ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τον Αλαφούζο εξαρτάται ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού

Από τον Αλαφούζο εξαρτάται ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού
Αλαφούζος EUROKINISSI

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει χρήματα να ρυθμίσει όλες τις υποχρεώσεις της για την άδεια συμμετοχής και ο Αλαφούζος καλείται να πληρώσει. Από εκείνον εξαρτάται ο υποβιβασμός του "τριφυλλιού".

Στον Γιάννη Αλαφούζο εναπόκειται η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018 - 2019, μιας και με τα τωρινά δεδομένα η εξασφάλιση της άδειας μοιάζει ανέφικτη.

Οι εναπομείναντες διοικούντες καταβάλλουν προσπάθειες να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο πολλές εκκρεμότητες, αλλά χωρίς πόρους δεν πετυχαίνουν πολλά. Μέχρι στιγμής, έχουν διευθετήσει αρκετά ζητήματα, όμως διαρκώς εγείρονται νέες απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν.

Με μία πρόχειρη εκτίμηση, η ΠΑΕ χρειάζεται περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις που είχε έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017. Τα έσοδα από τις χορηγίες και τα εισιτήρια είναι ελάχιστα και η διοίκηση δεν έχει κεφάλαια στη διάθεση της.

Η Αλ Αΐν δεν έχει εξοφλήσει τη δεύτερη δόση στο πλαίσιο της μεταγραφής του Μπεργκ, που είναι 725.000 ευρώ, ενώ οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού περιμένουν λεφτά από τη Nova στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, δεν είναι σίγουροι ότι θα τα πάρουν έως το τέλος του μήνα, όταν και λήγει η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Επομένως, η μοναδική "πηγή" χρηματοδότησης είναι ο Αλαφούζος. Ο εφοπλιστής είχε υπολογίσει να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με ένα ποσό, αλλά όχι τόσο μεγάλο. Αντίθετα, πόνταρε ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερα έσοδα από τις πωλήσεις του Ιανουαρίου και μαζί με τα λεφτά της Αλ Αΐν και της Nova, πίστευε ότι θα έβαζε το συμπλήρωμα.

Όμως, η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά... Ο Αλαφούζος επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, αλλά δεν αρκούν τα λόγια. Επιβάλλεται να περάσει στις πράξεις και να αποφύγει τον στιγματισμό του μεγαλομετόχου, στη... βάρδια του οποίου το Τριφύλλι κατέρρευσε οικονομικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ