ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άδωνις: "Συγγνώμη από τους Βαρδινογιάννηδες που πήγα στο συλλαλητήριο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΡΑΔΥΝΗ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΡΑΔΥΝΗ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε τη μεταμέλεια του για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της 13ης Απριλίου του 2008, που είχε ως κεντρικό σύνθημα την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Τη μεταμέλεια του για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της 13ης Απριλίου του 2008 εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι μετανιώνει που πήρε μέρος στις αντιδράσεις κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ζήτησε συγνώμη για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Επίσης, ο Γεωργιάδης επαίνεσε τον Γιάννη Αλαφούζο για τις προσπάθειες του για τη διάσωση του Παναθηναϊκού και παρομοίωσε τις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας προς τον εφοπλιστή, με το κλίμα που επικρατούσε κατά της Κυβέρνησης των Σαμαρά - Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Facebook:

"Λίγες Σκέψεις μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό

Η Ομάδα μας κατά την πρόσφατη ιστορία της έχει να διηγηθεί μία εξαιρετικά διδακτική ιστορία, όχι για το Ποδόσφαιρο μόνον αλλά για την Ελλάδα, για τον χαρακτήρα του λαού της και για τις αιτίες της χρόνιας κακοδαιμονίας μας.Για πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός κάτω από την ιδιοκτησία και διοίκηση της Οικογενείας Βαρδινογιάννη, απολάμβανε μία πρωτοφανή ασφάλεια οικονομική και διοικητική. Βλέπαμε πάντα άλλες ομάδες να ταλαιπωρούνται και τους βλέπαμε και ολίγον αφ' υψηλού με τις πλάτες μίας πραγματικά δυνατής διοικήσεως.

Όμως τα χρόνια πέρασαν, στο Ποδόσφαιρο άλλαξαν τα πράγματα ήρθε στον ΟΣΦΠ ο Σωκράτης Κόκκαλης και τα αποτελέσματα άρχισαν να μην είναι όπως τα θέλαμε. Και τότε έγινε το κακό....
Μία ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τότε τον μακαρίτη σήμερα Ανδρέα Βγενόπουλο άρχισε να ξεσηκώνει τους οπαδούς, να κατηγορεί την έως τότε διοίκηση και να υπόσχεται μέσα από το λεγόμενο πολυμετοχικό σχήμα, νέες ημέρες Δόξης και την μεταμόρφωση του ΠΑΟ στην ελληνική εκδοχή της Μπαρτσελόνα.

Ως ένας από εκείνους που παρασύρθηκα και συμμετείχα σε εκείνο το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, κατά της οικογενείας Βαρδινογιάννη, ζητώ Συγγνώμη και από την οικογένεια που τόσα προσέφερε στον Παναθηναϊκό και φυσικά από την ίδια την ομάδα που και εγώ με την παρουσία μου εκεί συνέβαλα στην καταστροφή της. Για μένα αυτή η περίοδος και το κίνημα που οδήγησε την οικογένεια αυτή εκτός Παναθηναϊκού, μου μοιάζει σαν το αντιμνημόνιο και την πλατεία των Αγανακτισμένων. Όπως ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι υπήρχε εύκολος δρόμος προς την οικονομική ευημερία και παρασύρθηκε από τους λαϊκιστές που μέχρι σήμερα τον κρατούν στον βούρκο έτσι και ο λαός του Παναθηναϊκού παρασύρθηκε.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και με τις πρώτες δυσκολίες το πολυμετοχικό σχήμα κατέρρευσε και ο Παναθηναϊκός μας βρέθηκε ένα βήμα πριν την διάλυση.
Τότε ως από Μηχανής Θεός εμφανίσθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου, νοικοκύρη και μαζεμένου σε όσα εγχειρήματα έχει κάνει, παρά τις συμβουλές όλων των φίλων του, ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ξόδεψε 42.000.000 σε πέντε χρόνια και δίνει άλλα 20.000.000 αρκεί κάποιοι άλλοι να βάλουν τα υπόλοιπα και να συνεχίσουν την πορεία της ομάδος. Κατάφερε ό,τι κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες και μέσα σε ένα όχι ισότιμο περιβάλλον, αλλά στο τέλος και αυτός εισέπραξε αχαριστία.

Αισθάνομαι ως Παναθηναϊκός και έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος που σας είπα στην αρχή, να του ζητήσω και αυτού Συγγνώμη. Όχι αυτή την φορά ευτυχώς δεν παρασύρθηκα αλλά ακούγοντας οπαδούς της Ομάδος μας να τον υβρίζουν σκέφθηκα πόση τελικά αχαριστία υπάρχει σε αυτό τον τόπο. Ένας άνθρωπος χωρίς κανένα πραγματικό συμφέρον, κάθισε και έμπλεξε, έχασε έως 62.000.000 και τελικά τον υβρίζουν. Δεν ξέρω αν όσοι βρίζουν θα έδιναν όχι αυτό το ποσό, αλλά έστω 1000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό αλλά τελικά στον τόπο μας δεν βρίσκεις εύκολα την αναγνώριση. Μου θύμισαν αυτές οι συμπεριφορές τις κραυγές και τις ύβρεις κατά των Σαμαρά/Βενιζέλου, την εποχή του σκληρού αντιμνημονίου και του PSI. Τώρα βέβαια όσοι έβριζαν υπογράφουν Μνημόνια και εισπράττουν τους μισθούς τους χάρη σε αυτό, αλλά ένα συγγνώμη σε όσους τόλμησαν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά δεν θα πουν....

Με αυτές τις συμπεριφορές και με αυτό τον χαρακτήρα, ούτε ο Παναθηναϊκός αλλά ούτε και η Ελλάδα θα πάνε μπροστά. Και εν τέλει πάντα θα κατηγορούμε κάποιους άλλους..... Εγώ θέλω ως οπαδός του Παναθηναϊκού να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνον στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη ή στον Γιάννη Αλαφούζο αλλά σε κάθε έναν που έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα για την ομάδα μας. Και ευχομαι να αλλάξουμε μυαλά και να βρούμε τον δρόμο μας γενικώς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ