ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα σενάρια δανεισμού

Αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα σενάρια δανεισμού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίασε τα δημοσιεύματα που αφορούν τα οικονομικά της, σε σχέση με το ομολογιακό δάνειο της τράπεζας Πειραιώς, για την ανοιχτή ΑΜΚ και για τη φημολογούμενη εμπλοκή του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επανήρθαν στην επικαιρότητα με δημοσιεύματα στον γραπτό Τύπο, στο φύλλο της Παρασκευής (25/9), καθώς και σε ρεπορτάζ ιστοσελίδων την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Goal υποστήριξε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με εγγύηση τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας για τα επόμενα 7-8 χρόνια.

Επιπλέον, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει συγκεντρώσει την προσοχή της δημοσιότητας, λόγω της σχέσης του με τον Αλαφούζο και ακολούθησαν αρκετά σενάρια για την εμπλοκή του.

Παράλληλα, υπήρξε το ρεπορτάζ του Sport24.gr αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που έχει προκηρυχθεί και τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Από τη διοίκηση θέλησαν να σχολιάσουν τις φήμες και τόνισαν ότι "είναι λυπηρό να γράφονται εικασίες και αναλήθειες σκοπίμως ή λόγω λανθασμένης πληροφόρησης".

Η πραγματικότητα για την Πειραιώς

Όσον αφορά τις πληροφορίες για τη σύναψη ομολογιακού δανείου από την τράπεζα Πειραιώς, πιθανότατα δημιουργήθηκε παρερμηνεία από μία άλλη διαδικασία που εξελίσσεται μέσω του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Στη Γενική Συνέλευση της 5ης Δεκεμβρίου του 2014, είχε εγκριθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία επέτρεπε σε κάθε φίλαθλο της ΠΑΕ να πάρει μέρος.

Στην ίδια ΓΣ, είχε εγκριθεί η σύμβαση με την τράπεζα Πειραιώς για την διάθεση ομολογιακού δανείου, με χρήματα που θα προέλθουν από ιδιώτες. Η Τράπεζα θα διασφάλιζε τη συγκέντρωση των χρημάτων και την τήρηση των όρων του δανεισμού, αλλά δεν θα δάνειζε η ίδια χρήματα στην ΠΑΕ.

Αυτή η διαδικασία απευθυνόταν σε ιδιώτες που ήθελαν να κάνουν ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ και να βγουν κερδισμένοι σε βάθος πενταετίας, μέσω του ομολόγου που θα έχουν πάρει και με βάση το επιτόκιο που θα έχει αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες, μέσω του λογαριασμού εισπράχτηκαν από την ΠΑΕ 300.000 ευρώ, αλλά δεν πρόκειται για νέο δανεισμό, ούτε διεξάγεται συζήτηση για τη σύναψη νέου δανείου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ