Ανάσα 120 δόσεων για τον Παναθηναϊκό

Αλαφούζος

Ανάσα 120 δόσεων για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ώστε να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να ανακουφιστεί οικονομικά!

Ήταν γνωστό ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναζητούσε ένα άρθρο από τη φορολογική νομοθεσία, προκειμένου να διακανονίσει ένα σημαντικό μέρος των χρεών της. Οι διοικούντες είχαν εστιάσει εδώ και καιρό στο νόμο για τις 120 δόσεις και είχαν επαφές με την Κυβέρνηση, ώστε να πετύχουν μία νομοθετική τροποποίηση, που θα επιτρέπει στις ΠΑΕ να υπαχθούν στη διαδικασία.

Πλέον, το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει τη σχετική τροπολογία και σύντομα θα τη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Το μοναδικό εμπόδιο που θα προηγηθεί θα είναι ο έλεγχος της Τρόικας, που είναι ιδιαίτερα σχολαστική με τέτοιου είδους ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι ο νόμος θα αναπροσαρμοστεί στη διάρκεια του Μαρτίου και ο Παναθηναϊκός θα είναι ο πρώτος που θα τον αξιοποιήσει.

Με την υπαγωγή του στον μηχανισμό εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, ο Παναθηναϊκός θα διακανονίσει περίπου το ήμισυ των χρεών του. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ στις 12/10 έχει οφειλές ύψους 13,5 εκατ. ευρώ προς φορολογικές αρχές και 11,9 εκατ. ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Συνολικά οφείλει 25,4 εκατ. ευρώ απ’ τα συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ των άμεσων χρεών του, δηλαδή το 54,6%.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χρησιμοποίηση τις 120 δόσεις για όσα οφείλει σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, ομάδες και μάνατζερ, αφού έχει προκύψει "απαγορευτικό" από τη FIFA. Ωστόσο, ακόμα εκκρεμεί εάν θα μπουν στη ρύθμιση οι οφειλές προς προμηθευτές, φυσικά και νομικά πρόσωπα και το ΟΑΚΑ. Σε αυτό το ιδανικό σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα έχει διακανονίσει το 70% των χρεών του σε βάθος δεκαετίας...

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

Οι Ελληνίδες ζαχαροπλάστριες που γλυκά μας σκοτώνουν

Μια τούρτα αναμνήσεων με αφορμή το Bake Off Greece, το νέο reality του Alpha που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24