ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Ο επενδυτής θα δει τα στοιχεία και θα αποφασίσει "

Αλαφούζος: "Ο επενδυτής θα δει τα στοιχεία και θα αποφασίσει "
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τόνισε μεταξύ άλλων πως υπάρχει ξένος επενδυτής, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Παναθηναϊκού και είπε πως "η ΠΑΕ απέκτησε έναν σοβαρό σύμμαχο". Δείτε σε βίντεο του Sport24.gr όσα είπε ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ. (VIDEO)

Αισιόδοξος για τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο πρόεδρος των "πρασίνων" μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον πρόεδρο της ΚΑΕ, ενώ επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ξένος επενδυτής, ο οποίος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την προσπάθεια του Γιαννακόπουλου.

Δείτε το live της συνέντευξης Τύπου

"Είχαμε μια πάρα πολύ καλή και χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Γιαννακόπουλο. Ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που έχει να επενδύσει με κάποιο ξένο επενδυτή στην ΠΑΕ. Το ποσό είναι ένα λογικό ποσό, σημερινό ποσό, δεν θα σας πω τίποτα περισσότερο, αλλά είναι κάτι πραγματοποιήσιμο και λογικό.

Θα έρθει σε επαφή μαζί μου ο δικηγόρος του και μετά θα ορίσουμε κάποιους ειδικούς οικονομετεχνικούς ελεγκτές οι οποίοι με τις σωστές διαδικασίες θα πάρουν με απόλυτη εμπιστευτικότητα ότι στοιχεία θέλουν οι ξένοι για να αποφασίσουν εάν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό και εφόσον γίνει αυτό θα προχωρήσουνε μετά στην επένδυση αυτή.

Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα, μια πολύ σοβαρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί από μια οικογένεια που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Ξέρετε ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό για να διασωθεί, το έχουμε πετύχει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τον Παναθηναϊκό με τον κ. Γιαννακόπουλο ασχέτως αν θα ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση η όχι θα έχει την απόλυτη στήριξη μας και εμείς θα έχουμε την απόλυτη στήριξη του. Προχωράμε φυσιολογικά και λογικά να εξετάσουμε αν μπορούμε να ενισχύσουμε και άλλο τον Παναθηναϊκό".

Η επόμενη μέρα του συλλόγου σας περιλαμβάνει;
"Δεν έχει συζητηθεί απολύτως τίποτα σε αυτό το επίπεδο με την λογική ότι πρέπει να δούμε πρώτα αν θα γίνει αυτή η επένδυση. Με την έννοια ότι τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από κάποιο ξένο επενδυτή. Ο οποίος θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει"

Θα θέλαμε να μας πείτε αν σας είπε ο κ. Γιαννακόπουλος ποιος είναι αυτός ο επενδυτής;
"Γνωρίζω περισσότερα από όσα σας λέω. Για να τον έχει επιλέξει ο κύριος Γιαννακόπουλος είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ σοβαρή περίπτωση.

Έχει ζητήσει ο κ. Γιαννακόπουλος να γίνει ένας οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ πέρα από τα στοιχεία που θα δώσετε;
"Αυτό είναι οικον ομικός έλεγχος. Τα στοιχεία ελέγχονται".

Στην συζήτηση που κάνατε υπήρχε κάποιο χρονοδιάγραμμα;
"Όχι, αλλά τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσιολογική πορεία, έχουμε μια διαδικασία εδώ πέρα η οποία δεν ξέρω πόσο θα πάει αλλά δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται όπως ακριβώς ήταν πριν μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη".

Θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι περισσότερο για τα οικονομικά; Γιατί ακούγονται πολλά, είμαστε σε ένα θολό σημείο, ότι υπάρχουν προεισπράξεις για έσοδα για τα επόμενα χρόνια όλα αυτά;
"Να σας υπενθυμίσω ότι με την NOVA ολοκληρώσαμε την καινούρια μας συμφωνία πριν μια-δυο εβδομάδες. Οπότε πολύ αμφιβάλω αν προλάβαμε να προεισπράξουμε όλα τα λεφτά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δουλεύουμε φυσιολογικά, είστε όλοι στον χώρο των ΜΜΕ ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι όλοι πληρωνόμαστε με καθυστέρηση και όλοι προ εισπράττουμε τα χρήματα της χρονιάς.

Κάποια ποσά της χρονιάς που τρέχει έχουν προ εισπραχθεί. Όπως γίνεται και κάθε χρόνο και γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούμε γενικά, είδαμε ότι η λεπτομερής αποκάλυψη των οικονομικών στοιχείων μας κάνει κακό. Το εκμεταλλεύονται πάρα πολλοί εχθροί του Παναθηναϊκού και δημιουργούν θέματα. Πάντως εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την οικονομική εξέλιξη του Παναθηναϊκού".

Το έλλειμμα μπορούμε να το προσδιορίσουμε αυτή τη στιγμή;
"
Έχουμε τη Γενική Συνέλευση σε λιγότερο από ένα μήνα και θεωρώ ότι είναι πολύ σωστό να ενημερώσω πρώτα τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας όπως και θα κάνω σε λιγότερο από ένα μήνα".

Είχατε ζητήσει να παραστεί και ο κ. Γιαννακόπουλος. Το αρνήθηκε;
"Όχι του είπα αν θα ήθελε. Του είπα ότι θα κάνω μια συνέντευξη γιατί οφείλω να ενημερώσω γιατί είναι σοβαρό το θέμα και πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, ηρεμία και ησυχία. Πολύ φιλικά τον ρώτησα αν θα ήθελε μου είπε προτιμώ όχι. Πάντως ήταν συμπαθέστατος και πραγματικά αισθάνομαι ότι ο Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ, απέκτησε έναν ισχυρό το λιγότερο σύμμαχό".

Μίλησε για το πλειοψηφικό πακέτο ή είναι κάτι που θα το δείτε στις επόμενες συναντήσεις σας; "Είναι σαφές ότι ο ξένος επενδυτής ο οποίος θα θέλει να επενδύσει ένα σοβαρό ποσό θα θέλει να έχει το πλειοψηφικό πακέτο. Δεν συζητήσαμε τέτοια πράγματα. Δεν μου είπε. Αλλά είναι δεδομένο ότι αν κάποιος επενδύσει κάποια χρήματα θα θέλει να ελέγχει την εταιρεία στην οποία επενδύει. Αλλά δεν έχουν συζητηθεί τέτοια πράγματα, ούτε το σχήμα, ούτε πως θέλει, ούτε τίποτα. Αυτά θα εξελιχθούν σταδιακά και σιγά για το όφελος του Παναθηναϊκού".

Επειδή μας είπατε ότι θα κρατήσει κάποιες εβδομάδες, αλλάζει καθόλου και ο μεταγραφικός σχεδιασμός;
"Εάν μέχρι τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις και θελήσει είτε ο κ. Γιαννακόπουλος, είτε ο ξένος επενδυτής να εισφέρει σε μια πιθανή μεταγραφή θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και συζητήθηκε μάλιστα κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή όμως στην ομάδα δεν αισθανόμαστε ότι έχει ανάγκη για κάποια συγκεκριμένη μεταγραφή. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την ποδοσφαιρική εξέλιξη της ομάδας.

Το σχέδιο μας το οποίο είναι να αναπτύξουμε νέους Έλληνες παίκτες από την ακαδημία μας αλλά και από αλλού οι οποίοι θα ενισχύονται ευκαιριακά από κάποιους έμπειρους ξένους παίκτες λειτουργεί όπως βλέπετε όλοι και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε. Εκτός και όταν πια αλλάξει και αν αλλάξει η διοίκηση του Παναθηναϊκού εκεί θα είναι θέμα της νέας διοίκησης να πάρει τις όποιες αποφάσεις.

Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται ουσιαστικό ενδιαφέρον από οπουδήποτε για την περαιτέρω ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, ότι εμείς εκπροσωπούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όλοι εμείς ήμαστε περαστικοί. Δεν ανήκει σε κανέναν ο Παναθηναϊκός όπως και καμία ομάδα δεν πρέπει να ανήκει σε κανέναν.

Εκτός από 2-3 ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν τον Παναθηναϊκό και άλλα 9.000 μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που τον στήριξαν μέχρι σήμερα δεν είχαμε από πουθενά αλλού καμία βοήθεια και χαίρομαι που πλέον διαφαίνεται κάτι τέτοιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ