ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη"

Αναστασίου: "Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, τόνισε ότι ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα. Τι απάντησε, όταν ρωτήθηκε εάν έχει περάσει από το μυαλό του η παραίτηση.

Εάν σκεφτεί το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, πρώτα θα το πει σ' αυτούς που πρέπει να το γνωρίζουν απάντησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη. Αναθεώρηση σε πολλά πράγματα και... μυαλό ζήτησε ο Έλληνας προπονητής.

"Πρέπει να το συζητήσω με τους συνεργάτες μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι χάσαμε τρεις βαθμούς από μία ομάδα που σίγουρα δεν ήταν καλύτερη, αλλά έδειξε μεγαλύτερο πάθος. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο.

Σ' αυτό το επίπεδο το πιο σημαντικό είναι να αντέχεις την πίεση, εμείς σε μεγάλο βαθμό δεν τη χειριστήκαμε την πίεση. Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω τώρα να μιλήσω δημόσια για την ομάδα και για κάποιον παίκτη. Όταν θες να βγεις πρωταθλητής και να κερδίσεις πράγματα πρέπει να το δείχνεις, εμείς σήμερα δεν το δείξαμε. Για ποιο λόγο; Αφήστε να το συζητήσουμε με τους παίκτες και τους συνεργάτες μου.

Προσωπικά η πίεση δεν με φοβίζει από την στιγμή που δουλεύεις σε τέτοια ομάδα πάντα είσαι υπό πίεση ειδικά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, περνάμε μία άσχημη περίοδο με εναλλαγές στα αποτελέσματα ή στη ψυχοσύνθεσή μας, μπορούμε να πούμε να πολλά. Το μόνο πράγμα που δεν δεν μπορούμε να πούμε είναι η δουλειά, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα ο καθένας. Αλλά, το μυαλό σου όση προπόνηση και να κάνεις, το μυαλό, δεν μπορείς να το προχωρήσεις.

Σ' αυτό το κομμάτι κάναμε κάποιες μεταγραφές, δυστυχώς δεν έχουμε πάρει τη βοήθεια από όλα τα παιδιά για διάφορους λόγους, από την άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους παίκτες που έχουμε μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, το σημαντικό είναι να δείχνουμε μεγάλη σκέψη και μεγάλη αναθεώρηση για πολλά πράγματα, για τον τρόπο παιχνιδιού, για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Ένα γκολ το βάλαμε μόνοι μας, δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Δεν έβγαλα ποτέ τον εαυτό μου απέξω, εγώ είμαι υπεύθυνος, εγώ επιλέγω τους παίκτες, εγώ κρίνω ποιος πρέπει να παίξει, κοιτάζω τη συνολική εικόνα τα πράγματα που έχω ζητήσει στον καθέναν σε ατομικό επίπεδο, πρέπει να αναθεωρήσω την άποψή μου, γι' αρκετούς παίκτες.

Είναι τρίτη αγωνιστική, υπάρχει δρόμος κι όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς, πάντα μπορεί να ανατραπεί η άσχημη εικόνα γιατί ποδόσφαιρο είναι, δεν μπορείς να κερδίζει παντού, θες να κερδίζεις, αλλά δεν παίζεις μόνος σου, μπορεί να ανατραπεί, το θέμα είναι να το ανατρέψουμε."

Σε ερώτηση αν σκέφτεται να παραιτηθεί, είπε: "Αν είναι να πω ή να σκεφτώ κάτι, πρώτα θα το μάθουν αυτοί που πρέπει και δεν θα μιλήσω δημοσίως. Όση προπόνηση και να κάνεις, στο ματς οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Το μυαλό πρέπει να λειτουργεί γρήγορα, σε συγκεκριμένα πράγματα μπλοκάραμε, θα το συζητήσω με τους παίκτες, αν δεν ακούσω τη γνώμη των παικτών δε μπορώ να πω κάτι δημόσια, όταν υπάρχει πίεση να μάθουμε λειτουργούμε κάτω από πίεση. Το σημαντικό είναι αυτό που είπα στα αποδυτήρια, ο καθένας αν έχει καθρέφτη να κοιταχτεί και να κάνει την αυτοκριτική, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, είναι τρίτη αγωνιστική, υπάρχει δρόμος, παίξαμε σε μία δύσκολη παραδοσιακά έδρα, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στο γήπεδο.

Το πρώτο γκολ είναι ψυχολογικό, το τρώμε από ανύπαρκτο φάουλ, χωρίς υποψία φάσης. Για να βάλουμε την μπάλα μέσα, θέλει ψυχολογία, προσωπικότητα. Κάναμε κάποιες μεταγραφές, δεν έχουν βοηθήσει."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ