ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζόρισαν την Άρσεναλ οι Νέοι αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 3-2

Ζόρισαν την Άρσεναλ οι Νέοι αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 3-2

Για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του UEFA Youth League, οι Νέοι του Ολυμπιακού ηττήθηκαν με σκορ 3-2 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Μανθάτης και Ανδρούτσος οι σκόρερ των "ερυθρολεύκων".

Στο γήπεδο της Boreham Wood FC φιλοξενήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του UEFA Youth League.

Οι Πειραιώτες προέρχονταν από την εντός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου και οι "κανονιέρηδες" από την επιτυχία κόντρα στην Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ.

Ονειρεμένο ξεκίνημα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βασίλη Βούζα, όταν στο 7ο λεπτό ο Μανθάτης με εξαιρετικό σλάλομ και αριστερό σουτ, νίκησε τον Κέτο για το 0-1. Μόλις στο 2' είχε προειδοποιήσει ο Ολυμπιακός αλλά η προβολή του Πλέγα είχε σταματήσει στο δοκάρι.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Γρήγορα στα ίσα η Άρσεναλ

Το προβάδισμα στο σκορ δεν κράτησε πολύ για τους "ερυθρόλευκους", καθώς στο 14ο λεπτό ο Πλεγουεθουέλο εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και δεν δυσκολεύθηκε να ισοφαρίσει.

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την συγκέντρωση του στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, ωστόσο δεν δημιουργούσαν κλασικές φάσεις.

Στο 28' ο Γαβαλάς έκανε αβίαστο λάθος τροφοδοτώντας τον Μαβιντιντί, αλλά διόρθωσε ο ίδιος την κατάσταση με διπλή επέμβαση στην προσπάθεια του επιθετικού της Άρσεναλ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα. Στην σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, ο Χαντζάρας πετάχτηκε μπροστά από τον Μουρ στο δεύτερο δοκάρι και έκανε την σκαστή κεφαλιά, ο Κέτο φάνηκε να ελέγχει την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει και αυτή πέρασε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις οι "κανονιέρηδες" είχαν με τη σειρά τους την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σιφ από αριστερά, ο Μπιέιλικ στο δεύτερο δοκάρι, σχεδόν εξ επαφής, αστόχησε με το κεφάλι.

Ο Ανδρούτσος είχε την απάντηση

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Άρσεναλ προηγήθηκε στο παιχνίδι, όταν ο Σιφ στο 48' εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ιβόμπι. Εξέλιξη που δεν πτόησε τους Πειραιώτες, που είχαν την άμεση απάντηση.

Ο Ανδρούτσος στο 50' κεραυνοβόλησε μέσα από την περιοχή τον Κέτο, ισοφαρίζοντας σε 2-2! Εξέλιξη που έδωσε ψυχολογία στους "ερυθρόλευκους", που στο επόμενο δεκάλεπτο πίεσαν για ένα τρίτο τέρμα.

Μια ολιγωρία έφερε την ήττα

Όμως στο 62ο λεπτό η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε επιπόλαια σε μια φαινομενικά κακή εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Πλεγουεθουέλο. Ο αρχηγός της Άρσεναλ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Σταδιακά οι Πειραιώτες έμειναν από δυνάμεις, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν το 3-3. Η μπάλα όμως δεν έκανε το χατήρι του Σάλιακα, περνώντας μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κέτο στην καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του αρχηγού των "ερυθρολεύκων".

Η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 3-2 και πλέον οι Νέοι του Ολυμπιακού θα ψάξουν τη νίκη στο επόμενο ματς με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τιερί Ανρί ήταν στον πάγκο των γηπεδούχων ως μέλος του τεχνικού τιμ, ενώ υπήρχε ένας Έλληνας (Μούργος) στην ενδεκάδα των "κανονιέρηδων" και ένας ακόμη (Χατζηθεοδωρίδης) στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, Γιώργος Παύλου, ενώ τρεις φίλοι του Ολυμπιακού ταξίδεψαν από τη Γερμανία για να δουν τα δυο ματς των Πειραιωτών στο Λονδίνο.

Ο Τιερί Ανρί μετά από το τέλος του αγώνα συνεχάρη έναν έναν τους παίκτες του Ολυμπιακού και φυσικά και της Άρσεναλ. Οι Νέοι θα δουν το βράδυ (21:45) τον αγώνα της μεγάλης ομάδας με την Άρσεναλ από τις κερκίδες του "Emirates".

Γήπεδο: "Meadow Park"

Διαιτητής: Τόρβαντουλ Άρνασον ((Ισλανδία)

Γκολ: 14' & 62' Πλεγουεθουέλο, 48' πεν. Σιφ / 7' Μανθάτης, 50' Ανδρούτσος

Κάρτες: 90+3' Ο' Κόνορ / -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ (Andries Jonker): Κέτο, Γουίλοκ, Χάιντς, Μουρ, Ιβόμπι, Μπιέλικ (70' Ο' Κόνορ), Μόλα, Μούργος (78' Ατζιέ-Ταμπί), Μαβιντιντί (70' Μάλεν), Σιφ, Πλεγουεθουέλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Γαβαλάς, Σάλιακας, Νικολάου, Ρέτσος (46' Βατουσιάδης), Τόλι, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (70' Λάμπρου), Ανδρούτσος, Λάτσι, Χαντζάρας (66' Κιρτζιαλίδης).

* Η βαθμολογία: 1. Άρσεναλ (5-2) 6, 2. Ολυμπιακός (3-3) 3, 3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-3) 3, 4. Μπάγερν Μονάχου (1-3) 0.

Η επόμενη αγωνιστική (3η, 20/10): Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου, Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός.

Βούζας: "Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα"

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Βασίλης Βούζας, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης τόνισε:

"Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Σίγουρα με την απόδοση που είχαμε μας άξιζε τουλάχιστον η ισοπαλία. Στο ποδόσφαιρο ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται τα ατομικά σου λάθη και κερδίζει. Αυτό έκανε σήμερα και η Άρσεναλ.

Έχουμε πει από την αρχή ότι κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο και θα δίνουμε μάχες. Η εικόνα μας ήταν καλή αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Είδαμε τα λάθη μας και θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά. Τώρα κοιτάζουμε το ελληνικό πρωτάθλημα".

Τα γκολ στον επίσημο λογαριασμό της Άρσεναλ στο Twitter:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ