Άρχισαν οι εργασίες στο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Τα συνεργία άρχισαν τη Δευτέρα τις εργασίες στο "Απόστολος Νικολαΐδης", με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει εσωτερικές παρεμβάσεις και τις σουίτες. Οι καταστροφές κόστισαν όσο η ανακαίνιση! Διαβάστε το ρεπορτάζ στο Sport24.gr. (VIDEOS & FOTOS)

Υλοποιώντας τις εξαγγελίες της για την έναρξη της ανακαίνισης του "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε στον Τύπο το πρώτο στάδιο των εργασιών, που άρχισαν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν απαιτούν την αναθεώρηση της υφισταμένης οικοδομικής άδειας και δεν θα αυξήσουν τον όγκο του γηπέδου. Ξεχωρίζει η τοποθέτηση των 16 σουιτών στην κεντρική εξέδρα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η προσωρινή βελτίωση της εξωτερικής όψης της εγκατάστασης.

 

Από το πρωί της Δευτέρας (6/6), εργάτες άρχισαν το ξήλωμα των καθισμάτων και των διαχωριστικών, το ξύσιμο των πατωμάτων και της αποκαθήλωσης κάθε πρόσθετου αντικειμένου. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Έπειτα, θα ακολουθήσει το βάψιμο και η στεγανοποίηση των εξεδρών, η τοποθέτηση νέων καθισμάτων και διαχωριστικών και ο καλλωπισμός των αποδυτηρίων και των εσωτερικών, ενώ όπου απαιτηθεί θα αποκατασταθεί η στατικότητα.

 

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην εσωτερική όψη αφορά την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων ανάμεσα στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες και την αντικατάσταση τους με άθραυστο πλέξιγκλας. Μία αλλαγή που θα ομορφύνει την εσωτερική όψη του γηπέδου, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα "φυλακής".

 

Στους διοικούντες επικρατεί η σκέψη για την τοποθέτηση ενός μεταλλικού ιστού στο εξωτερικό του "Απόστολος Νικολαΐδης" - όχι αυτού που θα έχει το γήπεδο στην τελική μορφή του - στο πλαίσιο μιας προσωρινής λύσης για τη βελτίωση της εξωτερικής όψης.

Η πρόσθετη εξέδρα με την άδεια

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνεργασία με το γραφείο μελετών που έχει αναλάβει την ανακαίνιση, κατέθεσε στην Πολεοδομία τον φάκελο για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του "Απόστολος Νικολαΐδης". Στην ΠΑΕ εκτιμούν πως η έγκριση της αναμένεται στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο αποφεύγουν τις πιο ακριβείς προβλέψεις επειδή υφίσταται η ελληνική γραφειοκρατεία.

 

Εφόσον δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει την τοποθέτηση της πρόσθετης μεταλλικής εξέδρας επί της οδού Τσόχα, με την πλήρη αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων και της εξωτερικής όψης. Επίσης, την εγκατάσταση των μεταλλικών πυργίσκων στις θύρες 8 και 12 και την κατασκευή της αίθουσας πάνω από τις θύρες 6 και 7.

 

Φυσικά, εγκυμονεί ο κίνδυνος των προσφυγών επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή στην αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, καθώς και επί της συνταγματικότητας του νόμου Καλαφάτη.

Από εκεί και πέρα, εάν οι εργασίες της δεύτερης φάσης θα αρχίσουν μετά την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, δεν έχει αποφασιστεί. Στην ΠΑΕ θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα λάβουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα με το timing και τις αγωνιστικές συνθήκες.

Η ζημιά θα έβγαζε την ανακαίνιση

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο γεγονός της τελευταίας διετίας είναι το κόστος των ζημιών που υπέστη η ΠΑΕ από τα επεισόδια στα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών στο γήπεδο, σε επιβολές προστίμων ή σε κάλυψη ρητρών βίας.

Αναμφίβολα, το ποσό θα μπορούσε να είχε καλύψει τα έξοδα για το πρώτο στάδιο της ανακαίνισης και τα χρήματα που χρησιμοποιούνται τώρα, να κατευθύνονται στην ενίσχυση της ομάδας. Οπότε, δεν έχει αξία μόνο να ανακαινιστεί το "Απόστολος Νικολαΐδης", αλλά και να προστατευτεί από τους φίλους του Τριφυλλιού.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την ανακαίνιση PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS