ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Μια κεφαλιά του Κασάμι (47') και άλλη μια από τον Κούσα (79'), έγραψαν το τελικό 1-1 στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Εκτός από τους δύο βαθμούς, οι Πειραιώτες έχασαν με τραυματισμό τους Μανιάτη και Εντινγκά.

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 47' με κεφαλιά του Κασάμι και οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 79', με σκόρερ τον Κούσα.

Ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Μανιάτη στο 75' και έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές του, ο Μίτσελ είδε και τον Εντινγκά να βγαίνει νοκ - άουτ με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να τελειώσουν το ματς με 10 παίκτες, την στιγμή που και ο Ντομίνγκες έμεινε στο γήπεδο με υπερπροσπάθεια υποφέροντας στο δεξί γόνατο.

Ο Παναιτωλικός είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά αλλά προτίμησε να εξασφαλίσει την ισοπαλία, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα, που ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. Το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται μάλλον δίκαιο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Γοδόι, Παπουτσογιαννόπουλος (68' Θεοδωρίδης), Μαρτίνες, Καπέλ (74' Μήλιος), Μύγας (58' Κόρμπος), Άλβες.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης (75' Σαβιόλα), Εντινγκά, Ντομίνγκες, Ντοσεβί (46' Κασάμι), Ντουρμάζ (59' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Γκολ: 79' Κούσας / 47' Κασάμι

Κάρτες: 27' Μαλεζάς, 73' Κέβιν, 86' Κόρμπος, 90+3' Κούσας, 90+6' Κουτρομάνος / 44' Μποτία, 90+6' Διαμαντάκος

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Αντώνη Τσιράκη

Ισόπαλοι στον... αέρα

Καλό ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα του, γεγονός το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στον Παναιτωλικό που δεν αρκέστηκε στο να κλείνει καλά τους χώρους ανασταλτικά αλλά είχε και διάθεση να ψάξει ένα γκολ. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως με στημένα, την στιγμή που ο Ολυμπιακός στέρευε από λύσεις γύρω από την περιοχή των αντιπάλων του και δεν είχε δημιουργία από τον άξονα εκτός από τις περιπτώσεις που η μπάλα έφτανε στα πόδια του Ντομίνγκες.

Δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα σε κάποιες φάσεις, ενδεικτικό της δίψας των 22 ποδοσφαιριστών για την νίκη. Πάντως στο πρώτο 45λεπτο δεν σημειώθηκε καμία σπουδαία φάση και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ λες και είδε... όνειρο, έριξε στο ματς τον Κασάμι αντί του Ντοσεβί και ο Ελβετός στην πρώτη ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα σκόραρε με το κεφάλι, μετά από γύρισμα του Ελαμπντελαουί.

Στο 56' ο Ράφαελ σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Διαμαντάκο και ένα λεπτό μετά ο Καπέλ απείλησε από πλάγια θέση τον Ρομπέρτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός από την είσοδο του Κασάμι και μετά πάταγε καλύτερα και ο Παναιτωλικός με εξαίρεση την φάση του 62' και την χαμένη ευκαιρία του Κόρμπου, δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή των Πειραιωτών σε κανονική ροή αγώνα.

Ο Μανιάτης στο 75' έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και πολύ πάγο στο αριστερό του πόδι. Ένα λεπτό μετά ο Ράφαελ επενέβη σωτήρια σε κοντινή προβολή του Μποτία και στο 79' ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η ενδεδειγμένη σε μια ακόμη στημένη φάση και από το κόρνερ του Θεοδωρίδη ο Κούσας στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1)!

Με τον Εντινγκά να αποχωρεί χωλαίνοντας από το γήπεδο, οι Πειραιώτες με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο έψαξαν ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος δίχως να τα καταφέρουν. Ο Παναιτωλικός έμοιαζε ευχαριστημένος με την ισοπαλία και την πήρε, καθώς το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τις δύο ομάδες στο τελικό 1-1.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 76ου λεπτού, όπου ο Ράφαελ σταμάτησε από το ένα μέτρο τον Μποτία αποτρέποντας το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός ισοφάρισε για το τελικό 1-1...

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Όταν οι καταστάσεις... αγρίεψαν, χρησιμοποίησε τις κάρτες του για να κρατήσει το παιχνίδι, αν και έχασε 2-3 φάσεις. Σε γενικές είχε θετική παρουσία και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Καλό βαθμό παίρνουν και οι βοηθοί του, Γρεβένης και Γεωργαράκος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκολα Μαρτίνες έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν το σημείο αναφοράς στην μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού. Ανταποκρίθηκε με ξεχωριστή επιτυχία τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα.

Μας άρεσε

Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν άνοιξε απλά το σκορ για τον Ολυμπιακό αλλά συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Πειραιώτες να βελτιώσουν αισθητά το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Ελβετός αλλά δεν έφτανε η απόδοση του για να φύγουν νικητές οι "ερυθρόλευκοι" από το Αγρίνιο.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Κακή βραδιά για τον Ντοσεβί που δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στα 45 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, με εμφανή την αδυναμία του στο "ένας εναντίον ενός". Δικαίως τον απέσυρε από το ματς στην ανάπαυλα ο Μίτσελ.

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ