ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανώτερος αλλά άτυχος ο Παναθηναϊκός, μόλις 1-0 τη Γκαμπάλα

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Γκαμπάλα, πετυχαίνοντας την 100η ευρωπαϊκή του νίκη, αλλά το τελικό σκορ αδικεί κατάφωρα τους πράσινους που ήταν σαφώς ανώτεροι και είχαν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Την 100η ευρωπαϊκή του νίκη που του δίνει έστω και ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης επί της Γκαμπάλα επικρατώντας με 1-0.

Οι πράσινοι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν σαφώς καλύτεροι από τους Αζέρους και δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες για να βάλουν και δεύτερο αλλά και τρίτο γκολ. Στάθηκαν όμως άτυχοι καθώς δυο φορές η τύχη τους γύρισε την πλάτη αφού είχαν δυο δοκάρια ενώ και ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα πραγματοποίησε μερικές σωτήριες επεμβάσεις για να κρατήσει αυτό το 1-0.

Το πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό έγινε όμως και αν δείξει ανάλογο πρόσωπο και στον επαναληπτικό του Μπακού, όπου σαφώς θα είναι περισσότερο έτοιμος τότε θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση αποκλείοντας την Γκαμπάλα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με αέρα και δείχνοντας ναι μεν ότι σέβεται τον αντίπαλο του δείχνοντας προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά δείχνοντας παράλληλα ότι άπαντες στο τριφύλλι γνώριζαν ότι είναι ανώτεροι του αντιπάλου τους. Για αυτό και πήρε από την αρχή του αγώνα τα ηνία, κράτησε τη μπάλα στα πόδια του και έψαξε με σωστό τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία ενώ παράλληλα έβγαλε και πίεση προς την άμυνα της Γκαμπάλα που έδειξε να είναι το αρνητικό της σημείο.

Ουσιαστικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μόνο ένα κακό δεκάλεπτο που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους και πάλι προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος και βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μολίνς στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος με τους πράσινους να είναι καλύτεροι, να δικαιούνται ένα γκολ ακόμα, τουλάχιστον, αλλά αυτό δεν ήρθε. Βέβαια την ίδια ώρα η Γκαμπάλα απείλησε ελάχιστα το τριφύλλι που αδικείται από το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έκρυβε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού και παρέταξε το τριφύλλι με το γνωστό 4-4-1-1 στο οποίο έχει δουλέψει και με τους έντεκα που όλοι περίμεναν. Κάτω από το τέρμα βρέθηκε ο Βλαχοδήμος και στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Κουλιμπαλί ενώ αριστερά ήταν ο Χουλτ. Σαν δεξί στόπερ χρησιμοποιήθηκε ο Κολοβέτσιος και ως αριστερό ο Μολέντο.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα, Κουρμπέλης και ως δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Χατζηγιοβάνης και στα αριστερά ο Λουντ ενώ ο Άλτμαν ήταν μπροστά από την τετράδα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μολίνς.

Από την άλλη ο τεχνικός της Γκαμπάλα, Ρομάν Χριχορτσούκ επέλεξε να κατεβάσει στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου την ομάδα του με ένα 4-1-4-1 και χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τους Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν, Χιουσεΐνοβ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς και Νταμπό.

Τον αδικεί το τελικό 1-0

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα (ΙΣΠ)

Βοηθοί: Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια (ΙΣΠ), Σέζαρ Μανουέλ Νοβάλ Φοντ (ΙΣΠ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (70' Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (87' Δώνης), Μολίνς (70' Λουτσιάνο).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χριχορτσούκ): Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (77' Κονέ), Χιουσεΐνοβ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.

Γκολ: 37' Μολίνς

Κάρτες:42' Βερνιντούμπ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρασυρόμενος και από τον κόσμο, περισσότεροι από 12.000, που βρέθηκε στην Λεωφόρο μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Είχε βέβαια το νου του στα μετόπισθεν αλλά με μπροστάρηδες του Λουντ, Άλτμαν και Χουλτ έψαξε με αξιώσεις το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα και φυσικά άλλαζε τη ροή του ματς.

Οι πράσινοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 6' με τον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός δέχτηκε πανέμορφα την μπάλα από τον Λουντ, δεν έπεσε έξω από την περιοχή παρά το φάουλ που του έγινε, μπήκε μέσα και με ένα συρτό πλασέ έστειλε την μπάλα σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι είχε και πάλι την μπάλα στα πόδια του και αυτή έφτασε στον Ζέκα ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μπεζοτόσνι έδιωξε.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ αλλά στάθηκε άτυχος στο 10'. Ο Λουντ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του. Η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι όμως καθώς βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και έφυγε άουτ.

Όπως ήταν λογικό η Γκαμπάλα μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει και αυτή με την σειρά της. Είχε ένα δυνατό τετράλεπτο μάλιστα όπου πίεζε το τριφύλλι χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία για την εστία του Βλαχοδήμου μέχρι το 18'. Τότε ο Όζομπιτς έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, είχε χώρο και έκανε ένα δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου ο ρυθμός του ματς έπεσε, κάτι φυσικό λόγω και της εποχής και του γεγονότος ότι και οι δυο ομάδες και ιδίως το τριφύλλι είναι ανέτοιμο. Παρόλα αυτά οι πράσινοι διατήρησαν την υπεροχή στο ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή είχε φτάσει λίγο μετά το 30' στο 70-30% υπέρ του τριφυλλιού.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΜΟΛΙΝΣ

Οι πράσινοι που είχαν τα ηνία του αγώνα πίεσαν και πάλι την εστία της Γκαμπάλα και στο 36' κέρδισαν πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα με τον Μολίνς να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά και τον Γκουρμπάνοβ να απλώνει το χέρι κόβοντας την μπάλα. Ο Ισπανός ρέφερι δεν το σκέφτηκε και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μολίνς πήρε την μπάλα στα χέρια του, την έστησε στα έντεκα βήματα και με μια ψύχραιμη εκτέλεση άνοιξε το σκορ στο 37' δίνοντας προβάδισμα στους πράσινους.

Αυτό το γκολ φυσικά έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που δεν δυσκολεύτηκε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους να κρατήσει το υπέρ της σκορ αν και θα μπορούσε να απειλήσει σε άλλη μια καλή στιγμή που είχε στο 44' όταν ο Χατζηγιοβάνης πανέμορφα βρήκε τον Κουλιμπαλί αλλά η σέντρα του άσου από το Μάλι ανακόπηκε από την άμυνα της Γκαμπάλα.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγή εκατέρωθεν. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που ήταν σίγουρα ευχαριστημένος απ' όσα είχε δει από τους παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο.

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΜΟΛΙΝΣ, ΛΟΥΝΤ

Το τριφύλλι παρασυρόμενο αυτή τη φορά από το υπέρ του σκορ του πρώτου ημιχρόνου μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο απλά τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς. Οι πράσινοι διατήρησαν τη κατοχή της μπάλας, είχαν σωστή κυκλοφορία και προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Γκαμπάλα που περίμενε πίσω από τη σέντρα.

Μάλιστα στο 52' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του. Οι παίκτες του τριφυλλιού έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη, αυτός πήρε μέτρα και έκανε τη σέντρα. Η άμυνα της Γκαμπάλα έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Μολίνς στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Σουηδός φορ έκανε το κοντρόλ, την έστρωσε μπροστά του αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο Μπεζοτόσνι.

Η πρώτη υποψία φάσης για την Γκαμπάλα ήρθε στο 58' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μαλόουν ουσιαστικά αιφνιδιάστηκε που είδε την μπάλα να περνάει και έκανε το τσαφ με αποτέλεσμα να μην σουτάρει παρά το γεγονός ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Λουντ πέρασε τρεις αντιπάλους και μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση πλάσαρε τον γκολκίπερ της Γκαμπάλα που πάλι με τα πόδια έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση.

Το τριφύλλι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά σιγά-σιγά έκανε την εμφάνιση της και η κούραση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ενώ άρχισε να φαίνεται και το γεγονός ότι η Γκαμπάλα είχε ανάσες και τρεξίματα έχοντας περισσότερα ματς στα πόδια της. Για αυτό και ο Ουζουνίδης στο 70' έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας στο ματς τους Καμπέσας, Λουτσιάνο αντί των Χατζηγιοβάνη, Μολίνς.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤ

Οι αλλαγές των πράσινων έδωσαν ώθηση στο τριφύλλι και οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν και πάλι και είχαν μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά και πάλι στάθηκαν άτυχοι.

Ήταν το 74' λεπτό όταν μετά από προσπάθεια του Λουτσιάνο η μπάλα στρώθηκε στον Λουντ έξω από τη περιοχή. Ο Φιλανδός δεν το σκέφτηκε, επιχείρησε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Γκαμπάλα και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε.

Οι πράσινοι συνέχισαν να μην έχουν προβλήματα αμυντικά και να προσπαθούν να κρατήσουν τόσο το μηδέν στην άμυνα ψάχνοντας παράλληλα ένα ακόμη γκολ. Αυτό όμως δεν ήρθε ούτε στο 89' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Κουλιμπαλί στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά η οποία έφυγε λίγο έξω ενώ ούτε ο Λουτσιάνο που ήταν ένα βήμα πιο πίσω μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ενέργεια του Λουντ στο 59' και το χαμένο τετ α τετ. Ένα τρομερό γκολ πήγε να πετύχει ο Λουντ στο 59' της αναμέτρησης. Ο μέσος από τη Φιλανδία πέρασε τρεις αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα του είπε όχι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα από την Ισπανία. Κοντά στις περισσότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Υπέδειξε σωστά το πέναλτι και το μοναδικό του λάθος ήταν πως θα μπορούσε να είχε βγάλει πιο γρήγορα την κίτρινη κάρτα. Καλή παρουσία και στο δεύτερο μέρος είχε ο Ισπανός ρέφερι συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ρόμπιν Λουντ. Με διαφορά ο καλύτερος και ο πιο άτυχος παίκτης του Παναθηναϊκού στο ματς με την Γκαμπάλα. Βοήθησε σε δημιουργία, επίθεση και άμυνα ανακόπτοντας πολλές επιθέσεις των Αζέρων και μάλιστα ψηλά. Παράλληλα απείλησε επιθετικά είχε δυο δοκάρια σε σουτ που επιχείρησε το ένα με απευθείας φάουλ και το άλλο με πλασέ. Ενώ είχε και μια τρομερή ευκαιρία όπου πέρασε τρεις παίκτες αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο κόσμος στην Λεωφόρο. Περισσότεροι από 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το θετικό ήταν πως στη διάρκεια του αγώνα ασχολήθηκαν μόνο με το παιχνίδι. Με τίποτα άλλο. Κάτι πολύ καλό για τους παίκτες των πράσινων που έδιναν τη μάχη τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Αδικεί το τελικό σκορ τους πράσινους. Μετά από μια τέτοια εμφάνιση το μόνο που δεν μας άρεσε ήταν το τελικό σκορ που δίνει δικαιώματα στους Αζέρους να ελπίζουν ενόψει της ρεβάνς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ