ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Ήμασταν νευρικοί, χωρίς δημιουργία και τελική προσπάθεια"

Αναστασίου: "Ήμασταν νευρικοί, χωρίς δημιουργία και τελική προσπάθεια"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου επανέλαβε τέσσερις με πέντε φορές στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ντέρμπι με την ΑΕΚ πως ο Παναθηναϊκός θέλει αρκετή δουλειά στη δημιουργία και το επιθετικό κομμάτι.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού και φυσικά το αποτέλεσμα δεν άφησαν ικανοποιημένο τον προπονητή του τριφυλλιού Γιάννη Αναστασίου ο οποίος στάθηκε στη νευρικότητα που έδειξαν οι πράσινοι αλλά και στην έλλειψη δημιουργίας και φάσεων μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ο 42χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για το αν μετά τα όσα έγιναν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από την ομάδα λέγοντας ότι για αυτό πρέπει να ερωτηθεί η διοίκηση και δείχνοντας ότι από το δικό του μυαλό δεν περνάει σκέψη για παραίτηση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

“Για εμάς ήταν σημαντικό και θέλαμε τη νίκη στο ντέρμπι αλλά στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε μια νευρικότητα που δεν θα έπρεπε αλλά την δείξαμε. Δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα όπως έπρεπε και είχαμε προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ όταν παίζαμε πιο άμεσα προς την αντίπαλη περιοχή της ΑΕΚ εκεί οι προϋποθέσεις ήταν διαφορετικές.

Στο δεύτερο 45λεπτο το ισορροπήσαμε το παιχνίδι, το ελέγχαμε αλλά δεν κάναμε τις φάσεις που έπρεπε ή θέλαμε ή περιμέναμε να κάνουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε πιο πολύ, να δουλέψουμε περισσότερο, να βελτιώσουμε την εικόνα μας στην τελική προσπάθεια.

Στα μεγάλα παιχνίδια οι ευκαιρίες θα είναι πολλές για να δημιουργήσουμε φάσεις και για να λέμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

"Είναι θετικό ότι κρατήσαμε το μηδέν για ένα ακόμη ματς εντός έδρας και η ΑΕΚ δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Συνεχίζουμε τη δουλειά και τη προσπάθεια”.

Η ομάδα στην διάρκεια του αγώνα είχε την αίσθηση ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε;

“Αυτό είχαμε νευρικότητα, φαινόταν. Μερικές φορές θέλεις αλλά δεν σου βγαίνει για διάφορους λόγους, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Παίζουν πολλά ρόλο αλλά το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, να βελτιωθούμε περισσότερο σαν ομάδα”.

Η ηρεμία λείπει πλέον από την ομάδα και αυτό φάνηκε με τις αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα;

“Το σημαντικό είναι πως όταν θες να χτίσεις, να δημιουργήσεις και να φτάσεις κάπου πρέπει να υπάρχει επιμονή και υπομονή. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αλλά δύσκολος. Καταλαβαίνουμε τους οπαδούς μας ότι θέλουν τη νίκη και εμείς το θέλουμε. Είναι ποδόσφαιρο όμως και δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Να δουλεύουμε γιατί μόνο με τη δουλειά μπορείς να βελτιωθείς και να φτάσεις εκεί που θες και το κυριότερο δείχνοντας υπομονή”.

Ποιος είναι πλέον ο ρεαλιστικός στόχος το Κύπελλο Ελλάδος ώστε η ομάδα να πάρει έναν τίτλο. Καθώς με το -8 από τον Ολυμπιακό και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να γυρίσει η κατάσταση;

“Από τη στιγμή που συμμετέχουμε σε δυο διοργανώσεις εμείς θα κυνηγάμε και τους δυο στόχους. Υπάρχουν 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα τα πάντα μπορούν να συμβούν αρκεί να παίζουμε και να προσπαθούμε για τη νίκη. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για τους στόχους καθώς εμείς θέλουμε να νικάμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο επιθετικό τρίτο γιατί εκεί πρέπει να είμαστε καλύτεροι με την ποιότητα που έχουμε μπροστά. Να βγάλουμε περισσότερες φάσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Ο τραυματισμός του Λαγού άλλαξε τα πλάνα σας; Καθώς σας είδαμε να βάζετε τον Ατζαγκούν και στο ημίχρονο να βάζετε και τον Κουτρουμπή;

“Βασικά τα πλάνα άλλαξαν στο ξενοδοχείο καθώς ήταν να ξεκινήσει ο Αμπέντ που έχει και ταχύτητα και ενέργεια και είναι ένα παιδί που δίνει άλλη ώθηση στη μεσαία γραμμή. Το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο Λαγός που έχει αμυντική σκέψη με τον τρόπο που έπαιζε η ΑΕΚ και τον τρόπο που θα πήγαινε το παιχνίδι καθώς θα ήθελαν να μας βρουν στην κόντρα ήταν σημαντικό να κλείσουμε τους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το σχηματισμό μας στο κέντρο σε 4-2-2 και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια δεν κάναμε τις φάσεις όμως και εμείς για να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στην επίθεση παρότι εκεί δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα;

“Θέλει δουλειά, κάθε παίκτης έχει μια περίοδο που να μην είναι στη φόρμα που πρέπει. Είναι λογικό να είναι κάποιοι ντεφορμέ. Όταν δουλεύεις και προσπαθείς γίνεσαι καλύτερος. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας”.

Μετά από το σημερινό ματς και όσα ακολούθησαν σκέφτεστε ότι υπάρχει ενδεχόμενο για λύση συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό; Έχετε κάποια δυσαρέσκεια;

“Νομίζω ότι καλύτερα να κάνετε αυτή την ερώτηση στην διοίκηση. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια προς δεν θα τη συζητήσω δημοσίως αλλά θα τα πω εκεί που πρέπει”.

Αν και είναι νωρίς ακόμα θεωρείτε ότι η ομάδα θέλει μεταγραφές τον Ιανουάριο, θα διαθέσει χρήματα για να αποκτήσει κάποιους παίκτες;

“Έχουν γίνει εισηγήσεις για κάποιες θέσεις, θα αποφασιστεί σύντομα και θα ενημερωθείτε φαντάζομαι”.

*Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ υπήρξε Sold Out και κόπηκαν 15.640 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 128.875 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ