ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Ηγέτης μας είναι το σύνολο"

Αναστασίου: "Ηγέτης μας είναι το σύνολο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι τοποθετήθηκε εκ νέου για τη δήλωση που είχε κάνει μετά το ματς με τον Πλατανιά πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηγέτες τονίζοντας πως κάποιοι το εξέλαβαν όπως ήθελαν. Τι είπε για το ματς με την Ξάνθη και τη κριτική στο πρόσωπο του.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μόνο έναν ηγέτη αλλά πολλούς σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της "NOVA". Ο 42χρονος προπονητής υποστήριξε όμως ότι ο μεγαλύτερος ηγέτης της ομάδας είναι το ίδιο το σύνολο το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τους πιο δύσπιστους να πιστέψουν και πάλι στο τριφύλλι.

Επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ξάνθης και στις δυσκολίες που βάζει στους πράσινους αλλά και στην έντονη κριτική που δέχεται ο ίδιος και κατά πόσο τον επηρεάζει η όχι στην δουλειά του. Χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στη κάμερα της "NOVA":

Δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη κόντρα σε μια ομάδα που σας πλήγωσε πέρυσι στο Κύπελλο Ελλάδας και γνωρίσατε και μια βαριά ήττα. Τι γνωρίζετε καλά σαν ομάδα. Τι περιμένετε; Πόσο διαφορετικό είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι;
"Όπως είπατε είναι μια ομάδα που μας έβαλε αρκετά δύσκολα πέρυσι και στα τέσσερα ματς που παίξαμε αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι ουσιαστικά στα προηγούμενα τρία δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί και μας έβαλαν αρκετά δύσκολα. Σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι φέτος για εμάς. Η Ξάνθη ξέρουμε πως παίζει θα παίξει το γνωστό παιχνίδι της, ειδικά εντός έδρας, με αρκετό πάθος και δύναμη και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν τις όποιες αδυναμίες του αντιπάλου αλλά από την άλλη θα είναι σημαντικό το πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Έχουμε δουλέψει, έχουμε δείξει στα παιδιά κάποια πράγματα, έχουμε δουλέψει ακόμα περισσότερα και το σημαντικό είναι να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει αν και πιστεύω ότι έχοντας στην τακτική πειθαρχία και την ηρεμία θα έχουμε πολλές πιθανότητες να φύγουμε με καλό αποτέλεσμα".

Βάσει της γνώσης που έχετε για τον αντίπαλο χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση το ματς. Είδαμε ότι η Ξάνθη δεν ηττήθηκε ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από την ΑΕΚ, μοναδική της ήττα είναι από τον Ολυμπιακό;
"Είχε μια δύσκολη αρχή η Ξάνθη αλλά γενικά η παρουσία της ήταν αρκετά καλή γιατί έβαλε δύσκολα σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε και ειδικά σε ομάδες που τελείωσαν ψηλά στην βαθμολογία την περασμένη σεζόν. Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι απέναντι σε εμάς αλλά και με τον τρόπο που αγωνίζεται αλλά το σημαντικό θα είναι, αυτό που είπα για εμάς, ότι έχουμε μια ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί με διάφορους σχηματισμούς, την αντιμετωπίσαμε την όπως και άλλες ομάδες με διάφορους σχηματισμούς και το σημαντικό είναι να έχουμε την τακτική πειθαρχία, να κρατήσουμε την οργάνωση και να έχουμε και λίγη τύχη που δεν την έχουμε καθόλου φέτος".

Η ομάδα διανύει μια περίοδο αρνητισμού, είναι φανερό. Ακόμα και όταν κερδίζει υπάρχει γκρίνια. Επηρεάζει τους παίκτες ψυχολογικά όλη αυτή η κατάσταση γύρω από τον σύλλογο;
"Να πω για το αν τους επηρεάζει ή όχι, το γνωρίζουν καλύτερα τα παιδιά και αυτό φαίνεται καλύτερα από τις αντιδράσεις τους πολλές φορές αλλά πιστεύω ότι, όπως είχα πει πριν δυο εβδομάδες περίπου, πριν το ματς με τον Λεβαδειακό, ξεχνάμε το τι έγινε τον περασμένο μήνα. Θέλουμε να σκεφτούμε θετικά και να κοιτάξουμε μπροστά. Κάναμε για μένα δυο σημαντικές νίκες εντός έδρας με δυο ομάδες αρκετά δύσκολες όπως ο Λεβαδειακός και ο Πλατανιάς.

Μπορεί να φαντάζουν εύκολα παιχνίδια αλλά ήταν αρκετά δύσκολα και ειδικά ο Πλατανιάς τακτικά μας έβαλε δύσκολα πράγματα. Και στα δυο ματς κρατήσαμε το μηδέν, σημειώσαμε γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο. Αυτά είναι τα θετικά. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι αλλά νομίζω ότι τα θετικά τη δεδομένη στιγμή είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

Εμείς δουλεύουμε καθημερινά εδώ, κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι, σκεφτόμαστε θετικά και θα προσπαθήσουμε κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση που κάνουμε πως να γίνουμε καλύτεροι. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό και αυτό που είχα πει ότι το εύκολο είναι να διαλύσεις κάτι το σημαντικό είναι να μείνεις ενωμένος και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι να υπάρχει ενωτικό κλίμα. Τουλάχιστον από την πλευρά τη δική μας αυτό υπάρχει και πιστεύω και απ' όσο γνωρίζω υπάρχει και από τον κόσμο. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που είναι δυσαρεστημένοι, τους καταλαβαίνουμε, τους κατανοούμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια μέσα στο γήπεδο, γιατί μόνο εκεί μπορούμε, να ικανοποιήσουμε και τους πιο δύσπιστους".

Θα παρομοίαζα τον Παναθηναϊκό με ένα καλό αυτοκίνητο το οποίο έχει ένα μηχανικό πρόβλημα και χρειάζεται σπρώξιμο. Μπορεί η νίκη στην Ξάνθη να είναι αυτό το σπρώξιμο, ώστε να πάρει μπρος η μηχανή και να κυλήσει, να διανύσει τη διαδρομή που πρέπει να κάνει;
"Η διαδρομή είναι μεγάλη. Το σημαντικό είναι να δουλεύουν όλα τα γρανάζια σωστά. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή ίσως δεν πηγαίνουμε με τις ταχύτητες που θέλουμε αλλά ξέρουμε ότι όταν πρέπει στην τελική ευθεία και όταν θα χρειαστεί να δώσουμε το κάτι παραπάνω ή γενικά να φανεί το κάτι παραπάνω, γιατί εμείς σαν ομάδα είμαστε μια ομάδα που θέλουμε ρυθμό, θέλουμε παιχνίδια και το τελευταίο διάστημα μόνο παιχνίδια δεν παίζαμε, τον τελευταίο μήνα ήταν ελάχιστα τα παιχνίδια που παίξαμε και ξέρουμε ότι έχοντας παιχνίδια στα πόδια μας και έχοντας τον ρυθμό θα είμαστε ακόμα καλύτεροι γιατί αυτό που είπα και θα συνεχίσω να το λέω, έχουμε δυνατότητες πολλές, έχουμε καλή ομάδα και έχουμε τουλάχιστον όλα τα φόντα για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Και όσο, ίσως, παράδοξο και αν ακούγεται σε κάποιους εμείς το πιστεύουμε και θέλουμε να το πιστέψουν και οι οπαδοί μας και θα προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδο να κερδίζουμε τα παιχνίδια για να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει".

Σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι η καλύτερη σας περίοδο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δέχεστε κριτική, σας επηρεάζει η αμφισβήτηση που υπάρχει. Οι πάγκοι είναι ηλεκτρικοί για τον κάθε προπονητή, είναι λογικό, αλλά με τι ψυχολογία πηγαίνει ένας προπονητής να καθίσει σε ένα παιχνίδι, να καθοδηγήσει με ηρεμία την ομάδα του, όταν ακούει αρκετά και δέχεται έντονη κριτική;
"Ειλικρινά δεν ακούω, δεν παρακολουθώ, δεν διαβάζω, δεν ενημερώνομαι για το ότι γίνεται γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου. Το σημαντικό για μένα είναι ότι ξυπνάω κάθε πρωί με την ίδια διάθεση, ερχόμενος στην δουλειά με κέφι, με διάθεση να γίνουμε καλύτεροι, να γίνω και εγώ καλύτερος και από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πράγμα στο μυαλό νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο εμένα τουλάχιστον δεν με αγγίζει προσωπικά".

Κάνατε μια δήλωση πριν από λίγες μέρες, συζητήθηκε αρκετά, αναφορικά με τους ηγέτες και της προσωπικότητες που λείπουν από την ομάδα. Θα θέλατε να επεκταθείτε λίγο περισσότερο, να την εξηγήσετε αυτή την δήλωση επειδή παρερμηνεύτηκε και παρ εξηγήθηκε από αρκετούς;
"Αυτό είναι κάτι που σας είπα δεν παρακολουθώ, δεν ξέρω πως το εκλαμβάνει ο καθένας, αλλά το σημαντικό είναι πως βλέπω πως οτιδήποτε λέμε δεν τον εκλαμβάνουν ποτέ ως είναι αλλά πάντα επειδή κάποια αρνητική σκέψη ή αρνητική διάθεση ο καθένας το βλέπει όπως τον βολεύει θα έλεγα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι έχουμε μια ομάδα που φτιάχτηκε να είναι ομάδα και ο κάθε παίκτης στην θέση που παίζει, τα χαρακτηριστικά που έχει είναι ηγέτης στην θέση του και στον ρόλο που παίζει και είναι σημαντικό ότι αυτοί οι παίκτες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά να μπορούν να είναι σε κάθε παιχνίδι αυτοί που πρέπει για να μπορέσουν να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που θέλουμε.

Κάποιες φορές ίσως αυτό δεν λειτουργεί, ίσως μπλοκάρουμε γιατί μας μπλοκάρει ο αντίπαλος ή έχουμε μια κακή μέρα και εκεί χρειαζόμαστε ίσως περισσότερο βοήθεια από κάποιους άλλους παίκτες. Γιατί όπως σας είπα το σημαντικό είναι ότι είμαστε ομάδα και θέλουμε να λειτουργούμε σαν ομάδα και από τη στιγμή που έχουμε μάθει κάποιοι παίκτες μας που παίζουν βασικό και σημαντικό ρόλο στην ομάδα θα πρέπει να είναι κάθε εβδομάδα ή στα περισσότερα παιχνίδια να έχουν την απόδοση που πρέπει. Ο ηγέτης για εμάς είναι η ομάδα.

Ο ηγέτης για εμάς είναι το σύνολο. Όσο υπάρχει το ομαδικό πνεύμα και το σύνολο η ομάδα θα λειτουργεί και θα λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Το γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι κάποια παιδιά ίσως δεν βρίσκονται στην κατάσταση που πρέπει αλλά με συνεχή δουλειά, με επίπονη δουλειά και προσπάθεια και παράλληλα πολλές συζητήσεις κοιτάμε να φέρουμε τον κάθε παίκτη στο επίπεδο που πρέπει. Δεν είμαστε μακριά από εκεί που θέλουμε να είμαστε και αυτό που είπα ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Και η ομάδα είναι ομάδα, ήταν ομάδα και θα παραμείνει ομάδα γιατί ο Παναθηναϊκός έτσι δημιουργήθηκε, έτσι τον θέλουμε και ξέρουμε ότι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο και λειτουργούμε σαν ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπότε σκεφτόμαστε θετικά, κοιτάζουμε μπροστά, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στις δυνατότητες μας και στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που θα κοιτάζουμε να το δείχνουμε κάθε εβδομάδα, σε κάθε παιχνίδι έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες μας ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Θα το δείξουμε και θα κοιτάζουμε να το δείχνουμε κάθε εβδομάδα για τους εαυτούς μας και κυριότερα για τον κόσμο που μας στηρίζει γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει σε αυτή την ομάδα και θα κοιτάξουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ