ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναδεικνύεται το νέο ΔΣ, μένει μέλος ο Αλαφούζος

Αναδεικνύεται το νέο ΔΣ, μένει μέλος ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr για τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΑΕ.

Το πρώτο βήμα για την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα γίνει με τη σημερινή (21/4) έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Από τη διαδικασία, θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, στο οποίο θα συμμετέχει ο εφοπλιστής.

Ωστόσο, όπως κατέστη σαφές, ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να αναλάβει την προεδρία και θα περιοριστεί στην ιδιότητα του μέλους. Θα τον αντικαταστήσει ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στο απερχόμενο ΔΣ.

Ακόμα, το νέο σχήμα θα έχει πιο ευέλικτο μέγεθος, με επτά μέλη έναντι του προηγούμενου 11μελούς. Σίγουρα θα μετέχουν οι Αλαφούζος, Μαυροκουκουλάκης και ο Δημήτρης Μπαλτάκος ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη.

Αντίθετα, δεν πρόκειται να ψηφιστούν για το Συμβούλιο ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος, Στράτος Σωπήλης και ο Σάββας Παπαδόπουλος. Από τους νυν συμβούλους (Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Αγησίλαος Τουμαζάτος, Δημήτρης Γούναρης, Απόστολος Κασκάνης) θα συμπληρωθούν οι άλλες τέσσερις θέσεις.

Ωστόσο, αυτός ο οποίος θα διοικεί την ΠΑΕ εξ’ ονόματος του Αλαφούζου είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος. Πρόκειται για τον πιο στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου και θα λογοδοτεί μόνο στον εφοπλιστή.

ΣΥΖΗΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεν τίθεται καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Ασφαλώς, δεν θα διαθέσει τα ποσά του πρόσφατου παρελθόντος και για αυτό αποφασίστηκε ο εξορθολογισμός του προϋπολογισμού. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα αμελήσει τις υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Πάντως, ο Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάποιον ο οποίος θα ενδιαφερόταν για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Υπό προϋποθέσεις, διαπραγματεύεται ακόμα και την παραχώρηση του μάνατζμεντ, υπό την αίρεση ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτούσε ένα ποσοστό μετοχών.

Προς το παρόν, δεν έχει παρουσιαστεί κανένας που να θέλει μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οπότε η σχετική συζήτηση δεν έχει αντίκρισμα. Όσο για τον Αλαφούζο συνδέεται με την εταιρία μέσω εγγυήσεων που έχει παράσχει για την αποπληρωμή οφειλών σε ΙΚΑ, Εφορία και τραπεζικό δανεισμό, καθώς και για την εξόφληση του προπονητικού κέντρου "Γεώργιος Καλαφάτης" στον Γιώργο Τσακίρη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ