ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άμυνα αλά ιταλικά από τον Στραματσόνι

Άμυνα αλά ιταλικά από τον Στραματσόνι
INTIME SPORTS

Η ανασταλτική λειτουργία είχε την τιμητική της στις προπονήσεις της Τρίτης (17/11) στο "Γεώργιος Καλαφάτης", ενώ ο Στραματσόνι έδειξε και πάλι τους βασικούς του. Δίδυμο με τον Λαγό ο Εσιεν. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

To count down έχει αρχίσει για το ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαΐδης" και ο Αντρέα Στραματσόνι δίνει όλο και περισσότερη έμφαση στην τακτική που έχει επιλέξει. Στις δύο προπονήσεις της Τρίτης (17/11) στο "Γεώργιος Καλαφάτης", ο Ιταλός προπονητής δούλεψε στην ανασταλτική λειτουργία, στα μαρκαρίσματα και στις αλληλοκαλύψεις.

Στην πρωινή προπόνηση, χώρισε τους παίκτες στους αμυντικογενείς και στους επιθετικογενείς. Τα δύο γκρουπ εναλλάσσονταν , με το ένα να εκτελεί ασκήσεις στο γυμναστήριο και το δεύτερο να γυμνάζεται στο γήπεδο, εστιάζοντας στην άμυνα ή την επίθεση.

Το απόγευμα, ο Στραματσόνι προπόνησε όλη την ομάδα, δίνοντας οδηγίες για τα μαρκαρίσματα, το timing και τα σημεία που πρέπει να γίνονται, καθώς και για το πως πρέπει να καλύπτουν οι υπόλοιποι παίκτες αυτόν τον οποίο μαρκαρει.

Οι εντολές του Στραματσόνι και των συνεργατών του αφορούν την αναχαίτιση των μεσοεπιθετικών του Ολυμπιακού, αφού θέλουν να αρχίσουν με νίκη εναντίον του αιωνίου αντιπάλου. Μετά το ντέρμπι, θα δουλέψουν περισσότερο στη φιλοσοφία του Ιταλού προπονητή, αλλά προς το παρόν το ματς του "Απόστολος Νικολαΐδης" χαρακτηρίζεται ειδικών συνθηκών.

Ακόμα ο Στραματσόνι δεν έχει μιλήσει στους παίκτες του για το ντέρμπι, κάτι που μάλλον θα κάνει στην προπόνηση της Πέμπτης (19/11), ώστε να έχουν επιστρέψει και όλοι οι διεθνείς.

Σίγουροι και ανοιχτές θέσεις

Από τις προπονήσεις της Τρίτης (17/11) επιβεβαιώθηκε ότι κάποιες θέσεις της ενδεκάδας μοιάζουν να έχουν βρει τους κατόχους τους. Ο Στιλ είναι ακλόνητος στην εστία, όπως και οι Βέμερ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης και Νάνο στην άμυνα, ο Ζέκα στη μεσαία γραμμή και ο Μπεργκ στην επίθεση, ασχέτως εάν απουσιάζει με την Εθνική Σουηδίας.

Από εκεί και πέρα, ο Λαγός έχει το προβάδισμα για τη θέση του αμυντικού χαφ, με τον Κουτρουμπή να θεωρείται αουτσάιντερ. Ως παρτενέρ στη μεσαία γραμμή, ο Αμπέντ θα δοκιμαστεί με την επιστροφή του από την Εθνική Αλγερίας και, ενώ πιθανός είναι και ο Ζέκα. Βέβαια, ο Πορτογάλος κατά κύριο λόγο δοκιμάζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και εκεί αναμένεται να τοποθετηθεί. Όσο για το αριστερό άκρο, ο υγιής Πράνιτς θα επιλεχθεί, για να ντουμπλάρεται με τον Νάνο, εναλλακτικά υπάρχει και ο Ατζαγκούν. Από τις προπονήσεις, προκύπτει ότι ο Λουντ αρέσει στον Στραματσόνι, για αυτό έχει πιθανότητες να παίξει, είτε ως κεντρικός χαφ, είτε ως αριστερός χαφ.

Τέλος, στην επίθεση ο Καρέλης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί δίπλα στον Μπεργκ, αφού αποδεδειγμένα έχει την καλύτερη συνεργασία με τον Σουηδό, ενώ έχει καλά στατιστικά τη φετινή σεζόν. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει η έκπληξη με τον Πέτριτς, διότι ο Κροάτης πάει καλά στις προπονήσεις, αλλά είναι μικρό.

Η έκπληξη με τον Εσιέν

Στις ασκήσεις τακτικής, η έκπληξη ήρθε με τον Μάικλ Εσιέν, αφού ο Γκανεζος χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς, δίπλα στον Λαγό. Ακόμα, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αλλά κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές του Στραματσόνι. Πάντως, από ένα σημείο και έπειτα, ο Κουτρουμπής πλαισίωσε τον Λαγό αντί του Εσιεν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ