ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μύγας στο Sport24.gr: "Δεν λέω όχι στην Ελλάδα, αλλά καλύτερα εξωτερικό"

Μύγας στο Sport24.gr: "Δεν λέω όχι στην Ελλάδα, αλλά καλύτερα εξωτερικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μύγας μιλά στο Sport24.gr για τη νέα σεζόν με τον Παναιτωλικό, την πιθανότητα μεταγραφής και την προοπτική κλήσης του στην Εθνική Ελλάδας.

Το όνομά του έχει ακουστεί για όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Στις αρχές του καλοκαιριού βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά τελικά έμεινε στο Αγρίνιο. Ο 23χρονος δεξιός μπακ του Παναιτωλικού, Γιώργος Μύγας, μίλησε στο Sport24.gr από την Αιτωλοακαρνανία όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας κι έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν.

Τι λέει για το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων ομάδων; Μέχρι πού μπορεί να φθάσει η ομάδα του Αγρινίου; Μπορεί να ακολουθήσει στα βήματα του Δημήτρη Κυριακίδη και να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας; Για όλα έχει απαντήσεις.

- Ξεκινά μια νέα σέζον. Ποιος είναι ο στόχος του Παναιτωλικού;

"Ξεκινά μια νέα χρονιά, πέρυσι ο στόχος ήταν παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δεν τα καταφέραμε αρκετά. Φέτος, ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε δυνατά το πρωτάθλημα, να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να παίξουν όσο το δυνατό πιο νέα παιδιά κι έτσι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι"

- Αυτό το κάτι καλύτερο από πέρυσι σε τι αντικατοπτρίζεται, για παράδειγμα βαθμολογική θέση;

"Αντικατοπτρίζεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση, σε πορεία στο Κύπελλο. Αλλά, ο στόχος παραμένει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Έχουν έρθει παιδιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι, αλλά και Ελληνόπουλα. Πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μείγμα;

"Πιστεύω τα παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα έχουν ποιότητα κι έτσι θα βοηθήσουν και τα νέα παιδιά - τόσο τους νεοαποκτηθέντες όσο και τα παιδιά της Κ20 - οπότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό".

- Επιμένω για το Κύπελλο. Μπορεί ο Παναιτωλικός να προχωρήσει και να φθάσει ενδεχομένως σε έναν τελικό; Όπως στο παρελθόν έκαναν η Ξάνθη και ο Αστέρας; Ή και στο πρωτάθλημα να μπει στην πρώτη πεντάδα;

"Στο Κύπελλο πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν τα πήγαμε καλά. Πρέπει φέτος να κάνουμε το καλύτερο, να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κι αν αυτό είναι ο τελικός ας έρθει. Όσο για το πρωτάθλημα να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κι αν έρθει η πεντάδα έχει καλώς".

- Πέρυσι η εντός έδρας συγκομιδή ήταν πενιχρή. Μπορεί το Αγρίνιο να αποτελέσει εκ νέου πηγή δύναμης για την ομάδα;

"Πιστεύω ότι για να φθάσει μια ομάδα ψηλά πρέπει να εκμεταλλεύεται την έδρα της και να μην αφήνει τους αντιπάλους της να περνούν εύκολα. Πρέπει να τους δυσκολεύει. Αλλά και στα εκτός πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Μύγας στο Sport24.gr: "Δεν λέω όχι στην Ελλάδα, αλλά καλύτερα εξωτερικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Το όνομά σου ακούστηκε φέτος για μεγάλες ομάδες (π.χ Ολυμπιακός). Τελικά έμεινες στο Αγρίνιο, πόσο δύσκολο ήταν "να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα";

"Ακούστηκαν πολλά. Από εκεί και πέρα, εγώ εδώ είμαι κι έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα. Θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης και μέσα από την ομάδα να αναδειχθώ και να πάρω μια καλή μεταγραφή".

- Μεταγραφή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

"Πιστεύω ότι ένας νέος παίκτης εξελίσσεται όταν πηγαίνει στο εξωτερικό. Αυτό ζητάω κι εγώ από τον εαυτό μου. Αλλά, δεν λέω όχι στις ελληνικές ομάδες, υπάρχουν μεγάλες ελληνικές ομάδες που είναι αντάξιες του εξωτερικού".

Μύγας στο Sport24.gr: "Δεν λέω όχι στην Ελλάδα, αλλά καλύτερα εξωτερικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Όπως ο Κυριακίδης κέρδισε την κλήση του για την Εθνική, πιστεύεις ότι μπορείς να το καταφέρεις κι εσύ;

"Πιστεύω στον εαυτό μου πάρα πολύ, μέσα από τον Παναιτωλικό να δείξω το καλό μου πρόσωπο και να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Εθνική Ελλάδας στο μέλλον. Είναι ένα όνειρο για μένα. Θα βάλω τα δυνατά και πιστεύω ότι θα το πετύχω".

- Μπορεί να σε δούμε κι αρχηγό στον Παναιτωλικό;

"Πιστεύω ότι πρέπει να είμαι αρχηγός (κάνει πλάκα στον Κυριακίδη που περνά από δίπλα). Πέρα από την πλάκα, θα ήταν κάτι πολύ ωραίο κι ελπίζω να το πετύχω. Θα το ήθελα πολύ. Είμαι από μικρό παιδί εδώ και θα μου άρεσε πολύ".

* Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού, Μάκη Μπελεβώνη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ