ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλαφούζος - Πιεμπονγκσάντ δεν δίνουν όραμα στον οπαδό του Παναθηναϊκού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την "επόμενη μέρα" στον Παναθηναϊκό μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου και για το βασικό πρόβλημα των δύο μελλοντικών "συμπαικτών" στο Τριφύλλι.

Πέρασαν ώρες πολλές από την αιφνιδιαστική για τα media ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, περί συμφωνίας με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για το 50% των μετοχών του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ. Και απ΄ότι αποδείχθηκε σε επικοινωνιακό επίπεδο η κίνηαη αυτή ήταν μάλλον αποτυχημένη από την πλευρά Αλαφούζου.

Αποτυχημένη για πολλούς λόγους. Κυρίως διότι επέτεινε το κλίμα αναξιοπιστίας για τον επίδοξο συνιδιοκτήτη, για το οποίο ασφαλώς δεν ευθύνεται ο Αλαφούζος, αλλά ο ίδιος ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας. Μετά το "μπαράζ" των μίνι συνεντεύξεων και των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα εμφάνισής του στην "παναθηναϊκή" ζωή, ο Παϊρότζ σώπασε. "Χάθηκε" για κάποιο διάστημα το καλοκαίρι, επανεμφανίστηκε μαζί με τον γιο του Πιτ, τον Αβράμ Γκραντ και τους στενούς συνεργάτες του στο ματς με τη Λαμία. Ήταν πάντα κάπου "εκεί". Διατηρούσε επαφή με τον Αλαφούζο, κρατούσε ζεστό το θέμα. Και να που ήρθε η ώρα να πάρει το 50% των μετοχών του χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ. Κι αυτό οι περισσότεροι ούτε το περίμεναν, ούτε το υποψιάζονταν. Για να είμαστε ειλικρινείς πολλοί τον είχαν... ξεχάσει τον Παϊρότζ! Και το σημερινό καθόλου δεν το χάρηκαν!

Η "ΒΙΑΣΥΝΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αντί να δώσει απαντήσεις και να πάει το θέμα ένα βήμα παρακάτω, η σημερινή ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου γέννησε περισσότερα ερωτηματικά. Θα μπορούσε να την εκδώσει αφού ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η μεταβίβαση, ή έστω μια - δυο μέρες προτού πέσουν οι υπογραφές. Προτίμησε να βιαστεί. Προτού ο Πιεμπονγκσάντ πάρει την έγκριση από την ΕΕΑ, προτού κάνει μια δημόσια τοποθέτηση, προτού, προτού, προτού... Προφανώς θα έχει τους δικούς του λόγους γι' αυτή την κίνηση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος δηλαδή. Ο Πιεμπονγκσάντ μπορεί να γίνει μεγαλομέτοχος και δη με το 50%+0.0001% μόνο αν συμμετάσχει στην τρέχουσα Α.Μ.Κ. Με πόσα χρήματα; Αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Και είναι ένα από τα πολλά αναπάντητα ζητούμενα της υπόθεσης. Θέλετε κι άλλα;

- Πότε και πόσα χρήματα θα βάλει αρχικά;

- Πόσα και πότε θα βάλει συνολικά στην ΑΜΚ, η οποία "κλείνει" στις 21 Ιανουαρίου;

- Πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα;

- Πώς θα "κατανεμηθεί" η αποπληρωμή των χρεών από εδώ και πέρα, δεδομένου του 42.5%-42.5% Αλαφούζου - Παϊρότζ;

- Ποιοι θα μετέχουν στην κοινοπραξία του Παϊρότζ;

- Ποιοι θα μπουν στο Δ.Σ.; Ο Γκραντ, ο Πιτ Πιεμπονγσκάντ και ακόμη ένας εκπρόσωπός τους; Και τι ακριβώς θα κάνουν από το εξωτερικό;

- Ποια στελέχη θα ενισχύσουν ουσιαστικά και όχι... τυπικά ως μέλη του ΔΣ την ΠΑΕ και την ομάδα;

- Και το κυριότερο: τι θα συμβεί με το υπόλοιπο ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου;

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ...

"Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε. Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του”: αυτή είναι η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης του Αλαφούζου. Ολα ανοιχτά! Και για να βρει άλλους "συμπαίκτες" και για να συνεχίσει να πληρώνει (θα συνεχίσει, και μάλλον θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ συνολικά!) μέρος των χρεών.

Πλέον είναι πασιφανες ότι τα "27+20" εκατομμύρα ευρώ της αρχικής πρότασης του Πιεμπονγκσάντ απλώς... δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, θα είχε βάλει έστω μέρος αυτών και δεν θα περίμενε ο Αλαφούζος πέντε μήνες! Και ο συνδυασμός αυτής της καθυστέρησης, της μυστικοπάθειας, της θολούρας και των εκατομμυρίων που τελικά δεν θα μπουν στο βαθμό που ακούστηκε αρχικά, "ξενερώνει" τον φίλο του Παναθηναϊκού. Σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να καΤατεθεί με βεβαιότητα πως αυτή τη στιγμή ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Παϊρότζ μπορούν να δώσουν όραμα για Παναθηναϊκό πρωταθλητή, Ευρωπαίο, εύρωστο, ισχυρό. Παρά μόνο - κι αυτό υπό πολλές προϋποθέσεις - για έναν Παναθηναϊκό στο... βάθος χρόνου καθαρό από χρέη.

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ATHENS ALIVE"

Πασιφανές είναι επίσης ότι ο Αλαφούζος πλέον περιμένει και νέους συμπαίκτες. Ναι, ξέρω, το μυαλό όλων και η θέληση πολλών έχει ονοματεπώνυμο. Η' τα αρχικά Δ.Γ. Oμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς το παρόν θα κοιτάξει πώς θα "συμμαζέψει" το... ερείπιο του Ερασιτέχνη και πώς θα επαναφέρει τον Εξάστερο στο Final - 4 της Euroleague. Από το καλοκαίρι με το καλό, κι αν έχει προχωρήσει το "Athens Alive" πρότζεκτ, βλέπουμε...

Υ.Γ. Η συμμετοχή του Πιεμπονγκσάντ στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ (αν ολοκληρωθούν όλα τα τυπικά και δεν γίνει κάποια "στραβή") και η παρουσία εκπροσώπων του στο ΔΣ δεν πρόκειται να επηρεάσουν τα στελέχη της ομάδας. Νταμπίζας και Δώνης δεν "αγγίζονται" από κανέναν. Στη λήξη της σεζόν, ανάλογα και με το πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο στην ΠΑΕ (ποσοστά, ισχύς, χρήματα) θα δούμε τι θα δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ