ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 1-2: Του αρέσουν τα δύσκολα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Panathinaikos, eurokinissi EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός μετά τη Φέγενορντ νίκησε και τον Άγιαξ με 2-1 με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να δείχνουν κόντρα στον πανίσχυρο "Αίαντα" πολύ καλά στοιχεία και να περνάνε το συγκεκριμένο τεστ παίρνοντας δέκα με τόνο.

Δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στον πανίσχυρο Άγιαξ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στο τρίτο του φιλικό και πήρε τη δεύτερη νίκη του κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο μετά το ματς με τη Φέγενορντ.

Μόνο που κόντρα στον "Αίαντα" που σαφώς είναι καλύτερη ομάδα απ' την ομάδα του Ρότερνταμ το τριφύλλι ήταν καλύτερο και έβγαλε αρκετά θετικά στοιχεία με βάση πάντα την εποχή αλλά και το επίπεδο προετοιμασίας των δυο ομάδων και φυσικά την ποιότητα των ρόστερ τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός επιθετικά έχοντας και πάλι αρκετά καλά ποσοστά στην ολοκλήρωση των φάσεων που δημιούργησε και με τον Μακέντα να έχει το απόλυτο πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι όμως σε αντίθεση με το φιλικό με τη Φέγενορντ κόντρα στον Άγιαξ κράτησαν μπάλα, έφτιαξαν παιχνίδι όσο μπόρεσαν και πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης το τριφύλλι ήταν καλύτερο και ανασταλτικά.

Σίγουρα ο Δώνης είδε και τα αρνητικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του αλλά η τελική εικόνα των αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Άλλωστε ο Γιώργος Δώνης δεν θα μπορούσε να φύγει ηττημένος από το γήπεδο στο οποίο πριν από 23 χρόνια είχε κάνει την κούρσα της ζωής του.

ΜΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ... ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε στο φιλικό με τον Άγιαξ την ίδια ενδεκάδα που είχε βάλει και κόντρα στη Φέγενορντ με τους πράσινους όμως να δείχνουν καλύτερη εικόνα απ' ότι στο πρώτο φιλικό στο Ρότερνταμ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον-Ινσούα να είναι στα δυο άκρα ενώ οι Κολοβέτσιος και Πούγγουρας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Κουρμπέλης, Δώνης και Μπουζούκης ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα.

Οι πράσινοι σε αντίθεση με την εικόνα τους πριν δυο μέρες κόντρα στην Μπέρσοτ έδειξαν συνοχή, είχαν καλύτερες μεταβιβάσεις, είχαν κοντά τις γραμμές και μπόρεσαν να φτιάξουν παιχνίδι. Δεν έπαιξαν τόσο στην κόντρα όπως κόντρα στη Φέγενορντ αλλά χτύπησαν σε οργανωμένες επιθέσεις.

ΜΑΚΕΝΤΑ ON FIRE

Η μεγάλη διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με τον περσινό είναι πως φέτος ο Δώνης έχει όχι μόνο έναν αλλά δυο σέντερ φορ στη διάθεση του σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας και οι δυο είναι εξαιρετικοί. Ο λόγος για τους Μακέντα και Βέργο που έχουν πετύχει τα πέντε από τα έξι πράσινα τέρματα.

Ο Ιταλός κόντρα στον Άγιαξ ήταν... on fire και πέτυχε και τα δυο γκολ του τριφυλλιού. Το πρώτο στο 10' ύστερα από πανέξυπνη μπαλιά του Χατζηγιοβάνη και πανέμορφη κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων και το δεύτερο στο 48' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα κόντραρε στον Ινσούα έφτασε στον Μακέντα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Βέβαια τα δυο γκολ δεν ήταν οι μοναδικές φάσεις των πράσινων στο ματς οι οποίοι να θυμίσουμε δυο μέρες νωρίτερα στο φιλικό με την Μπέρσοτ είχαν μόνο δυο φάσεις όλες και όλες στο παιχνίδι. Το τριφύλλι απείλησε και με τον Ινσούα στο πρώτο μέρος και με τον Κουρμπέλη στο δεύτερο όπως και με τον Κολοβό. Επίσης έβγαλε αρκετά ωραίους συνδυασμούς ιδίως από τα αριστερά με τους Χατζηγιοβάνη και Ινσούα καθώς ο Γιόχανσον περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο περισσότερο.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ

Θετικό πρόσημο πήρε και αμυντικά ο Παναθηναϊκός καθώς όταν περιορίζεις τους Τάντιτς, Πρόμες, Φαν Ντε Μπεκ, Ντόλμπεργκ τότε σίγουρα έχεις κάνει κάτι καλά. Και σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στη Φέγενορντ το τριφύλλι δεν είχε τον Διούδη σε εξαιρετική κατάσταση αλλά εν γένει η αμυντική του προσήλωση ήταν καλύτερη. Τόσο στην κανονική ροή του αγώνα όσο και στις στημένες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος βέβαια χρειάστηκε ο Κότσαρης να συνεχίσει από το φιλικό με την Μπέρσοτ τις εμφανίσεις του και όταν έπρεπε μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα κρατώντας το 2-1 υπέρ των πράσινων.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΜΑ ΜΠΑΛΑΣ

Αν υπήρχαν δυο αρνητικά πράγματα από το φιλικό με τον Άγιαξ ήταν τα αβίαστα λάθη που έκαναν σε κάποιες φάσεις οι πράσινοι. Λάθη απειρίας κιόλας όπως αυτό του Χατζηθεοδωρίδη στην ισοφάριση από πλευράς Άγιαξ με τον Φαν Ντε Μπεκ στο 25'. Άλλωστε κόντρα στους παίκτες του Άγιαξ κάθε λάθος στοιχίζει.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού κρατούσαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε τη μπάλα, αντί αν την απομακρύνουν με αποτέλεσμα αρκετές φορές να τη χάσουν και να δημιουργηθούν δεύτερες ευκαιρίες από πλευράς Άγιαξ και να υπάρχει επιπλέον πίεση στην άμυνα του τριφυλλιού.

ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετούς διακριθέντες στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Καθώς άλλοι ανασταλτικά και άλλοι επιθετικά βοήθησαν ώστε να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη, έστω και σε φιλικό. Συγκεκριμένα τόσο ο Γιόχανσον όσο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κολοβέτσιου, Πούγγουρα ήταν εξαιρετικό. Επίσης αρκετά καλοί ήταν και οι Δώνης, Κουρμπέλης στο κέντρο ενώ ο Χατζηγιοβάνης ταλαιπώρησε την άμυνα του Άγιαξ. Φυσικά ο Μακέντα με τα δυο γκολ που πέτυχε τα πήγε εξαιρετικά ενώ καλή ήταν και η εμφάνιση του Κότσαρη στο δεύτερο 45λεπτο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι έστω και στα τελευταία λεπτά ο Δώνης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ρίχνοντας στη μάχη και τους μικρούς, σε ένα ματς που θα θυμούνται για πάντα στη ζωή τους.

ΑΓΙΑΞ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ (82' Τέιλορ), Ντεστ, Φαν Ντε Μπεκ (87' Γένσεν), Μάριν (71' Γκράβενμπερχ), Έτινχ (56' Μαρτίνες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (82 Ντανίλο), Πρόμες (82' Τραορέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (75' Αποστολάκης), Ινσούα (84' Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84' Θεοχάρης), Πούγγουρας (91' Σερπέζης), Κουρμπέλης (78' Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (91' Καμπετσής), Μπουζούκης (78' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (71' Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (63' Βέργος), Μακέντα (61' Κολοβός).

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ