ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζοζέ Σα: "Ήρθα Ελλάδα με ένα τηλεφώνημα του Ζόρζε Μέντες"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Σα EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ζοζέ Σα, αποκάλυψε πώς ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, έκλεισε "αστραπιαία" το δανεισμό του στον Ολυμπιακό. "Με φαντάζομαι στην Ελλάδα" είπε για το μέλλον του, υπέδειξε το ματς με τη Μίλαν ως καλύτερο του και ξεκαθάρισε ότι θέλει και πρωτάθλημα και Europa League.

Την ώρα που δημοσιεύματα φέρουν την Πόρτο και τον Ολυμπιακό να βρίσκονται σε συζητήσεις για το μέλλον του Ζοζέ Σα - αγωνίζεται ως δανεικός την τρέχουσα σεζόν από τους "δράκους" στους "ερυθρόλευκους", αλλά το συμβόλαιό του με την πορτογαλική ομάδα εκπνέει το 2020 - ο 25χρονος Ίβηρας τερματοφύλακας υποστηρίζει ότι "φαντάζεται τον εαυτό του στην Ελλάδα στο μέλλον".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Maisfutebol" αποκάλυψε πως ο πανίσχυρος ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, έκλεισε γρήγορα το δανεισμό του στον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε ότι είναι δικαιωμένος από την επιλογή του να έλθει στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το ματς με τη Μίλαν ως την κορυφαία εμφάνισή του την τρέχουσα σεζόν.

"Είμαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα. Παίζω συστηματικά και τα παιχνίδια κυλούν καλά για μένα. Δεν είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε. Σε προσωπικό επίπεδο, η εμπειρία μου στην Ελλάδα κυλά καλά", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για την πρόκριση στο Europa League: "Η Μπέτις έχει εξαιρετική ομάδα. Δεν πήραμε βαθμό στη Σεβίλλη, αλλά είχαμε καλή εμφάνιση και πήραμε την πρόκριση με τη Μίλαν εντός έδρας".

Για την καλύτερη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό: "Μέχρι τώρα ήταν το ματς με τη Μίλαν, δίχως αμφιβολία. Νομίζω ότι θα πετύχουμε ακόμη σημαντικότερα πράγματα: Το ελληνικό πρωτάθλημα και το Europa League (γέλια). Και τα δύο αποτελούν προτεραιότητα για μας. Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, ήταν για επτά διαδοχικές σεζόν πρωταθλητής. Μόνο την περασμένη σεζόν το κατέκτησε η ΑΕΚ".

Για τη ζωή στην Ελλάδα: "Ζω καλά, αλλά θα προτιμούσα να είμαι στην Πορτογαλία και το Πόρτο. Το κλίμα είναι καλό, βρέχει σπάνια και οι Έλληνες είναι φιλόξενοι. Οι οπαδοί είναι ένθερμοι και την ημέρα του ματς η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Οι οπαδοί με συναντούν στο δρόμο και μου ζητούν να μείνω πολλά χρόνια. Μερικές φορές με βλέπουν από μακριά και ξεκινούν να τραγουδούν. Βγαίνω πολλές φορές για φαγητό με τον Ποντένσε, τον Μιράντα, τον Πάρντο, έναν Κολομβιανό που έπαιξε στην Μπράγκα. Μένω δίπλα στη θάλασσα, στη Γλυφάδα, στα νότια προάστια της Αθήνας".

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: "Το να έχεις Πορτογάλους βοηθά πολύ. Ήμουν παίκτης του Πέδρο στη Μαρίτιμο, τον γνωρίζω καλά και με ήθελε πολύ στον Ολυμπιακό. Τώρα αισθάνομαι πιο ώριμος κι έμπειρος".

Για την πρόταση του Ολυμπιακού: "Ήλθε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ζόρζε Μέντες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι υπήρχε μια ενδιαφέρουσα προοπτική για μένα. Αλλά, μου είπε ότι έπρεπε να πάω στην Ελλάδα. Μου τηλεφώνησε στις 20:00 και στις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας ταξίδευα. Πήγα μόνο στην Μπράγκα ν' αποχαιρετίσω την οικογένειά μου".

Για το μέλλον του: "Θα μείνω μέχρι το τέλος της σεζόν στην Ελλάδα. Μετά οι ομάδες (Πόρτο και Ολυμπιακός) πρέπει να μιλήσουν. Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου και θα δούμε τι είναι καλύτερο για μένα. Με φαντάζομαι στην Ελλάδα, αλλά όλα εξαρτώνται από την πρόθεση της Πόρτο. Εάν μου ζητήσει να μείνω εδώ είμαι, ακόμη είναι νωρίς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ