είναι να προκύψει μία υπηρεσιακή διοίκηση, που θα διοικεί τον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση των συνεργατών του.

Η πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου δεν σχετίζεται με το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, ούτε με την "Παναθηναϊκή Συμμαχία". Πρόκειται για μία ανεξάρτητη κίνηση, που θα περιλαμβάνει αρκετούς φίλους του Τριφυλλιού και έχει σκοπό να οδηγήσει την ομάδα ποδοσφαίρου σε… ασφαλή ύδατα.

Σε πρώτη φάση, ο Κωνσταντίνου τονίζει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο σαββατιάτικο (30/9) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να υποστηρίξουν τον Ουζουνίδη και τους παίκτες του. Αυτό είναι το μήνυμα του "αγριόγατου" προς τους φιλάθλους και περιμένει την ανταπόκριση τους.

ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Η προτεραιότητα όλων είναι να εξασφαλιστούν οι πληρωμές του Οκτωβρίου προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και η τήρηση των διακανονισμών. Το λογιστήριο σε συνεργασία με τους απερχόμενους διοικούντες, επεξεργάζεται διάφορες λύσεις, κυρίως μέσω προείσπραξης εσόδων από χορηγικές συμβάσεις και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα καλύψει τις δόσεις για τον τραπεζικό δανεισμό, θα καταβάλλει τις εισφορές προς το ΙΚΑ και θα εξοφλήσει την Εφορία. Ωστόσο, δεν πρόκειται να συνδράμει την ΠΑΕ για άλλου είδους έξοδα και το έχει καταστήσει σαφές σε όλους.

Η προσπάθεια της διοίκησης επικεντρώνεται στο να βγει σχετικά ομαλά ο Οκτώβρης, ώστε να μην στοιχειοθετήσει κανείς παίκτης δικαίωμα προσφυγής. Έπειτα, είναι σίγουρο ότι θα μπει πωλητήριο στους πρωτοκλασάτους, προκειμένου οι πωλήσεις να αποφέρουν έσοδα και η εταιρία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως το τέλος της σεζόν. Όπως λένε στο «πράσινο στρατόπεδο», εάν φτάσει ο Ιούνιος χωρίς αξεπέραστα προβλήματα, τότε θα έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ