ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÉÍÔÅÑ-ÐÁÏ / CHAMPIONS LEAGUE / INTER-PANATHINAIKOS
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÉÍÔÅÑ-ÐÁÏ / CHAMPIONS LEAGUE / INTER-PANATHINAIKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως έκανε γνωστό και επίσημα η UEFA μέσω της αναλυτικής ανακοίνωσης της για την ποινή στον Παναθηναϊκό το τριφύλλι διακανόνισε κοντά στα 2 εκ. ευρώ από τα 5,5 εκ. ευρώ που όφειλε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA στην ανακοίνωση της για την ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη που επέβαλε στον Παναθηναϊκό έκλεινε τονίζοντας πως θα ακολουθήσει νεότερη αναλυτική ανακοίνωση με τα ποσά που όφειλε και τα ποσά που κατέβαλε τελικά το τριφύλλι αλλά και τις προτάσεις που έγιναν από τους πράσινους για την ποινή.

Αυτό που ουσιαστικά είναι άξιο αναφοράς είναι πως το τριφύλλι μένει εκτός Ευρώπης για τα επόμενα τρία χρόνια για ποσό που φτάνει τα 3.654.000 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή οι πράσινοι πλήρωσαν κοντά στα 2 εκ. ευρώ από τα 5,5 εκ. ευρώ που όφειλαν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

ΤΟ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ας δούμε μερικές από τις λεπτομέρειες που υπάρχουν στην αναλυτική ανακοίνωση της UEFA.

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Παναθηναϊκού προς άλλα ποδοσφαιρικά κλαμπ και παίκτες/υπαλλήλους έως 30/9/2017, ήταν 5.631.000 ευρώ.

Στις 19 Μαρτίου 2018, αφού είχε λήξει η προθεσμία που είχε δώσει η UEFA στον Παναθηναϊκό έγινε ο αρμόδιος έλεγχος από το CFCB για να δει κατά πόσο ικανοποίησε ο Παναθηναϊκός τις εν λόγω ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τότε διαπιστώσει πως ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει ή διευθετήσει σε δύο δόσεις τα ποσά των 763.000 ευρώ και 1.214.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή είχε δώσει 1.977.000 ευρώ από τα 5.631.000 ευρώ που ήταν το αρχικό ζητούμενο.

Άρα το ποσό που όφειλε ο Παναθηναϊκός ήταν 3.654.000 ευρώ και αυτό είναι και το ληξιπρόθεσμο ποσό για το οποίο τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την UEFA.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Επίσης στην τετρασέλιδη ανακοίνωση της UEFA γίνεται λόγος και για την επιστολή που έστειλε ο Παναθηναϊκός στις 5 Απριλίου απαντώντας στην σχετική ενημέρωση της UEFA από τις 20 Μαρτίου που καλούσε τους πράσινους να εκφράσουν τις όποιες "αντιρρήσεις" είχαν επί του ελέγχου που είχε γίνει.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού, που υπέγραφε ο δικηγόρος της πράσινης ΠΑΕ, Άλης Παπαντωνίου, ανέφερε πως δεν έχει το τριφύλλι δεν έχει καμία ένσταση. Από την άλλη ανέφερε όμως πως οι κυρώσεις της επιτροπής της UEFA θα μπορούσαν να είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτό γιατί "…δεδομένου ότι το κλαμπ εφαρμόζοντας ένα λογικό και ρεαλιστικό, οικονομικό και επιχειρησιακό σχέδιο, έλαβε μέτρα για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς CL & FFP και προσπαθεί προσελκύσει τους επενδυτές".

Επιπροσθέτως, ο νομικός της ΠΑΕ πρότεινε εκ μέρους του κλαμπ "… την υπογραφή μιας συμφωνίας διακανονισμού είτε την επιβολή εναλλακτικών πειθαρχικών μέτρων που προβλέπονται στο άρθρο 29 των Διαδικαστικούς Κανόνων ως εξής:

- Να περιοριστούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο σύλλογο, σε περιορισμό του αριθμού των παικτών που θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να δηλώσεις για συμμετοχή σε διοργανώσεις της UEFA, για την πρώτη συμμετοχή του μέσα στις επόμενες τρεις σεζόν, συμπεριλαμβανομένου ενός οικονομικού ορίου του συνολικού κόστους των δαπανών παροχών σε παίκτες που θα μπορούσε να εγγράψει στη List-Α για το σκοπό αυτό.

- Εναλλακτικά, να διατάξει τον αποκλεισμό του συλλόγου από τις επόμενες διοργανώσεις της UEFA, στις οποίες θα κέρδιζε συμμετοχή ο Παναθηναϊκός, αλλά μόνο για μία σεζόν (2018-2019).

- Εναλλακτικά, συνδυασμό των προτεινόμενων κυρώσεων".

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Αποκλείστηκε από την Ευρώπη για 3.654.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός

Διαβάστε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση της UEFA:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ