ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αϊτόρ: "Να πετύχω μαζί με τον Παναθηναϊκό"

Αϊτόρ: "Να πετύχω μαζί με τον Παναθηναϊκό"

Οι στόχοι που οριοθέτησε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα με τον Παναθηναϊκό, η ανυπομονησία του να πιάσει δουλειά στο "τριφύλλι" κι όλα όσα είπε για τους "πράσινους", την παρουσία του στην Τβέντε και τον τραυματισμό του στο ισπανικό περιοδικό "Panenka".

Ανυπόμονος για να πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα προπονήσεις με το "τριφύλλι", εμφανίστηκε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Panenka" και αναδημοσίευσε το ισπανικό έντυπο στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο 24χρονος Καταλανός εξτρέμ μίλησε για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τους "πράσινους" ( και με υπογραφές σε προσύμφωνο) κι έβαλε τους δικούς του, υψηλούς στόχους με τον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε και μία "γεμάτη" αναδρομή της πορείας του από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και τις Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, μέχρι την Τβέντε στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία διετία, "απογειώνοντας" την καριέρα του.

Αφού αναφέρθηκε πρώτα με αρκετές λεπτομέρειες για το παρελθόν, ο Αϊτόρ ρωτήθηκε από τον Ισπανό δημοσιογράφο και για το μέλλον και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να εξηγεί τους λόγους που δεν το... σκέφτηκε και πολύ.

"Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έφυγαν από την Τβέντε, με ένα βάρος μέσα τους, διότι δεν καταφέρουν να αποχαιρετήσουν την ομάδα με τον τρόπο που θα ήθελαν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τέλος πάντων, είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, φυσικά. Νομίζω ότι είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου να πάω σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια είχε ορισμένες άσχημες περιόδους με την ευρωπαϊκή ποινή του, αλλά πιστεύω ότι έχουν ένα πολύ καλό πρότζεκτ εκεί. Ο Τσάβι Ρόκα (σ.σ. αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού) μου τηλεφώνησε και μου μίλησε για αυτό το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολλές αμφιβολίες. Ανυπομονώ να πάω εκεί και να ξεκινήσω προπόνηση με την ομάδα. Θέλω να νιώσω ξανά σαν ποδοσφαιριστής, είμαι ανενεργός εδώ και πολύ καιρό", τόνισε ο Αϊτόρ και πρόσθεσε για τους άμεσους στόχους που έχει το "τριφύλλι":

"Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει ο σύλλογος εκεί που ανήκει και να γίνει εκ νέου σημείο αναφοράς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος, είναι κάτι πολύ όμορφο και φιλόδοξο. Και στη ζωή πρέπει να είστε φιλόδοξοι".

Όσο για το αν έχει μάθει ήδη κάποια λέξη στα ελληνικά; "(σ.σ. γελάει) Όχι ακόμα. Τα ελληνικά είναι πιο δύσκολα από τα ολλανδικά, αλλά ούτως ή άλλως στην Ολλανδία σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο".

Ο Καταλανός εξτρέμ αναφέρθηκε ακολούθως και στις δικές του φιλοδοξίες και στόχους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. "Ελπίζω να πετύχω όλους τους στόχους που θα βάλει κι ο Παναθηναϊκός. Αν τα καταφέρω και βοηθήσω από πλευρά μου, με γκολ, ασίστ και αγωνιστικά λεπτά μέσα στο γήπεδο, θα είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Θα δουλέψω σκληρά γι’ αυτό, για να τα καταφέρω. Σε προσωπικό επίπεδο θα προσπαθήσω να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο γιατί το ποδόσφαιρο αλλάζει διαρκώς. Κι αν δεν το ακολουθήσεις, το... τρένο θα περάσει γρήγορα".

Ο Αϊτόρ τόνισε ακόμη πως η παρουσία του στην Ολλανδία του έδωσε πολύ μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση και τον βοήθησε να εξελιχθεί σαν παίκτης, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στο πρόβλημα τραυματισμού που πέρασε τους τελευταίους μήνες.

"Στο τέλος της περασμένης σεζόν κι ενώ έμεναν λίγα παιχνίδια τραυματίστηκα στο πόδι και μου έβαλαν ένα είδος νάρθηκα. Ακολούθησα μια θεραπεία στη Βαρκελώνη και οι φυσιοθεραπευτές έστειλαν μια σειρά οδηγιών στους γιατρούς της ομάδας στην Ολλανδία σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνω, για να μην πάθω κάποια υποτροπή.

Όταν έφτασα εκεί απλώς αγνόησαν τις οδηγίες και τραυματίστηκα ξανά τον Φεβρουάριο. Ήταν μια καλή χρονιά, αν και νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω δώσει ακόμη περισσότερα. Οι αριθμοί μου δεν είναι κακοί (σ.σ. 7 γκολ και 6 ασίστ στην εφετινή, "κουτσουρεμένη" Eredivisie), αλλά θα μπορούσαν, αν ήμουν καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, να είναι ακόμη καλύτεροι...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ