ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναβάλλεται το συλλαλητήριο του Παναθηναϊκού

Αναβάλλεται το συλλαλητήριο του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να αναβάλλει το συλλαλητήριο της Τετάρτης (25/11), μετά από πληροφορίες που ήθελαν την ειρηνική διεξαγωγή του να τίθεται σε αμφιβολία.

Το συλλαλητήριο της Τετάρτης (25/11), το οποίο προαναγγέλθηκε από την ΠΑΕ και έλαβε την υποστήριξη της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, δεν πρόκειται να διεξαχθεί! Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ τη Δευτέρα (23/11), αποφασίστηκε η αναβολή του, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού εκτιμήθηκε ότι δεν παρέχονται οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την ειρηνική διεξαγωγή του.

Αρκετά από τα μέλη της διοίκησης μετέφεραν πληροφορίες για πιθανή παρείσφρηση ταραχοποιών στοιχείων, τα οποία θα δημιουργούσαν επεισόδια και θα αμαύρωναν τη συγκέντρωση, με προφανή στόχο να εμφανίσουν τους φίλους του Τριφυλλιού ως βίους φιλάθλους. Παρόμοιες πληροφορίες φέρονται να παρασχέθηκαν και από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι εισηγήθηκαν την αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Πρώτιστο μέλημα των διοικούντων την ΠΑΕ είναι να διασφαλίσουν την ομαλότητα του συλλαλητηρίου και την αποτροπή οποιαδήποτε παρεκτροπής και από τη στιγμή που δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, αποφάσισαν την αναβολή του.

Τα όσα συνέβησαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά την απόφαση του διαιτητή Παππά να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ένα δεύτερο ανάλογο συμβάν, μετά από μόλις μερικά 24ωρα.

Στο μεταξύ, πολλή ώρα αφιερώθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και στη διαμάχη που έχει αρχίσει με τη διοίκηση και προσωπικά με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τα μέλη της διοίκησης συμφώνησαν ότι η συμπεριφορά του είναι περίεργη το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρότι ευαγγελίζεται την κάθαρση, ενεργεί αντιφατικά και συμφώνησαν ότι απαιτούνται δράσεις. Από εκεί και πέρα, δεν κατάληξαν στις περαιτέρω κινήσεις τους αναφορικά με το ζήτημα και αναμένουν πρώτα τις αντιδράσεις του Κοντονή.

Σε λίγο αναμένεται τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά.

Επίσης από την ΠΑΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ και των θυγατρικών της.

Επίσης λήφθηκε η απόφαση αναβολής του προγραμματισμένου για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου συλλαλητηρίου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως κατόπιν σοβαρών πληροφοριών που μεταφέρθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. περί δράσεων οργανωμένης προβοκάτσιας. Υπό τον κίνδυνο να αμαυρωθεί η ειρηνική διαδήλωση και να δοθεί τροφή στους απανταχού πολέμιους του συλλόγου, ομοφώνως κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.

Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού της κυβέρνησης στα θέματα του Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Χθες διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Υφυπουργού ότι η προσπάθεια πάταξης της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. Σήμερα ακούσαμε τον κ. Κοντονή να λέει σε συνέντευξή του ότι στο κρίσιμο δίωρο του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποδεχθεί ο Υφυπουργός κλήσεις από παράγοντες των ομάδων, τη στιγμή που μόνον ο διαιτητής αποφασίζει την τύχη του κάθε αγώνα, πολλώ δε μάλλον να συνομιλήσει με παράγοντα, ο οποίος ως κακουργηματικά διωκόμενος έχει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες ενέργειες γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς συμβάλλει ο Υφυπουργός στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ