ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλεξανδρόπουλος: "Με πίστη για την πρόκριση"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Alexandropoulos, panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τόνισε πως αν οι πράσινοι συνδυάσουν καλή απόδοση με αποτελεσματικότητα θα βρεθούν στα προημιτελικά.

Στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τον νεαρό μέσο να αναφέρεται στο παιχνίδι κυπέλλου με την ομάδα των Ιωαννίνων και την πίστη για πρόκριση που υπάρχει στο πράσινο στρατόπεδο.

Ο Αλεξανδρόπουλος θεωρεί πως αν το τριφύλλι συνδυάσει την καλή του απόδοση με την αποτελεσματικότητα που έδειξε κόντρα στον Πανιώνιο τότε δεν θα έχει πρόβλημα.

Επίσης ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, ρωτήθηκε για την παρουσία του ίδιου στην πρώτη ομάδα αλλά και τα εύσημα που ακούει από τον προπονητή του.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την συνέντευξη του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου:

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αρνητικό. Θα το ανατρέψετε;
"Το Κύπελλο είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για εμάς. Από τους πρωταρχικούς στόχους που έχουμε θέση στην φετινή σεζόν. Όταν αρχίζει μια χρονιά βάζουμε κάποιους στόχους και ένα πλάνο. Προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και την εφαρμογή του ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα καλούμαστε να γυρίσουμε ένα σκορ που δεν είναι καλό. Με πίστη στους εαυτούς μας και στην ομάδα και βάσει των ικανοτήτων μας, θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Με τον Πανιώνιο είδαμε ότι πήρατε μία νίκη με ευρύ σκορ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου. Κρίνεις ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ;
"Δεν το σκέφτομαι έτσι γιατί είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Πιθανώς, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κλειστή άμυνα. Εκεί έχουμε δείξει περισσότερο ότι δυσκολευόμαστε αλλά πιστεύω ότι εάν συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε στους περισσότερους αγώνες και την αποτελεσματικότητα που είχαμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, θα καταφέρουμε να προκριθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό θα επιδιώξουμε".

Μέσα από διαρκή σκαμπανεβάσματα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται οριακά εντός των θέσεων που οδηγούν στα play-offs. Εν τέλει θα βρεθείτε στα play-offs;
"Ναι, πιστεύω ότι με τη σκληρή καθημερινή προσπάθεια μας στις προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και με την πίστη που έχουμε σε αυτό το στόχο, θα τα καταφέρουμε να μπούμε στην εξάδα γιατί πέρα από τα υπόλοιπα, το αξίζουμε".

Σε ότι αφορά έσενα, πως βιώνεις την φετινή σεζόν;
"Είναι η πρώτη μου χρονιά ως μέλος της πρώτης ομάδας. Είμαι χαρούμενος, έχω πάρει λεπτά συμμετοχής και δουλεύω σκληρά για να πάρω περισσότερο χρόνο. Νιώθω ότι βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις γιατί είναι ανταγωνιστικό το επίπεδο και αυτό με βοηθάει".

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο προπονητής σου έχει αναφερθεί σε εσένα δείχνοντας πως πιστεύει στο ταλέντο και στις ικανότητές σου. Πως το εκλαμβάνεις;
"Με βοηθάει πολύ ψυχολογικά και κάνω ότι μπορώ και περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν για εμένα. Είμαι χαρούμενος και νιώθω δυνατός, νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω".

Όσοι δεν παρακολουθούν τα πρωταθλήματα υποδομής δεν έχουν σαφή εικόνα των αγωνιστικών στοιχείων σου. Πώς θα περιέγραφες τον ποδοσφαιριστή Αλεξανδρόπουλο;
"Μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δηλαδή για παράδειγμα, αν χρειαστεί δύναμη σε ένα παιχνίδι γίνομαι δυναμικός. Αυτομάτως όμως, εφαρμόζω αυτό που μου έμαθε ο προπονητής της πρώτης ομάδας,να είμαι ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια, να περιορίζω τα λάθη και να παίρνω πρωτοβουλίες και αμυντικά και επιθετικά. Με έχει βοηθήσει πολύ με τα τρεξίματα μου ο γυμναστής της πρώτης ομάδας".

Με το άλλο… πόδι πατάς φέτος στην Κ19. Λογικά σε έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία σου στην πρώτη ομάδα;
"Συνήθως κατεβαίνω μόνο για τους αγώνες στην Κ19 αλλά και όταν προπονούμαι με την Κ19 σε συνεννόηση με τον προπονητή και τα υπόλοιπα παιδιά που μετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, προσπαθούμε να μεταδώσουμε το ρυθμό και στα υπόλοιπα παιδιά και αντίστοιχα στους αγώνες. Όταν το καταφέρνουμε αυτό, πιστεύω ότι δύσκολα βρίσκουμε αντίπαλο που θα μας νικήσει".

Μιλώντας για τη φουρνιά των παιδιών του 2000, κρίνεις ότι μπορείτε να στηρίξετε την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια;
"Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα γιατί τώρα αρχίζει το επαγγελματικό επίπεδο για εμάς. Τώρα πρέπει να διακριθούμε, να δείξουμε ποιοι είμαστε και να έχουμε υπομονή δουλεύοντας σκληρά, ώστε να καθιερωθούμε ως παίκτες της πρώτης ομάδας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ