ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Ο Μέντες πήρε τη σωστή απόφαση"

Αναστασίου: "Ο Μέντες πήρε τη σωστή απόφαση"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου εξήγησε γιατί ο Νταβίντ Μέντες εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και μίλησε για τα οφέλη που θα προκύψουν από μία νίκη επί της ΑΕΚ.

Η ένταξη του Νταβίντ Μέντες στο προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, μονοπώλησαν τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού αναφέρθηκε στη συμπαράσταση που περιμένει από τους φιλάθλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της Nova:

Για την επιλογή του Ντέιβιντ Μέντες ως βοηθού του: «Για κάθε πράγμα υπάρχει εξήγηση. Ο Ντάβιντ είναι ένα παιδί που πάντα ήθελε να ασχοληθεί με την προπονητική σταματώντας το ποδόσφαιρο και είναι ένα παιδί που ξέρει καλά τη φιλοσοφία της ομάδας, είναι τρομερός επαγγελματίας και το κυριότερο γνωρίζει άριστα το γκρουπ.

Κάναμε μία συζήτηση γιατί αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση θα έπρεπε να απαρνηθεί κάποια πράγματα που είχε στο μυαλό του ως ποδοσφαιριστής, αλλά όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσεις σε ένα άλλο πόστο σε ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός και σε μία θέση που τουλάχιστον μπορείς να μάθεις πολλά και να εξελιχθείς, είναι καθαρά δική σου απόφαση.

Συζητήσαμε αρκετά, το σκέφτηκε και νομίζω πως πήρε τη σωστή απόφαση. Είναι ένα παιδί που ξέρει και βλέπει ποδόσφαιρο, πάντα ήταν προπονητής μέσα στο γήπεδο και έχει το σεβασμό όλων στην ομάδα. Πλέον θα τον βλέπουμε στα γραφεία και όχι στα αποδυτήρια.

Γενικότερα το «έχει» ο Ντάβιντ, εγώ τον ήξερα από την Ολλανδία και έβλεπα ότι καθοδηγούσε με σωστό τρόπο τους συμπαίκτες του και τους βοηθούσε μέσα στο γήπεδο όπως φυσικά και τον εαυτό του. Τα στοιχεία λοιπόν τα έχει, οπότε πιστεύω ότι με την καθημερινή τριβή και με τη βοήθεια του Στιβ (σ.σ. Ρούτερ) και τη δικιά μου, θα μπει στο πρόγραμμα και μπορεί σίγουρα να γίνει ένας προπονητή με δυνατότητες για το μέλλον.

Για το τι θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό μία νίκη επί της ΑΕΚ: «Πάντα ψυχολογικά μία νίκη που συνδυάζεται και με καλό ποδόσφαιρο βοηθάει. Αλλά νομίζω πως το σημαντικό είναι ότι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να έχουμε διάρκεια. Ένα παιχνίδι δεν φτάνει. Το καλό είναι ότι η ομάδα στη Λεωφόρο έχει άλλη ψυχολογία αλλά πρέπει να συμβαίνει το ίδιο και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας».

Για το εάν έχει ευχάριστο πονοκέφαλο με την καλή απόδοση παικτών στο ματς με το Λεβαδειακό: «Ήταν σημαντικό για τα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Και το είχα πει πρόσφατα ότι είναι δύσκολο που δεν έχουμε φέτος ευρωπαϊκά ματς, γιατί υπάρχει βάθος στο ρόστερ μας και θα έπρεπε όλοι να έχουν ρυθμό. Κάποια παιδιά δείξανε πολύ καλή εικόνα, με προβλημάτισαν αρκετά κι αυτό είναι ευχάριστο».

Για το πρώτο του ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ: «Είναι όμορφο για το ελληνικό ποδόσφαιρο που υπάρχει η ΑΕΚ στην κατηγορία και όλες οι μεγάλες ομάδες θα ήταν καλό να βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ. Αν με το καλό επιστρέψουν και ο Άρης, ο ΟΦΗ, η Λάρισα, θα ανέβει το επίπεδο και θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική το πρωτάθλημα».

Για το τι περιμένει να δει στο ντέρμπι: «Θα είναι ένα ντέρμπι με αρκετή ένταση, πιστεύω ότι θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Για την ομάδα μου πιστεύω ότι κάνοντας σωστά πράγματα στο γήπεδο θα έχουμε το πλεονέκτημα.

Αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, άρα χρειάζεται μέγιστη αυτοσυγκέντρωση και τύχη. Από τη στιγμή που υπάρχει ποιότητα και στις δύο ομάδες, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κοστίσουν κάποια λάθη. Άρα η συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό είναι πολύ σημαντική».

Για το εάν περιμένει αλλαγές στην ΑΕΚ μετά την έλευση του νέου της προπονητή: «Είναι μικρό το διάστημα για τρομερές αλλαγές στη φιλοσοφία της ΑΕΚ. Μπορεί να θέλει να βάλει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς».

Για το τι έχει ξεχωρίσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ κι αν ο Μπουονανότε αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή: «Έχει αρκετά καλούς δημιουργικούς παίκτες η ΑΕΚ που ξέρουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όχι μόνο τον Μπουονανότε. Έχει τον Βάργκας, τον Μπαρμπόσα, τον Μάνταλο, τον Αραβίδη αν αγωνιστεί, ο Κρισάντους, είναι καλοί παίκτες και θέλουν όλοι προσοχή. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς».

Για την συμπαράσταση που περιμένει απ’ τον κόσμο: «Πάντα η βοήθεια του κόσμου μας είναι σημαντική, αλλά γενικά στη Λεωφόρο ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και τα παιδιά αισθάνονται τελείως διαφορετικά διότι υπάρχει θετική ενέργεια και ώθηση. Ειδικά σε αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντική η στήριξή τους».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ