ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Χάβος: "Βαριά ήττα, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΧΑΒΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΧΑΒΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάκης Χάβος υποστήριξε ότι το τελικό 1-4 στην ήττα από τον Ολυμπιακό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης και υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην ενδεκάδα. Τι απάντησε για την απόδοση του Μόρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τεχνικός, μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα του Παναιτωλικού με σκορ 1-4 από τον Ολυμπιακό:

"Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ. Είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο. Έως το 20λεπτο δείξαμε έναν φόβο και σεβασμό περισσότερο απ' όσο έπρεπε στον Ολυμπιακό.

Μετά ισορροπήσαμε το ματς, χάσαμε και άλλη μία καλή ευκαιρία και νομίζω ότι έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το ματς ήταν ισορροπημένο.

Στο δεύτερο μέρος, ενώ πατούσαμε καλύτερα και το ελέγχαμε, δυστυχώς μέσα σε δύο λεπτά φάγαμε δύο γκολ από ατομικά λάθη που στοιχίζουν πολύ. Προσπαθήσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι με τις αλλαγές και με την ταχύτητα του Κλέσιο.

Χάσαμε μία φάση με τον Ρόζα που ίσως εκεί αν γινόταν το 2-3 να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δυστυχώς μοιραία φάγαμε το 4ο γκολ.

Είναι μία βαριά ήττα, μας στενοχωρεί περισσότερο από τις υπόλοιπες ήττες γιατί δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Κάποιος που δεν είδε το ματς θα θεωρήσει ότι ήταν μία εύκολη επικράτηση, ενώ δεν ήταν", ήταν το αρχικό του σχόλιο του Μάκη Χάβου για το ματς.

Μεσοεπιθετικά ήταν καλός ο Παναιτωλικός, αλλά και πάλι είχε πολλά ατομικά λάθη. Το έχουμε ξαναδεί φέτος. Πώς θα διορθωθεί;

Έχουμε παιχνίδια και αρκετούς βαθμούς από ατομικά λάθη, όπου εκεί πέρα ότι και να κάνει ένας προπονητής ειδικά στην αμυντική λειτουργία, είτε με τετράδα σε άμυνα ζώνης, είτε με τρεις παίκτες, είναι ίσως έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, γιατί είναι διαφορετικοί παίκτες που κάνουν τέτοια λάθη.

Μήπως υπάρχει και ένα κενό στις θέσεις των αμυντικών χαφ;

Ο Τσοκάνης έχει παίξει ως αμυντικό χαφ στην προηγούμενη ομάδα του. Ο Μαρινάκης είχε παίξει εκεί στον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Είναι ευλογία για εμάς να έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Ήταν μεγάλη η απώλεια του Μπεχαράνο.

Μπορούσε και ο Λόπες να βοηθήσει ως "οκτάρι", αλλά δυστυχώς ήταν μαζεμένα και ο τραυματισμός του Μπράβο, αλλά και η τιμωρία του Μπεχαράνο. Δεν νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί ο Τσοκάνης ανταποκρίθηκε καλά σήμερα. Τον έχω δοκιμάσει στις προπονήσεις και είναι μία πολύ καλή και αξιόπιστη λύση.

Θα κινηθείτε για στόπερ τον Γενάρη;

Έχουμε τον Χαντάκια που είναι τραυματίας, έχουμε παίκτες εκεί όπως ο Μόρας που έχει την εμπειρία. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν στην άμυνα.

Ο Μόρας έχει "αύριο" στον Παναιτωλικό;

Άλλη ερώτηση. Γιατί να μην έχει αύριο; Λάθη δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο; Αν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να τον στηρίξουμε με αγάπη. Ποδόσφαιρο είναι. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει.

Ο Μαρκόφσκι έδειξε ότι από τη στιγμή που μπήκε, ανησύχησε τον Ολυμπιακό. Θεωρείτε ότι έπρεπε να τον βάλετε λίγο νωρίτερα ή αν σκέφτεστε να τον έχετε ως πρώτη επιλογή;

Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι φορ περιοχής. Ήταν ένα μεγάλο ματς απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που η κατοχή θα ήταν μοιρασμένη ή παραπάνω από τον αντίπαλο.

Ο Μαρκόφσκι όταν μπαίνει δίνει όλο τον εαυτό του, βοηθάει και αυτό είναι σημαντικό. Δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει το παιχνίδι, αλλά ποιος το τελειώνει.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πέρασε από το Αγρίνιο με φοβερό Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Παναιτωλικό
TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ