ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος - Πιεμπονγκσάντ θα συζητήσουν για τη γενική συνέλευση

Αλαφούζος - Πιεμπονγκσάντ θα συζητήσουν για τη γενική συνέλευση
Αλαφούζος EUROKINISSI

Ο Αλαφούζος θα ορίσει ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη Συνέλευση μετά από συνεννόηση με τον Πιεμπονγκσάντ. Στασιμότητα για το νέο ΔΣ.

Μετά από συνεννόηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, θα οριστεί ο εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης (21/9). Η σχετική προθεσμία λήγει την Τρίτη (19/9), αφού τότε πρέπει να δηλωθεί το όνομα εκείνου που θα εκπροσωπήσει τις μετοχές της πλειοψηφίας.

Η κοινή επιλογή ενός προσώπου εμπεριέχει συμβολισμό για την επόμενη μέρα και δεν έχει τόση ουσία. Έτσι και αλλιώς, ο άνθρωπος που θα επιλεγεί θα ψηφίσει την προκήρυξη Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και δεν θα κάνει κάτι περισσότερο. Ωστόσο, η παρουσία του θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη απόδειξη για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Τυπικά, ο Αλαφούζος θα δηλώσει τον εκπρόσωπο, κατόπιν υπόδειξης του Πιεμπονγκσάντ. Ο δικηγόρος του Ταϊλανδού, Γιώργος Παχατουρίδης έχει πιθανότητες να επιλεγεί από τους δύο άνδρες, αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει. Πάντως, δεν αποκλείεται ο Πιεμπονγκσάντ να μην ασχοληθεί εντέλει και ο Αλαφούζος να εκπροσωπηθεί από τον Στράτο Σωπήλη, όπως συνέβη στις προηγούμενες ΓΣ.

Αναφορικά με το δεύτερο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ, την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι στιγμής παρατηρείται στασιμότητα. Η πλευρά Πιεμπονγκσάντ δεν έχει ζητήσει από τον Αλαφούζο αλλαγές στη διοίκηση, αφού δεν έχει ολοκληρώσει την προεργασία της. Οι βολιδοσκοπήσεις των συνεργατών του Ταϊλανδού συνεχίζονται, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προτείνουν πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κοινής αποδοχής οι υποψήφιοι για την "επόμενη μέρα" στον Παναθηναϊκό
Δεν παίρνει εισιτήρια για τη Λάρισα ο Παναθηναϊκός

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ