ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέλλας: "Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού, στόχος μας η παραμονή"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ευχαριστημένος από την εικόνα του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος ήταν ο Τραϊανός Δέλλας, που τόνισε πως η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης στο Φάληρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναιτωλικού στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 12η αγωνιστική της Super League:

"Σήμερα ήρθαμε εδώ σε ένα γήπεδο που πάντα δυσκολεύει όλες τις ομάδες απέναντι σε μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, που θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης.

Από την πλευρά μας δεν ήθελα να κλειστούμε πίσω, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε όσο γίνεται τα προτερήματα του Ουμπιακού, αλλά είχαμε πολλά προβλήματα.

Κι αυτό έγινε πιο δύσκολο από τη στιγμή που δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ και μετά φάγαμε και το δεύτερο που απ' ό,τι έμαθα, ήταν από ελεγχόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλύτερος, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν μείναμε με δέκα.

Αλλά νομίζω ότι από εκείνο το σημείο οι παίκτες μου ξεκίνησαν να παίζουν το ποδόσφαιρο που θέλουμε, βγάλαμε προβληματισμό στον Ολυμπιακό, σκοράραμε, αλλά με τις μεγάλες ομάδες δεν μπορείς να μένεις σε μικρά διαστήματα.

Πρέπει να είσαι συνεχώς στο μάξιμουμ της συγκέντρωσης, του πάθους και του καθαρού μυαλού αν θες να πάρεις κάτι. Θα κρατήσω την προσπάθεια που κάναμε όταν μείναμε με δέκα παίκτες.

Πιστεύω ότι βάλαμε προβληματισμό στον Ολυμπιακό κι αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε και δεύτερο γκολ. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη βάσει των ευκαιριών και του τρόπου παιχνιδιού του", ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Είστε ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος ποδοσφαίρου. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία;

"Ο βαθμολογικός πίνακας είναι κάτι άλλο από το καθαυτό ποδόσφαιρο. Πολλά μπορούν να συμβούν, μπορεί να χάνεις παιχνίδια και να παίζεις καλά. Ο Ολυμπιακός παίζει κάθετα, παίζει πλάγια, έχει τους παίκτες να το κάνει και αυτό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεν είναι μονόπλευρη ομάδα.

Το ότι δημιουργεί ευκαιρίες και δεν σκοράρει, αυτό είναι κάτι που τον προπονητή του Ολυμπιακού θα τον προβληματίζει. Αν συνέβαινε στη δική μου ομάδα δεν θα με άγχωνε τόσο πολύ, γιατί κάποια στιγμή οι φάσεις θα γίνονταν γκολ".

Κρατάτε κάτι με τον τρόπο που κύλησε το ματς;

"Είναι το τρίτο σερί ματς που παίζουμε με τους θεωρητικά "μεγάλους". Και με τον ΠΑΟΚ είχαμε καλή εικόνα, και με την ΑΕΚ κερδίσαμε, και τώρα με τον Ολυμπιακό δεν θέλαμε να παίξουμε καταστροφικό παιχνίδι. Έχουμε να κερδίσουμε πολύ λιγότερα από το να μπούμε να διεκδικήσουμε πράγματα στο ματς. Δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος παρόλο που μείναμε με δέκα παίκτες, η εικόνα μας ήταν καλύτερη. Αυτό θέλω να βλέπω από την ομάδα μου. Οι παίκτες μου θα πρέπει να αντιληφθούν το πόσο σημαντικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος σε όλα τα παιχνίδια. Να έχουμε τα ίδια στοιχεία που χρειάζονται".

Αναφερθήκατε στη φάση του δεύτερου γκολ. Έχετε κάποια πληροφόρηση για κάποια φάση οφσάιντ του Ουίλιαν;

"Όχι παιδιά, θα είναι λάθος να μειώνουμε μία νίκη του αντιπάλου από τη στιγμή που είναι καλύτερος. Δεν μ' αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, δεν κερδίζουμε κάτι και γινόμαστε και γραφικοί. Η εικόνα του παιχνιδιού δείχνει ότι δίκαια κέρδισε.

Στις επιμέρους φάσεις η ενημέρωση που έχω είναι ότι ήταν σε θέση οφσάιντ ο παίκτης του Ολυμπιακού. Υπάρχουν οι αρμόδιοι, πιστεύω ότι βλέπουν και θεωρώ ότι καμία μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχει παράπονο. Εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουμε χαρακίρι".

Οι αλλαγές που κάνατε έπαιξαν ρόλο στο δεύτερο μέρος, όπως ο Καμαρά;

"Πάντα υπάρχει ένα πλάνο που σκεφτόμαστε πριν από το παιχνίδι. Δυστυχώς τα πλάνα που κάνουμε πολλές φορές δεν βγαίνουν. Θέλαμε τον Καμαρά να έχουμε στον πάγκο και να βάλουμε τον Μοράρ που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να κρατήσει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, το 2-0 μάς κόστισε πολύ. Ήθελα να έχω έναν φρέσκο στον πάγκο και να φύγει στους κενούς χώρους. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός παίζει ψηλά και από μία τέτοια φάση σκοράραμε. Σχεδιάζουμε κάτι, αλλά ορισμένες φορές δεν θα σου βγαίνει".

Ο Παναιτωλικός κοιτάζει προς τα πάνω; Υπάρχει περίπτωση για προσθήκη στόπερ; Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ το φαβορί για τον τίτλο;

"Στην πρώτη ερώτηση, ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, σε μία χρονιά δύσκολη για τις μικρομεσαίες ομάδες. Για τη δεύτερη ερώτηση δεν έχουμε συζητήσει τι θα χρειαστούμε και αν θα υπάρξουν προσθήκες. Έχουμε παιδιά που λείπουν σε καίριες θέσεις και τους περιμένω για να έχουμε περισσότερες επιλογές.

Στο τρίτο ερώτημα και ο ΠΑΟΚ, και ο Ολυμπιακός, και η ΑΕΚ έχουν παίκτες και ομάδες ποιοτικές. Κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά της. Πάντα νομίζω ότι ο βαθμολογικός πίνακας λέει την αλήθεια, άσχετα αν κάποιες φορές οι εικόνες των ομάδων διαφοροποιούνται.

Και οι τρεις ομάδες που αντιμετωπίσαμε παίζουν ένα καλό ποδόσφαιρο, όπως και ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέλος θα δούμε ποιος θα τερματίσει πρώτος".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ